Publisert 8 mai 2024

Vi har tidligere skrevet om Europa beste storbyer for romantiske utflukter. Nå gir vi deg våre beste anbefalinger til storbyer der solstrålene og atmosfæren får deg i skikkelig vårstemning.

Barcelona

Barcelona er hot – bokstavelig talt. I april og mai ligger temperaturene på rundt 20 grader, og byen er perfekt for å kombinere sol og strand med storbypuls. Nyt en helg fylt med deilige churros, sangria og tapas, og la deg fascinere av kunst og grandios arkitektur. Gjør den obligatoriske sightseeingen til den spektakulære basiliskaen Sagrada Família, ta en tur innom Park Güell, eller se fotballkamp på Camp Nou som er FC Barcelonas hjemmebane og rommer 100.000 mennesker.
Must: Ta en tur innom det store La Boqueria-markedet, et matmarked med alt fra geitehoder til gårdsegg, tørket frukt og sjømat.

Fly til Barcelona.
Hotell i Barcelona.

København

En favoritt blant oss nordmenn, og med god grunn. Her kan du leie en sykkel og sykle langs elvene, parkene og innom de mange koselige bakeriene med Europas kanskje beste bakevarer. Sett deg på en fortausretsurant og se på folkelivet, eller shop en helt ny vårgarderobe i Strøget som er fylt med alt fra merkebutikker til kjedebutikker, restauranter og puber.
Must: Ta en drink i den stilige kjelleretasjen på Rubys.
Fly til København.
Hotell i København.

Paris

Få byer er så vakker om våren som Paris når rosa blomster springer ut av trærne og Seinen glitrer i takt med varmende solstråler. Varmegradene kan stige godt over 20+ allerede i april. Ta med deg en vinflaske til 3 Euro og sett deg i en av Paris' vakre parker, eller nyt kaféliv i Montmartres trange, sjarmerende gater. Plukk med ferske makroner fra Ladurée i gågaten Champes-Élysées, spis godt i Latinerkvarteret og stikk innom Marais for bra shopping. Spill “boules” (bocca) i Jardin du Luxembourg eller se et show enten på Moulin Rouge eller i Operaen. Har du tid, ta en dagstur til Versailles og se det overdådige slottet og de store hagene og gårdene som omkranser det, 1,5 time fra Paris med tog.
Must: Fyll en piknikkurv og sett kursen mot Paris' vakreste park, Parc de Buttes Chaumont.
Fly til Paris.
Hotell i Paris.

Dubrovnik

Denne historiske og utrolig fotogene byen ligger kun 3 timer unna Norge med fly og er kanskje Kroatias mest kjente by – med god grunn. De lyseoransje hustakene står i frisk kontrast til det azurblå vannet som rolig varmes opp i bukten mens sommeren nærmer seg. 3 kilometer vest for gamlebyene kan du sole deg på enten sandstranden Uvala Lapad Beach, sementbryggene på Adriatic Beach eller småsteinstranden Vis Beach. En fin tur er å gå på den to kilometer lange bymuren med vakker utsikt over Gamlebyen. Om våren ligger temperaturen på rundt 20+.
Must: Dra innom den gamle bydelen Stari Grad, og ta linbanen opp til det 405 meter høye fjellet Srd hvor du får en flott utsikt over byen.
Fly til Dubrovnik.
Hotell i Dubrovnik.

Lisboa

Europas vestligste hovedstad viser sterke kontraster mellom gammelt og nytt, har et behagelig klima og er spesialisert på fiskeretter. Lisboa har flere av de beste særtrekkene fra flere andre kjente byer. Bygget på 7 høyer slik som Roma, har bratte, en stor bro og trange gater med kabeltrikker slik som i San Fransisco og en Kristus-statue med likhetstrekk til Rio de Janeiro. Den portugisiske hovedstaden er også omgitt av flere strender, populære både blant turister og lokale. 1 time unna ligger en av Europas fineste strender, Praia de Adraga, med vakre klipper og færre folk.
Must: Se den uslåelige utsikten over byen fra São Jorge-borgen og utforsk Alfama-kvartalene nedenfor borgen med sine smale gater som snirkler seg ned mot byens hjerte: Rossio-torget.
Fly til Lisboa.
Hotell i Lisboa.

Amsterdam

Amsterdam er den perfekte storbyen å møte våren i, med sine sjarmerende kanaler, kafé-kultur og vakre kanalhus i alle fasonger og farger. Lei en sykkel og utforsk flere av byens 165 kanaler, og prøv gjerne et mat- og elvecruise om kvelden, f.eks. Amsterdam Candlelight Cruise. Takket være byens lille størrelse er det enkelt å ta seg rundt for fot eller sykkel og bare oppleve Amsterdam med sitt store mangfold av mennesker, merkelige butikker og spennende cafeer og restauranter. Det finnes også mange interessante museer å besøke her. Fyll piknikkurven med ferske baguetter, ost og andre goder fra de lokale butikkene og dra i parken Vondelpark.
Must: Ta turen innom ”De ni smågatene”, det vesle kvartalet fra Koningsplein til Westerkerk, hvor du kan spasere langs kanaler med gamle, vakre hus, uttallige små butikker, kafeer, gallerier og bruktbutikker.
Fly til Amsterdam.
Hotell i Amsterdam.

Gøteborg

Gøteborg i Sverige er den perfekte vårbyen om du ikke ønsker å dra altfor langt. Her finner du også et supert restauranttilbud, spesielt i det som kalles Andra og Tredje Långgatan. Den mest populære restauranten om dagen er Toso på Götaplatsen. Du kan også øyhoppe i skjærgården med avgang fra Saltholmen, eller kjøpe fersk sjømat på Feskekörka. Barna trives også godt i Gøteborg. Dra til fornøyelsesparken Liseberg (åpner 23.april) eller til Slottskogen hvor dere kan mate dyr, ha piknik og grille, spille volleyball og kose dere på lekeplassen Plikta. Det er enkelt å komme seg hit fra Oslo – sett deg på buss eller tog i 3.5 time, og du er fremme for rundt 250 kr.
Must: Spaser i den koselige bydelen Haga med sin små, sjarmerende butikker og kafeer – her finner du til og med kanelboller som er verdensberømte for sin størrelse.
Fly til Gøteborg.
Hotell i Gøteborg.

Alle weekend-reiser til Europa


Fly billig til vårlige storbyer