Restplasser til sol + ski i Alpene

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Puddersnø, utfordrende løyper, solkrem på nesen og en Irish Coffee i solveggen. Her er sesongens beste restplass-tilbud til ski i Østerrike, Frankrike og Italia.
Publisert 18 januar 2017

Klar for skikkelig vintervær? Enten du har en hel uke eller en langhelg til rådighet, så er det aldri en dum idé å tilbringe den i Alpenes hvitkledde fjelltopper. Vi guider deg til sesongens rimeligste restplasser.

Hvor bør du reise?
Generelt sett sies det at om ski er det viktigste for deg, så er de franske alpene et godt valg med sin enorme høyde og størrelse, mens i Sveits ligger prisene litt høyere og gir deg gjerne mer luksus. Italia byr på et avslappende liv i luksus, mens Østerrike er perfekt for dem som ønsker den ultimate afterski-opplevelsen, og som gjerne ser etter en billigere skireise. Østerrike er mest populært og har flest besøkende hvert år.

Østerrike

Når du reiser til de østerrikske Alpene flyr du enten til Salzburg eller Innsbruck. Østerrike er et bra valg for lommeboka da det ofte er den rimeligste Alpe-destinasjonen, for ikke å glemme at landet er kjent for afterski i verdensklasse.




Frankrike

Frankrike er kjent for verdens største skianlegg, verdens bratteste skianlegg, verdens lengste nedkjøring – og ikke glem det verdensberømte kjøkkenet.




Italia

Skiferie ala Dolce Vita. Italia er livsnyterenes favoritt med urørt offpiste, deilig mat, italiensk vin og espresso på flere tusen meters høyde. Cervinia er Italias høyest beliggende skisted, og har sjelden mangel på snø.




Praktisk info til reisen
Husk å alltid ha kontanter med deg til lunsj, da mange av restaurantene i bakken ikke tar kort. Ofte kan det være billigere å leie skiutstyr istedenfor å ta med eget. Sjekk prisene ved din utvalgte reisedestinasjon og sammenlign disse med de prisene flyselskapene ofte krever ekstra for frakt av skiutstyr. Noen flyselskap tilbyr derimot gratis frakt av skiutstyr for å tilpasse seg alpe-turister.

Finn flere Alpe-reiser her
- Alle restplasser til Alpene
- Alle charterreiser til Alpene


Alle tilbud på ski- og vinterreiser