Finn varmen på Kanariøyene

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Publisert 9 november 2022

Kanariøyene er det sesong året rundt. På bare 6 timer med fly kan du nyte et helt annet klima med shortsvær og badetemperatur. Når høstmånedene gir oss regn og ruskevær her hjemme, har solskinnsøyene 23 grader både i lufta og i vannet. Frister det å kaste seg på en restplass, eller bestille en reise til en av øyene du ikke har oppdaget enda? Vi introduserer deg til høydepunktene på hver av dem, slik at du kan finne din øy.

Gran Canaria – vingårder, raviner og vannsport

Gran Canaria er den mest kjente av alle øyene. De mest populære feriebyene ligger på øyas sørside, hvor du finner kjente feriedestinasjoner som Playa del Inglés, Maspalomas og Meloneras. Øyas vestkyst kan friste med de litt mindre byene Mógan og Arguineguin. Vil du lære deg å surfe eller dykke? Stå på vannski eller prøve andre vannaktiviteter? Alt dette finner du sentrert rundt stranden i Playa del Inglés/Maspalomas, som er over en halv mil lang og full av liv. Utfluker vi kan anbefale er å besøke vingårdene på øya, hovedstaden Las Palmas og et besøk til Valsequillo med sine dype raviner, skoger og klipper.
Se alle charterreiser til Gran Canaria


Reiser til Gran Canaria

Sammenlign alle reiser til Gran Canaria

Tenerife – golf, hvalsafari og mystikk

Kanariøyenes største øy har mange strender og varme badetemperaturer året rundt. Vil du spille golf på en av øyas åtte golfbaner hvor hullene er designet av golfproffer? Oppleve en av verdens mest anerkjente vannparker, Siam Park? Eller fascineres du av hvalsafari på sørvestkysten, hvor du kan spotte opptil 26 ulike arter? Tenerife er klar for å oppfylle alle ferieforventningene du måtte ha. De fleste hotellene ligger i byene Playa de las Américas og Los Cristianos på øyas sørside. Disse to byene har vokst så mye at de nærmest har flettet seg inn i hverandre. Øya er et mekka for vannsport og strendene er barnevennlige med deilig temperert vann. En av verdens mest mystiske steder finner du i byen Güimar, i nærheten av hovedstaden Santa Cruz. Her står det flere pyramider laget av selveste Thor Heyerdahl.
Se alle charterreiser til Tenerife


Reiser til Tenerife

Sammenlign alle reiser til Tenerife

Lanzarote – fargerik natur og vulkanrestaurant

Lanzarote byr på deilig ro til deg som vil nyte ferien på stranden med favorittboken din. Øya har også kasinoer, puber og nattklubber i Puerto del Carmen for deg som vil ut på livet. Besøk Timanfaya Nasjonalpark, som på grunn av vulkanaktivitet byr på et spennende og kupert terreng og hvor farger som rød, gul, svart og oransje dominerer naturen. Besøk også en av vingårdene og smak på de utsøkte DO-merkede Malvasía-vinene. På øyas nordlige del ligger grotten Jameos del Augua som egentlig er en lavatunnel som har blitt gjort om til en trendy bar og restaurant. Lyst på en unik matopplevelse? Restauranten El Diablo ligger i nasjonalparken Timanfaya, og her griller man maten noen meter ned i en vulkan. Strendene i Playa de Famara har noen av verdens beste surfebølger og den 7 kilometer lange stranden gjør at det finnes godt med plass for både nybegynnere og de som er proff. Slapp også av på Papagayo-Stranden, et fullstendig uberørt og beskyttet område med myk, hvit sand og turkist vann, samt en strandkafé hvor du kan livet fullstendig med ro.
Se alle charterreiser til Lanzarote


Reiser til Lanzarote


Fuerteventura – surfeparadis No. 1 og afrikanske vibber

Fuerteventura er Kanariøyenes surfeparadis. 150 km med strand (Kanariøyenes lengste) og gode vindforhold gjør øya populær for vannsporter som surfing og windsurfing, og dykking er også utbredt. Likhetene til det afrikanske fastlandet er slående, både med tanke på landskap og husene med sin nord-afrikanske stil og flate tak. Øyen har 300 soldager i året og er også den av Kanariøyene som får minst regn per år. Med sine vakre laguner og lange gyldne sanddyner er Fuerteventuras strender kjent som noen av de vakreste i hele Europa. Les mer om mulighetene til denne spenningsfylte destinasjonen i vår guide Surf's Up i Fuerteventura.
Se alle charterreiser til Fuerteventura


Reiser til Fuerteventura


Se alle reiser til Kanariøyene her

Charterreiser til Kanariøyene
Restplasser til Kanariøyene
Fly til Kanariøyene
Leiebil på Kanariøyene
Hotell på Kanariøyene