Drømmeferie på Mauritius

Heidib82
Medlem siden 2012, besøkt 12 land

Foto: heidib82, medlem siden 2012
Foto: heidib82, medlem siden 2012
Foto: heidib82, medlem siden 2012
Når jeg skal på ferie er det viktig for meg og oppleve kultur og atmosfære på stedet jeg reiser til og ikke bare oppsøke de største turistfellene. For min del har jeg alltid drømt å reise til det indiske hav. Da meg og min kjære samboer ikke hadde vært på ferie på noen år, bestemte vi oss for å ta en skikkelig ferie og dra akkurat dit vi ville. Da falt valget på Mauritius.
Publisert 4 juni 2012

Mauritius er et land der man kan få strand og sol og i tillegg oppleve mye for de som er mer eventyrlystne. Vi ville ha en strand og avslapningsferie kombinert med opplevelser og det fikk vi absolutt på Mauritius. Vi ville slappe av og nyte hvert øyeblikk av nuet uansett om vi lå på stranden eller var på en ekskursjon. Vi stresset derfor ikke rundt for å få med oss mest mulig. Det var mye vi ikke fikk gjort, men en gang skal vi tilbake igjen og få oppleve alt! Mauritius er fantastisk!

Kort og godt om Mauritius

Mauritius ligger øst for Madagaskar i det indiske hav. Det er en liten øy på 2040 kvadratkilometer og med et innbyggertall på cirka 1.2 millioner. Mauritius har vært både fransk og engelsk koloni. Engelsk er det offisielle språket men de fleste snakker fransk eller kreol (basert på fransk). Innbyggerne i landet stammer fra flere kulturer og derfor er mauritansk mat variert, men mye fisk og indiske krydder er vanlig. Mauritius er en vulkanøy og det er både fjell, strand og palmer her med mange muligheter for å oppleve nye ting. Mauritius har et subtropisk klima som gjør at en kan reise året rundt, og så er det godt at det ikke så stor luftfuktighet. Det er en avslappet og hyggelig atmosfære. Folk er utrolig hjelpsomme og genuint hyggelige.

Hotell

Vi bodde på Merville Beach Hotel i Grand Baie, nord på Mauritius, et 3-stjerners hotell med 5-stjerners service. Hotellet er litt slitt og har noe utdatert interiør, men beliggenhet og service gjør mer enn opp for det. Rommet var rent og pent og frokosten veldig god med mye variert mat. Kokker som kokkelerer alt fra pannekaker til omelett eller skjærer opp frukt til deg. De har et flott spa på hotellet med folk som tar godt imot deg og er på tilbudssiden hele tiden. Vi fikk en massasje ute i en bungalow med utsikt mot stranden. Veldig avslappende og flinke behandlere var det også. Båthuset ligger på stranden. Her kan nye strandhåndklær hentes/byttes inn når som helst innenfor åpningstidene. De har et godt tilbud med vannsport som er inkludert i prisen. Dette kan være snorkling, leie av seilbåt (også timer med en instruktør for de som er interessert i det) og til og med vannski og wakeboard + enda litt til. De arrangerer også større utflukter som å svømme med delfiner, dyphavsfiske, katamarantur på øyene nord for Grand Baie, men dette er ikke inkludert i prisen.

Mat

Vi bestilte hotell inkludert frokost. Vi kjøpte som regel lunsj på matbutikken og spiste middag i Grand Baie på kvelden. Dette var helt ypperlig for oss, da middagen (buffeen)på hotellet ikke kan sammenlignes med den maten en får på de lokale restaurantene. Verken prismessig eller på smaken, og den lokale avslappende og hyggelige atmosfæren utenfor hotellet burde definitivt oppleves. Happy Rajah – en indisk restaurant med god mat. Svært billig. Hidden Reef – en fantastisk sjømat restaurant med en unik stemning og veldig god service. En skal ikke mer enn å kikke på vinflasken før de kommer løpende, uten at det virker påtrengende eller at du føler deg overvåket. Prismessig noe dyrere, men absolutt ikke dyrt. Da mat og drikke på hotellet er mye dyrere enn lokale butikker så vil jeg anbefale og handle mest mulig lokalt. Og så er det jo fint at pengene kommer inn til lokalbefolkningen også og ikke bare til de rike som eier hotellene.

Strand

Vi var på stranda som hørte til hotellet. Det var en flott strand med noe grovkornet sand. Det var heller ikke langgrunt noe som jeg setter pris på. Korallene lå rett utenfor hvor man kunne snorkle. Helt turkist hav og 28 grader i vannet. Det var nesten så det ikke ble avkjølende med en dukkert. En sval vind gjorde at det ble en veldig behagelig temperatur.

Shopping

Det er fullt mulig å dra på shopping i Mauritius. I Grand Baie er det butikker som Billabong og Ripcurl med diverse bade- og strandtøy. Mauritius er kjent for kasjmir som kan fås til halve prisen av det man kan i Norge. Det finnes flere outlets som selger kasjmir og rimelig designertøy. De beste shoppingmulighetene finnes i Grand Baie, Floreal og Curepipe. Da outletene kan ligge litt vanskelig til er det beste å leie en taxi for en dag. Det er billig og de forteller gjerne om kultur og steder og så får man en rundtur på øya.

Ut på havet

Vi svømte med delfiner i Tamarin Bay som ligger på vestkysten nesten sør på øya. Vi var de eneste som skulle på tur denne dagen og vi reiste da i motorbåt sammen med to fra båthuset langs hele vestkysten av Mauritius. Vi snorklet sammen med ville delfiner. En fantastisk opplevelse og plutselig være midt i en delfinflokk og se disse flotte dyrene på nært hold i sitt eget element. Båthuset arrangerte også dyphavsfiske. Vi var på en ny fin båt sammen med en annen person fra et annet hotell. Dyphavsfiske var også på vestkysten av Mauritius, i et område som heter Black River. Vi kjørte nedover i en buss som hotellet ordnet og var ute i en halv dag. Vi fikk seks tunfisk i løpet av dagen. Det var en tung jobb og jeg var støl i flere dager etterpå, men for en fantastisk opplevelse. Ikke hver dag man får fisker på 10kg +. Mannskapet på båten beholdt fisken for å selge den på markedet senere på dagen.

Safari

Jeg har lenge hatt en drøm om å dra på safari. Dette fikk man muligheten til på Casela Nature and Leisure Park, i hvert fall ble det en mini safari. Vi hadde booket en gå tur med løve og tiger. Denne turen varte i cirka 45 min til 1 time, og under turen så vi de leke og kose seg. Vi fikk klappe de, så lenge dyrene syntes det var greit. Vi hadde en fantastisk guide, Daren, som hadde mye godt humør og som var veldig avslappet. Etterpå hadde vi bestilt en ”interaction ” med geparder. Da fikk vi gå inn i innhegningene til gepardene, klappe og kose med de i 15 min. Ord kan ikke beskrive den sinnsyke følelsen det var og klappe disse majestetiske dyrene som malte mens du koste med dem. Etter på kunne vi kjøpe både bilder og video fra gåturen og kosestunden med gepardene.

Fantastisk utsikt

Tilslutt bestemte vi oss for å få med oss utsikten fra Le Morne, et fjell som ligger på sørvestkysten av øya, 556 meter over havet. Dette er ingen tur for de som er dårlig til beins da den siste halve delen nesten er klatring. Vi hadde booket en guidet tur med Yan (www.yanature.com), noe som absolutt kan anbefales. Han hentet oss på hotellet tidlig på morgenen og viste veien oppover til en utrolig flott utsikt. Turen er tidlig på morgenen da det blir veldig varmt utover dagen.

Slik kommer du deg hit og rundt

For å komme til Mauritius er det flere flyselskaper å velge mellom. Vi valgte Condor som hører til Lufthansa. Det er et lavpris selskap, men det fungerte bra. Det var et nytt fly med gode seter og normal benplass. Vil man ha bedre plass til bena eller mer mat og drikke kunne man oppgradere billetten. Det var ikke tv-skjermer til hver plass, så flyturen kunne bli lang om du ikke hadde med musikk eller en bok selv. Du kan få flybilletter fra rundt 7500kr tur/retur per person. Vi fløy til Frankfurt og derfra ned til Mauritius. Frankfurt/Mauritius tar cirka 11 timer. Den enkleste måten og komme seg rundt på øya på er å leie en taxisjåfør, vi hadde en fast en som vi ringte hver gang vi skulle til et annen sted.


Fly til MauritiusHotell på Mauritius