Vårweekend i Europa

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: Brand X Pictures
Når våren nærmer seg her hjemme har den allerede kommet til store deler Europa, og på flere plasser sitter man allerede uten i solen og drikker sin kaffe.
Publisert 17 september 2013

Fantastisk shopping, besøk historiske plasser, spis god mat, slapp av og ikke minst – kast av deg de varme vinterklærne og pakk en lett koffert. Her har vi valgt ut fem byer i Europa som kan friste med en herlig start på våren. Velg din favoritt og sett sammen en reise med fly og hotell som passer deg og dine ønskemål aller best.

Palma de Mallorca, Spania

Palma er en by som er full av sjarmerende smågater, og det er lett å forelske seg i denne byen. Hit kan man reise på en romantisk weekend med kjæresten, med jentegjengen for å shoppe eller gå på spa, eller så tar du med deg familien og kombinerer storbyliv med sol & bad. Med behagelig vær, god mat, fine strender og en skjønn atmosfære er dette det ultimate weekendreisemålet. Fra april kan du forvente deg temperaturer over 20 grader, perfekt for sightseeing eller en heldag med shopping.


Fly til Palma de MallorcaPopulære hotell i Palma


Dubrovnik, Kroatia

Ønsk våren velkommen i en av verdens vakreste byer. Her er maten fantastisk god og ikke minst veldig rimelig. Det finnes en hel del shopping, men det er gamlebyen, Stari Grad, som er den store severdigheten her. Du får ikke gå glipp av en tur på den to kilometer lange bymuren der du får en fantastisk utsikt over husene i Stari Grad. Turkis hav og vakre strender lokker til forfriskende bad eller kanskje en koselig piknik. Noe av det beste du kan kjøpe med deg hjem fra Dubrovnik er en god flaske lokalprodusert vin.


Fly til DubrovnikPopulære hotell i Dubrovnik


Roma, Italia

I Roma finnes det utrolig mye å se og gjøre, og våren er en perfekt tid på å året å besøke byen for da er både temperaturer og priser lavere enn i høysesong. Det finnes mange ting man bare må gjøre når man er her, som for eksempel et besøk i Colosseum, men gå ikke glipp av litt mindre kjente plasser som Villa Borghese som er lokalbefolkningens beste pikniksted. Kjøp med noe godt å spise og slapp av i skyggen av et stort tre. I Roma er en gourmet-by med mye fantastisk mat, koselige vinbarer og shopping i verdensklasse. Besøk gjerne Romas største loppemarked som heter Porta Portese, og arrangeres hver søndag.


Fly til RomaPopulære hotell i Roma


Athen, Hellas

Med et herlig klima, bra shopping, enestående severdigheter og god mat er byen en perle for besøkere, spesielt på våren når det ikke er alt for varmt. Bo i den sjarmerende bydelen Plaka, besøk museer, Akropolis og alle andre historiske plasser som byen har å friste med. Når du blir trøtt i beina kan du slå deg ned i skyggen med en kald frappé og bare nyte av den herlige atmosfæren.


Fly til AthenPopulære hotell i Athen


Barcelona, Spania

Populære Barcelona har noe for alle. Liker du kultur og historie finnes det flere spennende museer å velge mellom – MACBA, Museu d´Art Contemporani de Barcelona, er et kunstmuseum som er vel verdt et besøk. For en pause fra all shopping og museumsbesøk kan du gjøre et stopp i Parc de la Ciutadella og spise en god piknik mens du får underholdning av alle gateunderholdere. Vil du se byen i et annet perspektiv skal du dra til Parc Güell der du får se byen ovenfra og samtidig får litt mosjon på veien dit. Et besøk i Barcelona er selvfølgelig ikke komplett uten noen glass sangria og litt god tapas.


Fly til BarcelonaHotell i Barcelona