Publisert 16 desember 2016

De fleste skistedene som er populære blant nordmenn er også ganske dyre å besøke. Prisene for heiskort, overnatting og mat blir ofte høye, spesielt når man reiser til skisteder som består kun av hotell og restauranter for turister. Men det finnes mer ukjente reisemål der du kan bo billig og der maten er ekstra billig. Vi har funnet frem de fem rimeligste skistedene i Alpene.

Mayrhofen, Østerrike

Skistedet Mayrhofen er det største reisemålet i den populære Zillertal-dalen. Mayrhofen er først og fremst populært blandt russere, engelskmenn og belgiere. Et 6-dagers heiskort koster cirka 2 200 kroner. Mange barnefamilier velger å reise hit fordi det finnes bra og rimelige barnepassmuligheter. På det trestjerners hotellet Eckartauerhof som ligger rett utenfor sentrum finnes det dobbeltrom fra 1205 kroner per natt.
Finn flybilletter til Innsbruck her.
Se alle hotell i Mayrhofen her.

Söll, Østerrike

Byen Söll er en av mange skisteder i det største skiområdet i Østerrike, SkiWelt. Her kan du bruke ditt heiskort i mer enn 250 kilometer med bakker. Et 6-dagers heiskort koster cirka 2150 kroner i høysesong. Söll er det beste skistedet for deg som vil bo sentralt og lett kunne ta deg til alle skibakker i området. Hotel Pension Konrad ligger sentralt og her får du et dobbeltrom fra 470 kroner per natt.
Finn flybilletter til Innsbruck her.

Schladming, Østerrike

Byen Schladming er en vanlig småby som forvandles til et koselig skisted på vinteren. Det finnes fire fjell rundt Schladming som er fulle av skibakker. Her finnes det spesielt mange bra bakker for nybegynnere. Til tross for at heiskortet koster cirka 2 200 kroner for seks dager i høysesong så gjør de lave prisene på restaurantene at det er et veldig rimelig reisemål. Landhaus Hubertus ligger i utkanten av byen og her får du et dobbeltrom for 1205 kroner per natt.
Finn flybilletter til Salzburg her.
Se alle hotell i Schladming her.
Se alle charterreiser til Schladming.

Les Deux Alpes, Frankrike

Dette er en av få skisteder i Alpene som har massevis av snø hele året. Les Deux Alpes ligger høyt, på 1600 meter over havet, og den beste skikjøringen får du på en isbree som ligger hele 3450 meter over havet. Det finnes totalt 220 kilometer med skibakker og dessuten mye bra off pist. Et heiskort for seks dager koster 2 200 kroner. Hotellet Madame Vacances Hotel Les Airelles ligger sentralt og her får du et dobbeltrom for 831 kroner per natt.
Finn flybilletter til Geneve her.
Se alle hotell i Les Deux Alpes her.

Morzine, Frankrike

Morzine ligger i det store skiområdet Portes du Soleil i nærheten av den franske grensen til Sveits. Det er det perfekte reisemålet om du vil prøve mange ulike bakker hver dag, her er det ikke mindre enn 12 skiområder med bare noen mils avstand. Heiskortet koster 2300 kroner for seks dager. Et tostjerners hotell som Inferno Morzine koster fra 656 kroner per natt.
Finn flybilletter til Geneve her.
Se alle hotell i Morzine her.

På Reiseguiden finner du din perfekte skiferie:
- Se og sammenlign flere reiser til Alpene
- Se alle våre tilbud på skireiser
- Finn billige flybilletter her