Verdens beste ferieøyer

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: louisewinberg, medlem siden 2010
Foto: louisewinberg, medlem siden 2010
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Det er noe spesielt med å reise på ferie til en øy og være omringet av turkis hav. Men du trenger ikke å leve et spartansk Robinson-liv. Her er fem ferieøyer som har alt en øy ferie skal inneholde.
Publisert 17 august 2017

Palmer som vaier i vinden og solen ser ut som en enorm appelsin når den forsvinner ned i et tilsynelatende uendelig hav. Det er noe spesielt med å være på en øy midt ute i havet. Men du trenger ikke å være en Robinson av den grunn. Det finnes paradisøyer som har alle fasiliteter som du trenger for å få en perfekt ferie. Her er det kritthvite strender, lekre hotell, gourmetmat og utallige aktivitetsmuligheter.

Aruba

Den karibiske perlen Aruba er et ekte strandparadis der du ikke kommer til å savne noen ting. Strendene er lange med myk korallsand som aldri blir så varm at man brenner seg når man går på den. Vannet har den perfekte, turkise fargen og på kvelden kan du nyte rosa solnedganger. Aruba er en veldig ren øy og til forskjell fra mange andre ferieøyer kan du drikke kranvannet her. Hotellene holder en veldig høy standard, og du kan velge å bo i Low Rise-området som er den gamle delen av øya der ikke finnes noen høyhus, eller så bor du i High Rise-området der de nyeste hotellanleggene ligger. Blir du rastløs når du er her kan du lære deg å surfe – både vindsurfing og kitesurfing er populært her.
Finn din reise til Aruba.

Bora Bora

Bora Bora er et fantastisk øyparadis som ligger i Fransk Polynesia, nordvest for Tahiti og er et veldig populært reisemål for nygifte på bryllupsreise. Her bor du på luksushotell, ofte plassert på påler i vannet. Du kan bo på hovedøya eller mindre øyer som ligger ute i den turkise lagunen. Snorklingen og dykkingen her er helt fantastisk og det er ikke uvanlig at man kan snorkle direkte fra bungalowen man bor i. Det er bare å gli ned i vannet fra balkongen så er du i ditt eget akvarium! Om du blir lei av å sole og bade kan du utforske øygruppen med båt, dra på en ridetur, gå en guidet tur til Mount Pahia og Mount Otemanu, seile eller lære deg mer om øyas rolle under Andre Verdenskrig.
Finn din reise til Bora Bora.

Maui, Hawaii

Maui er stemt frem som den beste ferieøya av Condé Nasts lesere flere år på rad. Øya er den nest største i øygruppen Hawaii, og her finner du alt du trenger for en perfekt ferie. Du kan velge mellom mer enn 80 strender, alt fra enkle vandrerhjem til store luksushotell og aktiviteter for alle. Hawaii har noen av verdens beste strender for surfing, bølgene her er legendariske og surfkulturen er en del av øygruppens identitet. For de rutinerte surferne er dette himmelen og nybegynnere har alle forutsetninger for å lykkes. Du kan også dra på hvalsafari i Au`Au-kanalen som skal være en av verdens beste plasser å se hval på. Gå ikke glipp av solnedgangen fra toppen av vulkanen Haleakala som ligger i Haleakala National Park.
Finn din reise til Maui.

Hamilton Island, Australia

Her har du en fantastisk ferieøy som ligger rett ved Great Barrier Reef. Øya har aktiviteter for alle smaker og du bor på flotte hotell omringet av vakker natur. Du kan snorkle og dykke ved verdens største korallrev, spise god mat og drikke lokal vin i verdensklasse, spille golf, seile og dra på sykkelutflukter. Øya har en egen flyplass slik at det er enkelt å komme seg hit fra de største byene i Australia.
Fly til Brisbane.
Finn ditt hotell på Hamilton Island.

Mauritius

Mauritius er en øy som lokker med topphotell og spennende aktiviteter. I nord finner du de hviteste stredene og det beste været i tillegg til den beste shoppingen og de heteste nattklubbene. De fleste fine strender ligger ved de store hotellene. Andre steder på øya med vakre strender er Trou d´Eau Douce i øst og Flic en Flac i vest. På Mauritius spiser du god mat og det lokale kjøkkenet er en herlig blanding av indisk, afrikansk og kinesisk. Om du vil utforske Mauritius er den sørlige delen av øya aller vakreste med sine fjell, hindutempler og vannfallet i Tamarin. I byen Port Louis ligger Blue Penny-museet med verdens første feiltrykte frimerke og i nord ligger et moderne sukkermuseum som forteller landets historie. Du kan også dykke, snorkle, seile og dra ut på dyphavsfiske. Et lite gullkorn er den lille øya Ile-aux-Cerfs dit lokalbefolkningen selv drar på ferie og her kan du blant annet spille golf.
Finn din reise til Mauritius.


Fly til drømmeøyene

Om Mauritius Afrika

Mer enn 15 mil med perfekte hvite sandstrender og vann som er varmt og krystallklart året rundt.

Øyen Mauritius ligger midt i Det indiske hav, omtrent 70 mil øst for Madagaskar, og er den største av øyene i øyriket med samme navn. Her finner du et varmt og deilig klima med 27-29 grader i januar-februar, og cirka 20 grader i de kaldeste månedene i juni-juli. Havet er også deilig og varmt, med stabile 22-27 grader året rundt.

På Mauritius finner du ekte paradisstrender med kritthvit sand og laguner som skjermes bak et av verdens største korallrev.
Disse sandstrendene dekker 150 kilometer av kysten, så det er ikke vanskelig å finne noen meter med paradis som du kan ha helt for deg selv. De største reisemålene på Mauritius er hovedstaden Port Louis, Blue-Bay i sørvest og Grand Baie på nordkysten.
For deg som vil variere dagene i solen med aktiviteter er det masse å gjøre på øyen, blant annet en kan du besøke botanisk hage og akvariet eller dra på dagsutflukter på havet.

Naturen på Mauritius er fantastisk vakker med både fjell og regnskoger. Her finner du store naturområder som er vernet og som kan utforskes til fots eller på safari. En av verdens mest fargerike naturformasjoner finner du sørvest på Mauritius. Sanddynene her heter Terres des sept Couleurs, ”syvfargesjorden”, og består av et antall ulike fargede geologiske sandlag. Her er sanden farget både rød, brun, lilla, grønn, blå, lille og gul. Turister får ikke gå i sanden, men det går an å kjøpe små prøverør med den fargerike sanden i souvenirbutikken.

Reis fra Haugesund til Mauritius