Alle ferieperler på Gran Canaria

Karin
Reiseguiden, besøkt 35 land

Foto: iStock
Med Gran Canarias mange høydepunkter gjelder det å finne stedet som passer akkurat deg. Derfor har vi funnet alle de beste ferieperlene på solskinnsøyen.
Publisert 5 februar 2018

Øyen som blir kalt for et miniatyrkontinent har et herlig klima året rundt og et stort utvalg av alt du trenger. Alt fra den solsikre sørkysten med sine fine sandstrender til den spennende nordkysten med vakker natur og et bredt utvalg av aktiviteter – her er det noe for alle.

Las Palmas

Stedet der strand møter storby. Gran Canaria hovedstad Las Palmas inviterer deg inn til en ferieopplevelse der sol, bad og strandliv kan kombineres med moderne byliv. Langs sentrum av byen strekker den flere kilometer lange, gyllengule Las Canteras-stranden seg, som også kalles Las Palmas eget ”Copacabana”. Langs den elegante strandpromenaden ligger det hotell, spennende restauranter og trendye barer på rad og rekke.

Maspalomas

Leter du etter en avslappende ferieoase bør du sikte deg inn mot Maspalomas. Atmosfæren er rolig og tilbakelent, og her finner du også øyens lengste sandstrand som passer utmerket for barnefamilier. Mest kjent er Maspalomas for sine sanddyner – Dunas de Maspalomas – som er et stort ørkenområde på øyens sørligste odde som brer seg ut langs den glitrende Atlanterhavskysten og frister med mange morsomme aktiviteter. Her finner dere også Gran Canarias største golfbane.

Las Meloneras

Et av Gran Canarias mest moderne reisemål og et ferieparadis for soldyrkere som vil ha total avslapning. Vest for Maspalomas ligger denne perlen med en strandpromenade som strekker seg fra sanddynene i Maspalomas til den litt mindre stranden Playa Meloneras. Her er hotellene elegante og moderne, og byen har også et nytt shoppingsenter med en rekke merkebutikker. Her finner du både nattklubber og trendy barer og det er kun 10 minutter med taxi til Playa del Inglés.

Playa del Inglés

Underholdningsmetropolen som aldri sover. Dette er den mest allsidige badebyen på det sørlige Gran Canaria der sol og bad forenes med shopping og underholdning på én og samma plass. Dette er en av de mest besøkte turistbyene på øyen med nye promenadestrekninger og restauranter som gir reisemålet en konstant fornyelse. Perfekt for den som liker party.

Puerto Rico

På den solsikre sørvestkysten ligger denne ferieperlen i en dal ned mot havet. En gammel fiskelandsby som har utviklet seg til en moderne badeby med koselige restauranter, fin sandstrand og trivlige strandpromenader. Her finner du alt for den rastløse, slik som golfbaner og morsomme vannaktiviteter.

Playa de los Amadores

En knapp kilometer langs strandpromenaden fra Puerto Rico ligger stranden Playa de los Amadores med sin lille landsby. Stranden er av mange ansett som Gran Canarias fineste med sin lyse sand, skjermede beliggenhet og et barnevennlig og langgrunt vann. Dette er stedet for å slappe av og nyte late dager i solen.

Playa del Cura

En liten, rolig og fredfylt ferieby mellom populære Puerto Rico og pittoreske Puerto de Mogan. Byen ligger i en rolig dal omgitt av frodige plantasjer. Her ligger også en liten badebukt der du virkelig kan koble av og nyte ferien. Stranden i Playa del Cura består av grovkornet lavasand og småstein, og er langgrunn og perfekt for småbarnsfamilier. Landsbyen består av en liten bykjerne med et fåtall butikker, restauranter og barer.

Puerto de Mogán

Gran Canarias eget lille “Venezia”. Puerto de Mogán er ferieparadiset som ligger lengst nede på Gran Canarias sørkyst. Den gamle fiskelandsbyen består av smale smug og hvitkalkede hus i midten av et blomsterhav. Her får du sol og bad i vakre omgivelser, og langs havnepromenaden ligger det flere koselige barer og restauranter å utforske. I forbindelse til landsbyen ligger det en mindre, men fint anlagt sandstrand langs strandpromenaden. Puerto de Mogán passer også perfekt som utfluktsdestinasjon.

Tauritodalen

I dalen mellom Puerto de Mogán og Puerto Rico har dette lille ferieparadiset vokst seg frem. Tauritodalen er en førsteklasses ferieby der du finner alt du trenger i umiddelbar nærhet. I midten av Tauritodalen ligger en gigantisk saltvannslagune og på stranden i den vindstille bukten kan du også prøve deg på vannsport slik som dykking og snorkling.

Arguineguín

En sjarmerende fiskelandsby på øyens solsikre sørkyst. Det er mindre turister her sammenlignet med de store byene på øyen, noe som gir en følelse av den kanariske hverdagen. En rolig atmosfære med mange restauranter, småbutikker og vakre promenadestrekninger. Landsbyen er kjent for sin gode mat og da spesielt nyfanget fisk og ferske skalldyr.

San Augustin

Fine strender, vakker natur, og ro og fred. San Augustin er den eldste turistbyen på det sørlige Gran Canaria og byen har to sandstrender fylt med finkornet lavastrand. Her er restaurantutvalget stort og med flere gode anmeldelser, og flere av de beste restaurantene på øyen finner du her. Nærhet til både golfbaner og underholdning gjør beliggenheten perfekt som utgangspunkt for din ferie.

Agaete

For den som vil utforske en annen side av Gran Canaria er Agaete et perfekt reisemål. Agaetedalen ligger på øyens nordvestlige kyst og er en av de frodigste dalene på øyen. Den lille landsbyen Agaete byr på en blanding av lokalt folkeliv og øyas dramatiske og vakre natur. Ikke langt fra landsbyen ligger Puerto de las Nievas, en liten fiskehavn kjent for sine fantastiske fiskerestauranter.

» Finn din reise til Gran Canaria
» Finn din leiebil på Gran Canaria


Tilbud – Kanariøyene