Barføtt på luksuriøse Mauritius

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: Shutterstock
Foto: Ving
Foto: Apollo
At paradiset på jorden eksisterer er vi nok mange som er enige om, men hvor det er kan jo diskuteres. Et land som bruker å komme høyt opp på listen er Mauritius, en eksotisk øy som ligger langt borte fra Norge i det Indiske hav. I dag er det forholdsvis enkelt å komme seg hit, og ikke alt for dyrt. Her får du våre beste tips om reisemålet.
Publisert 17 november 2015

Mauritius ligger cirka 80 mil øst for Madagaskar. Øya har i mange år vært forknippet med paradisstrender og luksus, og har de siste årene blitt et trendy vinterreisemål. Det finnes selvfølgelig mange luksushotell, men også et bra utvalg av billigere overnattingssteder som backpacker hostel, turistklassehotell og familievennlige hotell.

Paradis på lavbudsjett

På Mauritus kan man oppleve et paradis for en veldig bra pris. Å leie en leilighet eller et lite hus i en av de små byene utenfor de store turistområde kan være veldig rimelig, samtidig som du også får oppleve den spennende kreolske kulturen på nært hold. For eksempel kan to personer leie en leilighet i en uke for bare noen tusenlapper i områder som Mont Choisy eller Péreybère på den nordlige delen av øya. Det kreolske kjøkkenet er kjent for sin vellykkede miks av asiatiske, afrikanske og europeiske tradisjoner. Å spise på restauranter der lokalbefolkningen selv spiser er en opplevelse som både smaksløkene og pengeboken setter pris på.

Sole og bade

På Mauritius finner du hvite sandstrender og blå laguner, omringet av fargesprakende korallrev. På visse steder kan deler av stranden være kun for gjester på nærliggende luksushotell, men det finnes mange offentlige strender der både turister og lokalbefolkning samles for å sole, bade og grille sammen. Gå ikke glipp av en utflukt med dyphavsfiske når du er på Mauritius. I det dype havet rundt øya går det mange undervannsstrømmer der havets storvilt trives veldig bra. Er du heldig får du både marlin, wahoo og tunfisk på kroken.

Belle Mare - stedet med de fineste strendene

Det er på Mauritius østre side som du finner de aller fineste strendene, men krystallklart vann og svaiende kokospalmer. Liker du å snorkle er Belle Mare perfekt for deg, her er mange fine koraller og fikser å oppdage. Det passer også perfekt for deg som ikke liker store bølger siden korallrevet utenfor gjør at vannet her er veldig stille og så godt som speilblankt. Her går dagene ut på å sole, bade, spasere på stranden og lese bra bøker. Skulle du mot formodning bli lei av å ta livet med ro kan du legge tiden på vannsporter, båtutflukter eller snorkling.

Grand Baie - for deg som vil ha litt mer

Strendene her er også veldig fine, men litt smalere enn i Belle Mare. Grand Baie er reisemålet for deg som vil blande avslapping i solensenge med shopping, fornøyelser og restauranter. Når det gjelder shopping er det mange butikker å velge mellom. Bortsett fra tre kjøpesenter finnes det mange suvenirbutikker og en basar som er vel verdt et besøk. I basaren kan du finne alt fra billige klær til smykker og fargegalde vesker. Her er det vanlig å prute, men ikke i de vanlige butikkene. Til tross for at det i Grand Baie finnes barer og nattklubber er atmosfæren likevel ganske rolig.

Flic en Flac - lang strand og vakker naturpark

Flic en Flac, på øyas vestkyst, har gått fra å være en søvnig fiskelandsby til å bli en omskrevet og populær ferieby. Den åtte kilometer lange sandstranden er eventyrlig vakker og vannet er , akkurat som i Belle Mare, stille og rolig takket være et korallrev utenfor stranden. Her finnes et stort utvalg av vannaktiviteter og stranden kantes av restauranter, hotell og butikker så her kommer du ikke til å kjede deg. Vil du se mer av øyas vakre natur er et besøk til Caselas naturpark å anbefale. Her kan du se alt fra småfulger til større dyr som zebra og aper.

Populære utfluktsmål

Det finnes mange utfulter å velge mellom på Mauritus. Noen av de mest populære er “The Crocodile & Giant Tortoise Park” og “Interaction with Lions and Cheetas”, som er akkurat som navnene avslører nærkontakt med eksotiske dyr som krokodiller, kjempeskilpadder, løver og geparder. Er du ikke interessert i dyr kan du ta fram din barnslige side og være noen timer i Mauritius Water Park, eller ta fram din voksne side og besøk The Rhumerie de Chamarel Distillery og prøvesmak forskjellige typer rom. Noe som er vanskelig å unngå på Mauritius er alle sukkerplantasjer. ta gjerne en guidet tur i sukkermuseumet og fabrikken. Er det barn med på reisen kommer de til å få vite alt de vil om sukker fra to supersøte maskotter som er med på rundturen. En annen populære attraksjon er Mauritius Aquarium der du får oppleve fisker og andre vanndyr på nært hold.

Når er det best å reise hit?

Til Mauritius kan du reise året rundt siden det stort sett alltid er varmt her. Gjennomsnittstemperaturen i luften er cirka 28 grader og i vannet er det rundt 25 grader. Høysesongen, som er Mauritius sommer, pågår mellom november og april og det er det litt varmenre men også litt større sjanse for regn og orkaner. Vintermånedene mai til oktober er lavsesong og da er det flere soldager med litt svalere temperatur.

Slik kommer du deg rundt på øya

Den vanligste måten å ta seg rundt på øya er med taxi eller leiebil. Det siste alternativet bruker å være det mest populære, og det er både enkelt og sikkert å kjøre bil på Mauritius.

Slik kommer du deg hit

Det har blitt veldig mye enklere å ta seg til Mauritus de siste årene, mye takket være at flere charterarrangører har reiser hit. Med en mellomlanding tar reisen mellom 13 og 17 timer. BVil du heller sette sammen din egen reise finnes det bra flyruter med blant annet Air France, Emirates og KLM.

Her kan du bestille din reise til Mauritius:
- Rutefly til Mauritius
- Hotell på Mauritius
- Leiebil på Mauritius
- Reisetilbud til Mauritus


Charter til MauritiusFly til Mauritius

Om Mauritius Afrika

Mer enn 15 mil med perfekte hvite sandstrender og vann som er varmt og krystallklart året rundt.

Øyen Mauritius ligger midt i Det indiske hav, omtrent 70 mil øst for Madagaskar, og er den største av øyene i øyriket med samme navn. Her finner du et varmt og deilig klima med 27-29 grader i januar-februar, og cirka 20 grader i de kaldeste månedene i juni-juli. Havet er også deilig og varmt, med stabile 22-27 grader året rundt.

På Mauritius finner du ekte paradisstrender med kritthvit sand og laguner som skjermes bak et av verdens største korallrev.
Disse sandstrendene dekker 150 kilometer av kysten, så det er ikke vanskelig å finne noen meter med paradis som du kan ha helt for deg selv. De største reisemålene på Mauritius er hovedstaden Port Louis, Blue-Bay i sørvest og Grand Baie på nordkysten.
For deg som vil variere dagene i solen med aktiviteter er det masse å gjøre på øyen, blant annet en kan du besøke botanisk hage og akvariet eller dra på dagsutflukter på havet.

Naturen på Mauritius er fantastisk vakker med både fjell og regnskoger. Her finner du store naturområder som er vernet og som kan utforskes til fots eller på safari. En av verdens mest fargerike naturformasjoner finner du sørvest på Mauritius. Sanddynene her heter Terres des sept Couleurs, ”syvfargesjorden”, og består av et antall ulike fargede geologiske sandlag. Her er sanden farget både rød, brun, lilla, grønn, blå, lille og gul. Turister får ikke gå i sanden, men det går an å kjøpe små prøverør med den fargerike sanden i souvenirbutikken.

Reis fra Haugesund til Mauritius