Storby + strand i Palma de Mallorca

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: TUI
Foto: Kajsa Fahlgren
Foto: Kajsa Fahlgren
Palma de Mallorca kalles ofte for lille-Barcelona, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Med sin storby-atmosfære, kultur, super shopping og restauranter i toppklasse er Palma perfekt for å kombinere storby med strand.
Publisert 9 januar 2024

En liten storby

Palma er en liten storby med 360 000 innbyggere. Her er det en herlig storbypuls, men også en hyggelig stemning og avslappede mennesker. Du kombinerer enkelt by og strand når du er her. Du kan bo midt i sentrale Palma og likevel gå til stranden, eller så bor du på et av strandhotellene som ligger øst og vest for byen og går inn til byen på kvelden. Nærmeste strand ligger 15 minutter å gå fra katedralen. Vil du ha finere strender kan du ta bussen til Can Pastillas, cirka 10 minutters reise østover eller videre til Platja de Palma. Tar du bussen vestover kommer du til de mer kjente byene Palma Nova og Magaluf der du kan sole og bade hele dagen lang.

Folkevrimmel og hyggelige smågater

Besøk den vakre katedralen, Catedral de Palma, eller så kan du også bare beundre den fra utsiden. På kvelden er den vakkert opplyst og dominerer byens siluett. Vil du gå på museum er Museo de Mallroca det beste valget. Her lærer du deg om øyas historie og kultur. Museet ligger øst for katedralen og er vel verdt et besøk. På mandager er det stengt. Gamlebyen ligger rett bak katedralen og er hyggelig og ikke minst genuin. Gatene er smale og gatesteiene er blankpolerte av føtter som har trippen frem her i århundrer. Når du går her får du følelsen av at tiden har stått stille. Gjør gjerne et stopp på et av de hyggelige torgene og ta en kopp kaffe eller et glass vin og bare nyt folkelivet.

Merkeklær og markeder

Palma byr på shopping i alle prisklasser, fra dyr design til enklere småbutikker. El Corte Inglés er Spania største varehuskjede og du finner den på to steder i byen. Merkeklær finner du blant annet på gaten Avinguda Jaume III og rundt Plaza Major – det store torget – hvor det finnes massevis av små gater med spennende butikker. På lørdager kan du gå på marked, blant annet loppemarkedet ved katedralen.

Tapas og strandklubb

I Palma spiser man ofte tapas på små brød, noe som du får tak i over alt. Ta et glass vin eller en kald øl og noen tapas – en bra måte å hvile føttene på samtidig som du kan sitte og se på folk. En god og rimelig tapasrestaurant er Tast som ligger på Carrer de la Unió 2, ikke langt fra Plaza Mayor. Gå heller ikke glipp av Puro Beach – en svenskeid restaurant og strandklubb som ligger utenfor Palma ved flyplassen. Hit går det trendy Palmafolket og her får du god mat og drikke av hyggelig personale i et fantastisk miljø med havet som utsikt. Taxi fra sentrale Palma koster cirka 15 euro. Øst i havneområdet ligger også flere store resturanter med uteserveringer og går du enda lengre bort kommer du til Portitxol, en gammel fiskeby som i idag er et hippt område med mange kafeer, barer og restauranter. Går du vestover kommer du til området Passeig Maritim, og her ligger noen av Palmas største nattklubber og restauranter i tillegg til mange luksusyachter.

Slik kommer du deg hit og rundt

Bussen er en perfekt måte å komme seg både rundt i Palma og utenfor. Et annet alternativ er å leie en sykkel for en tur på strandpromenaden som strekker seg flere mil østover, men den aller beste måten å komme seg rundt på er å gå. Det finnes også turistbusser av typen “hop on/hop off” der du kan kjøpe et 24-timers kort og få en guidet rundtur i byen. Perfekt om det er første gangen du er i Palma.

Palmas internasjonale flyplass, Son Sant Joan, ligger åtte kilometer øst for Palma. De fleste charterselskapene flyr hit fra flere byer i Norge. Du kan også fly direkte med Norwegian. Fra flyplassen kommer du deg enkelt inn til sentrum med flybussen for et par euro eller med taxi for cirka 20 euro.

Finn din reise til Palma:
Fly // Charter // Hotell // Leiebil

Les mer om Palma de Mallorca i våre guider:
- 7 fantastiske hotell på Mallorca
- 8 turkise favoritter på Mallorca
- Romantiske hotell for to på Mallorca


Billige fly til Palma

Tilbud – Mallorca