8 drømmestrender på Mallorca

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kritthvit sand, turkise bølger og en kald sangria i hånden. Det er mange grunner til at Mallorca er en sommerfavoritt, men disse 8 strendene gjør ferien ekstra spesiell.
Publisert 13 mai 2019

Mallorca har over 550 kilometer med kystlinje og minst 219 kjente strender, så her skal det godt gjøres å ikke finne en strand som er midt i blinken for deg. Vi har valgt ut våre 8 favoritter som du kan teste ut i sommer.

Alcudia Beach – langstrakt & hvit melisstrand

På den nordlige delen av Mallorca finner du stranden som ble kåret til en av verdens beste strender i 2012, og er kjent for å være svært barnevennlig. I nærheten finner du en sjarmerende gamleby og havna Puerto de Alcudia med fiskebåter og fritidsbåter, men et av de klare høydepunktene her er selve Alcudia-stranden. Den har fin sand, turkist hav og strekker seg hele 15 km fra havnen i Alcudia, via Playa de Muro og til Ca'n Picafort. Her får du også en deilig, avkjølende bris som lindrer hete dager i sola, og du finner både solsenger og parasoller til leie. I området rundt er det mye spennende å finne på, slik som nattmarked og badelandet Hydropark ved havna, og naturreservatet Salbufera like ved Playa de Muro.
Se alle reiser til Alcudia

Es Trenc – skjermet i “Mallorcas Karibia”

På Mallorcas sydlige side ligger den vakre, hvite sandstranden som regnes som Mallorcas mest berømte strand og som flere ganger har vært på lister over verdens fineste strender. Med sin isolerte beliggenhet, turkise vann og myke sandstrand kalles den ofte Mallorcas Karibia. Her finner du 2 kilometer med strand beskyttet mot innsyn av høye sanddyner. Det er heller ingen hoteller bygget ved denne stranden, så her får du ro, fred og privatliv, i tillegg til restauranter, toaletter og suvenirbutikker. Her er det rom for en rolig dag på stranden, samt nakenbading om du ønsker.

Cala Llombards – isolert paradisbukt

En idyllisk, skjermet bukt. ca. 1 time med bil fra Palma på Mallorcas sørøstkyst. 55 meter lang og 150 meter bred ligger stranden skjermet mellom to steinformasjoner dekket med pinjetrær. I denne rolige bukten med de krytallklare snorkleforholdene finner du også en koselig beach bar laget i naturelementer, samt flere restauranter noen minutter unna. Ved stranden ligger det “escars”, tradisjonelle bygninger som brukes av fiskere for å oppbevare båter og fiskeutstyr. Hvis du går fra Cala Llombards mot nabostranden Cala Santanyi vil du passere Es Pontas, som er en spektakulær bro-formet steinformasjon ute i vannet.

Cala Agulla for barnefamilien

På Mallorcas nordøstlige side kan du nyte duften av pinjetrærne som omkranser bukten og lyden av havbrisen som kjøler deg ned i varmen. Her trives barnefamilier og par ekstra godt. Spill sandvolleyball eller kos deg med barna i det klare, grunne vannet på stranden som har fått tildelt Blue Flag for sin renhet. Cala Agulla ligger i et beskyttet område og er derfor mer naturskjønt og urørt enn mange andre strender du finner på Mallorca. Her finner du ikke vannsport, men stranden har toaletter og solsenger til utleie, samt strandbar og restaurant. En fin strand omkranset av grønne åser for en rolig, solfylt dag med familien.

Cala d’Or – ro og turkist vann

På Mallorcas sørside finner du de vakreste strendene på øya med flest soltimer, og du kan kose deg med turkist vann, vakker natur, fred og ro. Cala d'Or er en lengre strekning med fem små strender. De heter Cala d'Or, Cala Esmeralda, Cala Ferrera, Cala Serena og Cala Gran, og er veldig populære i sommersesongen. Du kan også utforske strendene bortover sidene av kysten for mindre mennesker og et mer urørt terreng. Stranden Cala Ferrera har et hotell rett ved i tillegg til barer, restauranter og solsenger. Stranda er også utnevnt til Blue Flag for sine rene omgivelser. Cala Serena er motstykket uten barer, restauranter og livvakter, og gir følelsen av en mer urørt naturstrand. Begge strender har rolig vann og gode dykkeforhold på grunn av skjermende stenformasjoner. Cala Gran er den største av de 5 strendene, med hvit sand i sterk kontrast til det turkise havet og har også fått Blue Flag. De resterende to er fine strender, men har også en del hotell og leiligheter rett ved, og er derfor mindre skjermet mot innsyn. Cala d'or-stripen gir deg mye å velge i, god infrastruktur, klart vann og ro og fred på ferien.
Finn din reise til Cala d'Or

Cala Mondrago – urørt og snorklevennlig

Sørøst på Mallorca, et lite stykke fra Cala d'Or, finner du denne sandstranden som også har en steinbunn som bidrar til krystallklare snorkleforhold. Stranden er urørt og ligger mer bortgjemt – faktisk ligger denne Blue Flag-stranden i selve Mondrago National Park. Her er det lite utviklet og veldig naturlig, med pinjeskog, myke hvite sanddyner og en vakker kystlinje. På grunn av dette er stranden veldig populær. Langgrunt vann gjør stranden veldig barnevennlig, og snorkling er en populær aktivitet ved Cala Mondrago. Er denne stranden full med folk i sommermånedene, kan du alltids ta turen til den større nabostranden S'Aramador beach. Bak stranden ligger det en stor naturpark med flotte turmuligheter om du trenger en pause fra stranda.
Finn din reise til Cala Mondrago

Cala Mesquida – turkist surfeparadis

Nordøst på Mallorca finner du denne idylliske bukten hvor havet og bølgene slår inn. Derfor er denne stranden spesielt populær blant surfere, men du har også godt med plass til å legge seg til rette i den myke sanden og nyte solen med musikk på ørene eller en god bok. Krystalklart, turkist vann og hvit sandstrand gir området en tropisk følelse. Det finnes kun én restaurant ved denne stranden, og området er fint for deg som vil ha det naturlig. Vil du bo rett ved Cala Mesquida, kan du for eksempel sjekke inn på Viva Cala Mesquida Resort & Spa, som ligger på høyden som omkranser bukten og har en vakker utsikt over den hvite stranden.
Finn din reise til Cala Mesquida

Cala Millor – steinlagt strandpromenade

Denne stranden på øyas østkyst har blitt en svært populær destinasjon, så det anbefales å besøke den utenfor den travleste turistsesongen. Cala Millor betyr “den bedre stranden”, og er regnet som en av Mallorcas fineste strender langs østkysten. Stranden er lang og finkornet, og på strandens nordlige del finner du blant annet en steinlagt strandpromenade ikledd palmer og pinjetrær hvor du kan spasere og nyte utsikten eller ta deg en herlig morgen-joggetur idet sola står opp. Et kvartal lengre opp finner du en gågate med isbarer, musikkbarer, rastauranter og butikker. Her er det med andre ord mye som skjer, og du kan også kaste deg på alle mulige vannsporter på den kilometerlange stranden. Sjekk gjerne ut fiskelandsbyen Cala Bona og det fargerike fredagsmarkedet i Son Servera når du først er i området.
Finn din reise til Cala Millor

Finn din reise til Mallorca
Charterreiser til Mallorca
Alle fly til Mallorca
Restplasser til Mallorca


Charterreiser til Mallorca