Europas mest romantiske byer

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I Europa finner du en rekke romantiske byer, og heldigvis ligger alle kun noen få timer unna med fly. Vi har plukket ut våre 6 favoritter for en uforglemmelig kjærestetur.
Publisert 14 februar 2018

Amsterdam

Amsterdam, som en gang var en liten fiskerlandsby, er i dag en av Europa koseligste storbyer. Spaser langs flere av byens 165 idylliske kanaler hånd i hånd, ta turen med hestevogn eller lei en sykkel og utforsk Amsterdams smale gater sammen. Om kvelden kan dere bli med på Amsterdam Candlelight Cruise, hvor dere blir servert vin og ost for en enda mer romantisk opplevelse av kanalene. I Amsterdam finner du også en helt spesiell arkitektur som ikke kan sammenlignes med mange andre byer. Ta gjerne et stopp innom blomstermarkedet for noen fargerike innkjøp. Kafeene i Amsterdam er innbyggernes andre hjem, så her finner du både koselig innredning og god stemning. Start en av dagene med å gå på et lokalt marked og kjøp med ferske baguetter, ost og vin, for deretter å sette kursen mot Amsterdams koseligste park Vondelpark og nyte en piknik i naturen. Om kvelden kan dere ta en tur innom Amsterdams kanskje mest romantiske bro, Magere Brug, som lyses opp av 2000 lyspærer i skumringen.
Finn din reise til Amsterdam her.

Paris

Paris er kjent som kjærlighetsby No.1. Ta med kjæresten på en koselig fortausrestaurant og utforsk de smale gatene i den tidligere bohemstaden Montmartre. Besøk den hvite kirken Sacré-Coeur med utsikt utover hele Paris eller spaser langs Seinen – elven som deler Paris – og se på husbåter, vakker arkitektur, Eiffeltårnet, Notre-Dame, Grand Palais og oppdag små hemmelige hager. Ta en piknik med vin, ferske baguetter og oster i Paris' vakreste park, Parc de Buttes Chaumont, med sine innsjøer, fossefall og tempelet på toppen av en klippe med vakker utsikt over byen. En tur opp Eiffeltårnet gir deg også en nydelig utsikt over byen og den glitrende Seinen. Spaser gjennom Luxembourg-parken og palasset med sine fontener, blomster og statuer, eller ta en dagsutflukt til det herskapelige palasset Versailles med sine enorme hager hvor Marie-Antoinette en gang vandret. Paris er aller vakrest om våren når trærne fylles med rosa blomster og temperaturene er behagelig varm. Høsten er også en fin tid å reise på.
Finn din reise til Paris her.

Budapest

Budapest er ofte omtalt som Øst-Europas Paris, og med god grunn. Her finner du storslått arkitektur,
blant annet ikoniske Chain Bridge, Parlamentet, Fishermen's Bastion, slottet og operahuset. Budapest er en spa-by hvor dere kan få en rekke behandlinger og thermalbad til en billig penge på et av byens 123 spa – noen opptil 600 år gamle. Interessert i mat? Ta en tur på Central Market Hall, meld dere på en Food Tour eller ta en tur til en av vingårdene rett utenfor Budapest for deilige smaksopplevelser. Café Pierrot på Slottshøyden har modernisert ungarsk cuisine, og du kan sitte i den idylliske, grønne bakgården når sommeren kommer og høre levende pianomusikk – perfekt for en romantisk lunsj. Ta også en romantisk utflukt til Szentendre, en idyllisk landsby langs Donau-elven, ca 40 min med tog ut av Budapest sentrum. Her finner du gammeldags sjarm i landbyen som er omtalt som en kunstnerkoloni og rommer blant annet koselige hus, gallerier og smale og brosteinsbelagte gater.
Finn din reise til Budapest her.

Oia, Santorini

Den hvite byen med de blå takene er selveste postkort-bildet av Hellas, med sine hvite marmorgater og varme solnedganger. Klippene som stuper bratt ned i havet er et resultat av et vulkanutbrudd for mange tusen år siden, og i dag kan du bade på svarte lavastrender og nyte omgivelsene i det som sies å være verdens mest romantiske øy. Oia sies også å ha verdens vakreste solnedgang. Fira er et omtrent like vakkert sted, og om du ønsker litt mindre menneskemengder kan du bo i Imerovigli eller Firostefani. Velger du en ferie på Santorini har du også kort tilgang med båt til øyer som Ios, Naxos, Paros og Mykonos. Santorini er perfekt for en avslappet, romantisk ferie med litt varme på kjøpet.
Finn din reise til Santorini her.

Venezia

Venezia er en by i det nordøstlige Italia som ligger fordelt utover 118 små øyer, spredt mellom små og store kanaler og broer som linker dem sammen. Her finner du smale, trange gater dere kan utforske og vakker arkitektur, blant annet Basilica di San Marco. Du finner også massevis av små butikker med blant annet håndlagede masker. Men selve symbolet på kjærlighet i denne byen er de lange, smale gondolene som styres av menn i stripete skjorter. Her kan du og din kjære gli gjennom kanalene, alt fra hovedpulsåren Gran Canal med sine gode bildemuligheter, til de smalere kanalene som smyger seg mellom husveggene. Ta også en tur til Dogepalasset og kyss i toppen av klokketårnet med en fantastisk utsikt over Venezia by.
Finn din reise til Venezia her.

Firenze

Italia har et flertall romantiske byer, og et annet godt eksempel på dette er Firenze – regionshovedstaden i idylliske Toscana. Byen regnes som Italias kulturhovedstad og renessansens fødested, og her finner du også verdens fjerde største katedral, Santa Maria del Fiore. Fra klokketårnet får du en enestående utsikt utover den rustikke byen som er fylt av kulturskatter. På Uffizi-galleriet kan du se verk av store kunstnere som Da Vinci og Michelangelo. Sett dere ned på en Piazza og studer folkelivet og smak på ekte toscansk cuisine. Maten og vinen i Firenze er, som i resten av Italia, helt utsøkt. Dere kan også dra litt utenfor Firenze og være med på ekte toscansk sjokoladesmaking. Fra Firenze kan dere også ta en dagstur til den pittoreske kystlandsbyen Cinque Terre med sine fargerike hus som klamrer seg til klippen – en romantisk utflukt dere sent vil glemme.
- Finn fly til Firenze.
- Finn ditt hotell i Firenze.

Finn og sammenlign flere weekenddestinasjoner i Reiseguidens søkemotor:
- Finn de rimeligste flyene til weekend-reisen
- Sammenlign hotell i hele Europa


Tilbud på weekendreiser