Skiferie for barnefamilien

Mattias
Reiseguiden, besøkt 33 land

Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: Branas.se
Foto: www.zellamsee-kaprun.com/
Ingenting slår fart og moro i skibakken, etterfulgt av en varm kakao foran peisen. Her er noen reisemål som passer perfekt for barnefamilien som vil kose seg litt ekstra i vinter.
Publisert 5 desember 2018

Du og familien kan få en herlig skiferie sammen enten dere velger å reise til de mektige Alpene, koselige Andorra, naboen Sverige eller til et skiområde her i Norge.

Norge


Hemsedal
Her møtes dere av fantastiske fjell med lange bakker som passer for alle. Hemsedal ligger midt mellom Oslo og Bergen, og om du ikke har egen bil går det også buss hit. I Hemsedal har du mye å velge mellom når det kommer til overnatting, både hotell og hytter, og selvfølgelig finnes det både skiskole og skiutleie.

Trysil
Trysil er Norges største skiområde og ligger ved Trysilfjellet som er kjent for sine velpreppede bakker. Her finner du restauranter på skiavstand, et stor utvalg av hotell og moderne skiheiser – alt dere trenger for en vellykket ferie for barnefamilien. Trysil består av fire skiområder som henger sammen. Flere år på rad har Trysil blitt kåret til Norges beste skiområde på World Ski Awards.

Sverige


Sälen
Familienes favoritt, Sälen, har flere skiområder å velge mellom. Samtlige passer bra for barnefamilien. Her finnes hotell, hytter, leiligheter og lodger. Alle Sälens skiområder har mange aktiviteter for både liten og stor. Det finnes også flere restauranter og mange butikker. I Lindvallen ligger også opplevelsesverden Experium med eventyrbad, innendørs surfing og 3D-kino.

Åre
Åre er et internasjonalt skisted som passer for alle. Barnefamilier trives ekstra bra i områdene Björnen, Rödkullen, Tegefjäll og Duved. Velg mellom å bo på hotell i Åre eller lei en hytte i nærheten av heisen i de mer barnevennlige områdene. Til Åre kommer du deg med fly til Trondheim og deretter transfer som tar cirka to timer. Fra Oslo er det 66 mil med bil.

Branäs
Branäs er et familievennlig skianlegg med mange morsomme aktiviteter for barna. Alle barneaktiviteter, slik som skattejakter og slalomkonkurranser, er gratis. Velg mellom å bo i leilighet, lodge eller hytte – alle hotell er ski in ski out, så du trenger aldri å bruke bilen på ferien. Bakkene er åpne til 19.00 hver kveld for at du skal kunne få maks ut av skiferien.
Les mer

Andorra

Om du vil satse på en skidestinasjon uten heiskøer, med fantastiske skiforhold, strålende sol og fantastisk mat til gode priser bør du booke en reise til Andorra.
Andorra, som ligger mellom Frankrike og Spania i den majestetiske fjellkjeden Pyrenéene, er i dag mest kjent for sine utrolige fine og opplevelsesrike skiforhold. Her finner du bakker på over 2 500 meters høyde og med over 300 soldager per år er det best at du pakker med solkremen. Andorra er et av de mest snø- og solsikre skiområdene i Europa. Det er også et taxfree-land som tilbyr et stort utvalg av restauranter, barer og shopping i toppklasse. Andorra er et lite land med store opplevelser.

Alpene


Østerrike
Wagrain er et skisted der du alltid har kort vei til både heis og bakker. Passer perfekt for familien med små barn da skisystemet er utformet på en måte slik hele familien kan holde sammen uansett kunnskap i bakken. Det finnes også skiskole og badeland. Lion Alpins familiehotell Grafenberg Resort passer perfekt med 50 meter til nærmeste heis, bufférestaurant, barneklubb, bassengområde og skiutleie. Andre skisteder i Østerrike som passer bra for barnefamilier er Zell am See, spesielt for små og mellomstore barn. Schladming passer for deg med litt eldre barn/ungdommer. Wagrain og Zell am See har også skandinavisk skiskole – som er bra for de minste som ikke har lært seg å snakke engelsk enda.

Frankrike
Alpe d' Huez er et barnevennlig skisted midt i de franske alpene. Byen har mange soltimer og et veldig koselig sentrum med butikker, restauranter og et oppvarmet utendørs basseng. På Langleys hotell Hotel Le Petit Prince tilbys det skiskole, barneklubb og skiutleie - alt med skandinavisk personal, og kort vei til bakkene. Langleys hotell La Viella Ferme i Serre Chevalier er et veldig sjarmerende og har større hotellrom for hele familien. Hotellet er en ombygd bondegård, og det bidrar til å skape en herlig atmosfære på hotellet. I Serre Chevalier er det solsikkert og det finnes mange bra bakker for alle kunnskapsnivåer.

Les Deux Alps er skistedet som er helt oppned. De lette og beste bakkene for nybegynnere ligger lengst opp i skisystemet, og de vanskeligste og tøffeste bakkene ligger lengst ned mot byen. Det går heiser opp til alle de lette bakkene. I byen er det en isbane og et oppvarmet utendørs basseng. Passer bra for de litt eldre barna som kan begynne på toppen og gradvis ta seg lengre ned når de blir flinkere på skiene. I byen er det livlig stemning og mange barer, klubber og restauranter.

Italia
Cervinia, et av italienernes favorittsteder, byr på sol, fantastiske restauranter og takket være sin høye beliggenhet, masse snø, nesten hele året rundt. For barna finnes det mye kult å gjøre her – alt fra snøparker til tegnede figurer i bakkene og Wild West Zone der det er både hoppeslott og en ville vesten-by. Dessuten er mange av Cervinias bakker enklere og passer både for små barn og nybegynnere. Selvsagt finnes det spennende utfordringer for resten av familien også, som kanskje ønsker offpist eller svarte løyper. Barn født etter 31.oktober 2007 står gratis sammen med en voksen. Skulle noen i reisefølget være født før 1935 gjelder det samme. Nærmste flyplasser er Torino, Milano og Geneva.

Cortina d'Ampezzo er hjem til flertallet av World Cups, Nordic Skiing Championships og til og med vinter-OL i 1956. Dessuten velger mange kjendiser å reise hit. Området finnes også på UNESCO's verdensarvliste. Her er det to bakker som er skreddersydde for de minste og deres behov. Med over 150 instruktører og gode skiskoler er det nesten en garanti at de små som tidligere ikke har stått på ski før nå kommer til å suse nedover de samme bakkene som eldre søsken eller mamma og pappa. Selvsagt kan de også prøve seg på snowboard, og barn over 7 år kan teste å stå telemark. Dessuten kan de minste følge dyrespor i snøen, teste truger og avslutte det hele med varm sjokolade. I området finnes det også et flertall gode restauranter og butikker. Her finnes det gode barnerabatter og gratis skibusser mellom de ulike områdene. Barn opp til 8 år står gratis. De fleste velger å fly til Venezia, men Innsbruck kan også være et alternativ.

Søk blant alle skireiser her
Restplasser til ski og snø i Alpene
Se alle tilbud på skireiser


Reisetilbud - Skireiser