Topp 10 steder å besøke i USA

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Lonely Planet har samlet sine 10 favorittdestinasjoner i USA i år også. Hvilke av disse høydepunktene kunne du tenkt deg å oppleve i 2018?
Publisert 26 november 2017

1. Asheville, North Carolina

2017 er året hvor denne lille byen har kommet frem i lyset, etter å ha vært et samlingspunkt for kreative sjeler i flere tiår. Byen er også i ferd med å bli en av USAs beste musikkbyer. Byen er perfekt for musikkopplevelser med vakre utsikter i det fri, som blant annet Sierra Nevada’s utendørs amfiteater og Salvage Station ved elvebredden. Byen er kjent for sine vakre naturopplevelser, og da spesielt fjellene Blue Ridge som troner i bakgrunnen mens besøkere kan flyte nedover French Broad River i kajakk eller StandUp paddleboard. Ta også turen til River Arts District, hvor 200 kunstnere viser sine varer. Her kan du bli med på Asheville Art Studio Tours, hvor du får se hvordan kunstnerne jobber i kulissene, og prøve deg som kunstner med keramikk eller glassblåsing.
Se flypriser til North Carolina.

2. Western Washington

Twin Peaks satt Vest-Washington på kartet for 25 år siden, og i dag er området igjen aktuelt med sin tette skog og tåkete fjell. Her finner du blant annet Olympic National Park (med alt fra strender til fjelltopper), gigantiske trær i regnskogen Hoh og vulkankjeder i Mount Rainier nasjonalpark. På San Juan-øyene finner du gallerier, “fra gård til bord”-restauranter, deilig sjømat og parker. De små og store lokalsamfunnene langs kysten kan lokke med strender, øyferier og innsjøer egnet for lystbåtliv.
Se flypriser til Washington.

3. Lincoln, Nebraska

Midt blant prærielandskap og maisavlinger finner du Nebraskas hovedstad Lincoln, som er oppkalt etter Abraham Lincoln. I Haymarket District finner du århundre gamle murlagre hvor moderne kunstgallerier og funky spesialbutikker har poppet opp, og hvor et stort bondenes marked holdes på lørdager. Byen er også hjem til 25.000 studenter ved University of Nebraska, som gjør det til en livlig by med mye moro og klubber med live-musikk. Lincoln er et flott sted for historie og utendørsliv, og barn vil elske Folsom Children's Zoo & Botanical Gardens, hvor over 300 dyr vandrer rundt i hagene. I 2017 feiret Nebraska sitt 150-årsjubileum.

4. California’s Low Desert

Som hjem til den superpopulære musikkfestivalen Coachella som holdes i april har denne delen av Sør-California virkelig blitt hakket hetere med årene. I dalens største by, Palm Springs, finner du en moderne atmosfære, vintage-butikker og festivalen Modernism Week som arrangeres to ganger årlig. Turgåere og fjellklatrere kan nyte naturen og utsikten fra kabelbanen Palm Springs Aerial Tram eller i nærliggende Joshua Tree National Park. Her ligger også fargerike Salvation Mountain, en menneskeskapt fargesprakende bakke som reiser seg opp av ørkensanden, og som er dekket med en halv million liter latexmaling(!).

5. Montana’s Flathead Valley

Vill, rå natur og høye fjell er det som møter deg i nordvestlige Montana, rett vest for Glacier National Park – som kalles for kontinentets krone. Om du er glad i natur og er en aktiv turgåer vil du elske deg i Flathead Valley. Denne naturperlen har over 1000 km med turstier, hvor du kan dra på tur gjennom enger av villblomster og til innsjøer med de vakre isfjellene i bakgrunnen, og du vil finne enhver turgåers paradis. Den lille landsbyen Whitefish er et populært knutepunkt både for gjennomfarende mountain bikers og afterskiere til Harley Davidson-motorsyklister. Om du er fascinert av cowboy-livet, finner du mange familiedrevne rancher i området, blant annet Flathead Lake Lodge, hvor du kan overnatte og prøve deg på livet på en ranch.
Se priser til Montana.

6. Atlanta, Georgia

Med verdens travleste flyplass er Atlanta en by i full fremmarsj. Er du fan av TV-serien Walking Dead? Da husker du kanskje at deler av serien ble spilt inn i Atlanta, og byen har nå fått kallenavnet “Hollywood of the South”. Øst-Atlanta og de nærliggende nabolagene blomstrer nå av nye, kule bryggeribarer og nyskapende restauranter, – for ikke å snakke om kule kunstprosjekter som Living Walls og Tiny Doors-installasjonen, som gir deg en kunstopplevelse i verdensklasse.
Se priser til Atlanta.

7. The Adirondacks, New York

Bytt ut New York Citys høye skyskrapere med et av New Yorks mest spektakulære naturattraksjoner. The Adirondacks byr på vill natur og flotte tur- og campingmuligheter med sin tette skog og innsjøer, og er større enn Yellowstone, Everglades, Glacier og Grand Canyon National Park kombinert. Her er det verken inngangspenger eller porter som lukkes på nattestid – kun uendelige muligheter for eventyr i naturen. Utforsk mer enn 100 byer og landsbyer, som hver har sine skatter som gastro-puber og hundre år gamle vinterkarnevalsfester. Ta turen til The Wild Center, hvor blant annet ‘Wild Walk’ gir deg en helt unik opplevelse av Adirondacks, eller legg ut på turstiene i Adirondack High Peaks. Dra på camping på egenhånd, få arrangert glamping-utflukter, eller bo i alt fra koselige små hytter til luksushutter – mulighetene er uendelige!
Se priser til New York.

8. Texas Hill Country’s vinregion

California er kanskje den staten som forbindes med amerikansk vinturisme, men visste du at Texas også kan by på et titalls vingårder i det som kalles Hill Country? Wine Road 290 tar deg med på en ferd gjennom flere ulike viner, med byen Fredericksburg som samlingspunkt for vinområdet. Når du planlegger turen hit er det ekstra moro om du kan kombinere turen med festivalene Dripping Springs’ Wine and Food Festival og Kerrville Folk Festival. Så når naboen planlegger vintur til Toscana, kan du overraske med en ny twist: en ‘up and coming’ stjerne innenfor amerikansk vinproduksjon som de færreste har hørt om enda.
Se priser til Texas.

9. Denver, Colorado

Hemmeligheten er ute: rikelig med solskinn, et bryggeri på hvert hjørne og uendelige muligheter for adrenalinfylt moro i Rocky Mountain har satt Denver på kartet. Her finner du også Ski Train som sto ferdig i 2017 og som tar deg rett til hvit pulverlykke i Winter Parks. Kunstneriske områder som RiNo (River North) og LoHi (Lower Highlands) tar deg med på alt fra gallerihopping, markedshaller med slow-food og guidede turer til bryggeriene.
Se priser til Denver.

10. Florida’s Emerald Coast

Det som tidligere ble referert til som ‘Redneck Riviera’ er nå en lang strekning med melishvit sand og strandbyer som har fått en fancy touch. Byen Seaside – eller ‘Seahaven’ som byen het i filmen ‘The Truman Show’ – er en øko-vennlig stranddrøm som i dag blir studert av arkitektskoler for sine pastellfargede hus og nærmest surrealistiske koselige nabolag. Perfekt for ‘people watching’, surf, strand og det gode liv.
Se priser til Florida.

Planlegg reisen til USA her:
- Finn flyreiser til USA
- Hotell i USA
- Leiebiler i USA


Tilbud – Roadtrip