Stor værguide til Kanariøyene

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: iStock
Lurer du på hvilken øy som har best badetemperatur i februar, eller minst regn i oktober? Vi guider deg til været på Kanariøyene – hele året rundt.
Publisert 16 august 2021

Kanariøyene er det vi kaller for et “året rundt-reisemål” – men hva betyr egentlig det? Det er ofte store lokale forskjeller på været på Kanariøyene. Nedenfor finner du mer informasjon om været på alle Kanariøyene i de forskjellige sesongene.

Sommer – juni, juli og august

Gran Canaria
Dette er den varmeste tiden på året på Gran Canaria med en gjennomsnittstemperatur på 26 grader, og august er historisk sett den varmeste måneden. Men selv midt på sommeren er luftfuktigheten veldig lav, noe mange setter pris på. Det regner sjelden, eller så godt som aldri, på sommeren, og i havet kan du regne med 21 grader.

Tenerife
Den beste tiden på året om du er ute etter varme med en gjennomsnittstemperatur på 26 grader og så godt som ingenting regn. Det er lav luftfuktighet så selv ikke de dagene som er varmere enn som så føles ekstremt varme som det kan gjøre ved Middelhavet. I vannet er det cirka 21,6 grader.

Lanzarote
Sommeren er en varm og tørr tid på Lanzarote med en gjennomsnittstemperatur på 27 grader i august. Det kommer også varme vinder fra Saharaørkenen, noe som gjør at det kan bli mye varmere, men mye vanligere er en behagelig nordavind som gjør at varmen ikke blir så intens. Regn er veldig uvanlig i sommermånedene, og badetemperaturen ligger rundt 21 grader.

Fuerteventura
Sommermånedene er som regel varme og med behagelige havvinder slik at det sjelden for hett. Den varmeste måneden er august med et snitt på 24,3 grader og i vannet er det rundt 22 grader hele sommeren. Sommer er også lavsesong med mye mindre turister enn på vinteren. Regn forekommer sjelden eller aldri i løpet av disse tre måneden.
Se alle charterreiser til Kanariøyene

Høst – september, oktober og november

Gran Canaria
Denne årstiden er en fin på Gran Canaria og med en gjennomsnittstemperatur på 25 grader er det nesten å ta i og kalle det for høst. Det er som en veldig bra norsk sommerdag, men med litt større sjanser for regn enn midt på sommeren. November har for eksempel i snitt tre dager med regn, men det regner bare 18 millimeter på hele måneden. Havet er deilig og varmt på høsten med en gjennomsnittstemperatur på 22,5 grader.

Tenerife
Høst betyr fortsatt sommervarme på Tenerife, noen dager med regn kan forekomme, og størst sjanse for regn er det i november. Gjennomsnittstemperaturen på høsten er 22,7 grader og i vannet kan man plaske rundt i herlige 22 grader.

Lanzarote
Høsten på Lanzarote fører med seg litt regn, med en topp i november, men det er likevel bare snakk om 12 millimeter regn. Det er perfekt å reise hit på en sol & badeferie på denne tiden med deilige vanntemperaturer rundt 22 grader og en gjennomsnittstemperatur på 22,5 grader.

Fuerteventura
Høstmånendene er en flott tid å besøke Fuerteventura med varme dager, litt kjøligere kvelder og veldig behagelige badetemperaturer rundt 22-23 grader. Det kan komme en og annen regnskur, og størst sjanse for regn er det i oktober. Gjennomsnittstemperaturen ligger på 22,5 grader.
Se alle charterreiser til Kanariøyene

Vinter – desember, januar og februar

Gran Canaria
Dette er den kaldeste årstiden med en gjennomsnittstemperatur på 21,5 grader og badetemperaturen har sunket til 19,4 grader. Men det er vinteren som er høysesongen på Gran Canaria og den tiden på året da aller flest nordmenn reiser hit. Det kan også regne litt på vinteren, desember har for eksempel i gjennomsnitt fire dager med regn, men det er ikke store mengdene som kommer.

Tenerife
Vinter på Tenerife er høysesong, men også den tiden på året med de kaldeste temperaturene. Men med en gjennomsnittstemperatur på 18 grader er det fortsatt behagelig, og i vannet kan du regne med rundt 19,3 grader. Det kan regne en del på vinteren, desember har i snitt tre dager og 23 millimeter med regn.

Lanzarote
Vinteren er høysesong på Lanzarote, akkurat som på de andre Kanariøyene, men også den tiden med mest variasjon i været. Både desember og januar kan føre med seg litt regn, rundt 26 millimeter i måneden. Men temperaturen er fortsatt veldig behagelig med et snitt på 17,5 grader og i vannet er det som regel varmere – rundt 19 grader.

Fuerteventura
Vinteren på Fuerteventura betyr gjennomsnittstemperaturer på 18 grader og badetemperaturer på 19 grader. Ikke dårlig med tanke på hvordan vi har det her hjemme samtidig. Det regner generelt veldig lite på Fuerteventura, men årets våteste måned er desember med i snitt 7 dager med regn, men da skal man også vite at det bare er snakk om 40 millimeter på hele måneden.
Se alle charterreiser til Kanariøyene

Vår – mars, april og mai

Gran Canaria
Våren er en årstid der det kan komme noen regndråper på Gran Canaria, av disse månedene er det mars som får mest regn med et snitt på 14 millimeter. Ikke mange dråpene altså. Varmen er også på vei tilbake og denne årstiden kan friste oss med en gjennomsnittstemperatur på 22,3 grader. I havet er det nå rundt 19 grader.

Tenerife
Tenerife er vakkert på våren og temperaturene er igjen på vei opp. Gjennomsnittstemperaturen disse månedene er 19,7 grader og i vannet er det 19,2 grader. Det kommer heller ikke mye regn på denne tiden av året, syv millimeter regn i mars og et snitt på 2 dager med regn.

Lanzarote
På våren begynner sommertemperaturene å komme tilbake selv om det fortsatt kan være litt kjøligere på kvelden. Gjennomsnittstemperaturen ligger rundt 19,5 grader, og i vannet kan du regne med 18-19 grader. Perfekt vær for en sydenferie før sommeren kommer hjemme i Norge.

Fuerteventura
Våren er en veldig fin årstid på Fuerteventura, det blåser ikke spesielt mye og temperaturene er på vei opp igjen etter de kjøligere vintermånedene. Gjennomsnittstemperaturen ligger på 19,5 grader og badetemperaturen på 19,6 grader.
Se alle charterreiser til Kanariøyene

Kanariøyene langt bort fra turiststrømmene

Dersom du vil se en helt annen del av Kanariøyene skal du sikte deg inn på de tre minste øyene La Gomera, La Palma og El Hierro.

La Gomera har et behagelig klima året rundt med en gjennomsnittstemperatur på 20 grader, men det er store lokale forskjeller. Kystområdene har det varmeste været og minst regn – rundt 200 millimeter per år. Kommer du opp i høylandet får du mye mer regn og mye lavere temperaturer selv midt på sommeren. Mange reiser hit for å vandre i fjellene i kombinasjon med noen dager på stranden.

La Palma sies å være den vakreste av Kanariøyene med sine svarte lavastrender og grønne natur. De varmeste månedene her er fra juli til oktober med temperaturer rundt 25-26 grader. I vannet er det cirka 23 grader på samme tid. Februar er den måneden med mest regn, men man kan fortsatt regne med 19 regnfrie dager selv den måneden.

El Hierro er et mekka for dykkere og fotturister, og vil man kombinere en aktiv ferie med bad i havet skal man reise hit i september eller oktober når vanntemperaturen ligger rundt 23 grader. August er den varmeste måneden med en gjennomsnittstemperatur på 26 grader. Mest regn får øya i desember.

I Reiseguidens søkemotor finner du din reise til Kanariøyene:
Reiser til Gran Canaria
Reiser til Tenerife
Reiser til Fuerteventura
Reiser til Lanzarote


Tilbud – KanariøyeneCharter til Kanariøyene

Sammenlign alle reiser