Sommerens hotteste reisemål

Ellinor
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: ellinor, medlem siden 2007
Foto: Thinkstock
Foto: sirapp, medlem siden 2008
Sommerens hotteste reisemål ligger selvfølgelig ved Middelhavet. Vi guider deg til noen favoritter blant sandstrender, grønne øyer og herlige byer.
Publisert 9 april 2012

Har du begynt å planlegge sommerferien enda? Ta en titt på vår guide til sommerens hotteste reisemål ved Middelhavet og bli inspirert!

1. Bodrum

Vakre Bodrum kalles for Tyrkias Saint-Tropez og er et av landets hotteste reisemål akkurat nå. Her kjenner du historiens vingeslag ved severdigheter som Bodrum Castle eller så nyter du av den spennende shoppingen og det herlige, blå havet. Mange som er her prøver også å dykke, men om du foretrekker å holde deg over vannflaten finnes det flere fine strender. Det er også populært å dra på båtutflukt med en klassisk Gulet-seilbåt. I nærheten av Bodrum ligger også flere andre badebyer – livlige Gümet som passer for de partyglade og rolige Bitez som frister med strandliv og vannsport.

Slik kommer du deg hit: Du kan reise til Bodrum med Star Tour direkte fra Norge, eller så kan du fly hit med rutefly via Istanbul. Fra flyplassen i Bodrum tar det cirka 30-40 minutter med buss til sentrum.

2. Vestlige Kypros

Kypros får toppkarakter i EUs badevannrapport år etter år, og det krystallklare vannet gjør at øya et populært sol og bad-reisemål. Men øya har så mye mer å by på enn bare vakre strender. I Pafos på den vestlige delen av øya har du kort vei til de vakre Trodosfjellene med sine hyggelige småbyer der de produserer vin, og ikke minst utrolig vakker natur. Byen Pafos står på Unescos verdensarvliste på grunn av den vakre mosaikken i havnen. Her er det også flere hyggelige tavernaer der du kan ta en kaffepause eller noe godt å spise.

Slik kommer du deg hit: Du kan reise på charterferie til Kypros med flere av de store turoperatørene, og da lander du som regel i Larnaca. Fra april kan du fly direkte til Pafos med Ryanair fra Rygge. Fra Oslo kan du fly direkte til Larnaca med Norwegian.

3. Menorca

Mallorcas sjarmerende lillesøster Menorca er en grønn og frodig øy der det er mye å oppdage. Den største badebyen heter Cala n´Bosch og har restauranter, barer og butikker, men nattelivet er stille og rolig. Menorca passer best for deg som vil ha en avslappet ferie med mye sol og bad. På grunn av at øya er et naturreservat så bygges det ikke så mange nye hotell her og atmosfæren er genuin med små byer og herlige badeviker. Lei gjerne en bil og finn din strandfavoritt for dagen.

Slik kommer du deg hit: Du kan reise på charterferie til Menorca med Star Tour i sommer, og i tillegg går det direktefly med Norwegian fra juni til september fra Oslo.

4. Sicilia

Sicilia har ikke bare fler soltimer enn det italienske fastlandet, sommersesongen er lengre også. Her kan du kombinere sol og bad med naturopplevelser og fantastisk mat. Soldyrkere søker seg gjerne til Giardini-Naxos på den østre delen av øya, Cefalú på nordkysten eller Castellammare del Golfo i nordvest. Å bestige vulkanen Etna er populært, og til fots tar det cirka fire timer frem og tilbake. Gå ikke heller glipp av sjansen til å gå på et matlagingskurs for å lære deg mer om det sicilianske kjøkkenet. I Palermo er det flere bra kurs å velge mellom.

Slik kommer du deg hit: Du kan reise på charter til Sicilia fra Oslo med Star Tour i sommer. Fra flyplassen til charterbyene Giardini-Naxos og Taormina tar det cirka 45 minutter med buss. Det går også rutefly med Ryanair til flyplassen i Trapani.

5. Milos

Milos ligger lengst vest i øygruppen Kykladene og er et populært reisemål blant grekerne selv. Øya som har fler enn 70 strender er et perfekt valg for deg som liker å sole og bade. Du kan velge å bo i hovedstaden på øya som heter Adamas, og det er også her fergene legger til. Et annet alternativ er den lille fiskebyen Pollonia. På Milos er det mange små byer med koselige tavernaer og maten på øya er kjent for å være ekstra bra. Den viktigste severdigheten er det underjordiske systemet av katakomber der man har funnet en statue av Venus.

Slik kommer du deg hit: Du kan reise hit på charter med Apollo i sommer og reisen går da med fly til naboøya Santorini og derfra er det båt til Milos. Alternativt kan du fly direkte med Norwegian til Santorini eller Athen og fikse båtturen ut til Milos selv.


Charter til sommerens hotteste reisemål