Restplasser med solgaranti

Linae
Medlem siden 2012, besøkt 38 land

Foto: iStock
Det er veldig koselig med mørke kvelder med levende lys og gløgg, men etter jul er vi mange som bare lengter etter sommeren. For at du lettere skal finne din reise til solen har vi her samlet de mest populære restplass-reisene.
Publisert 6 januar 2017

Når julen er over og mørket fortsatt senker seg klokken 16 kan det friste med sol, bad og late dager på stranden. Finn en reise som passer deg, pakk kofferten og besøk en av de norske favorittene Kanariøyene eller Thailand – eller hvorfor ikke utforske spennende destinasjoner som vakre Kapp Verde eller herlige Jamaica? Uansett hvilken destinasjon du velger, så slipper du kulden og kan drikke en avkjølende drink på en varm og solfylt strand. Det er absolutt en uslåelig måte å starte det nye året på. Vi har her funnet frem til noen av de siste restplass-reisene som er igjen.

Obs: Du kan finne enda flere restplasser ved å trykke på restplass-listene under. Alle priser er per person når to voksne reiser og bor sammen.

Thailand

Thailand har lenge vært populært blant oss nordmenn. Vend tilbake til din gamle favoritt eller oppdag nyere og mer spennende øyer som for eksempel Koh Lipe og Koh Kho Khao. Uansett hvor du velger å reise er du garantert fine strender, en hjelpsom lokalbefolkning og mye god mat.
Se alle restplass-reiser til Thailand her.

De forente arabiske emirater

Dette er stedet med et veldig behagelig vinterklima, vakre strender og shopping i verdensklasse. Landet består av syv emirater der Dubai er det mest kjente. I Dubai, og også i de andre emiratene, ligger det tett i tett med storslåtte bygninger, restauranter i verdensklasse og luksushotell som får deg til å måte. Lykkes du med å komma herfra uten å shoppe hull i lommeboken fortjener du en medalje.
Se alle restplass-reiser til De forente arabiske emirater her.

Kanariøyene

Kanariøyene har lenge vært nordmenns favoritt, og øyene fortsetter å lokke unge og gamle som søker sol og avslapning. Øygruppen består av syv større øyer; Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Fuerteventura, El Hierro og seks mindre øyer. De større øyene er veldig unike på hver sin måte og byr på alt fra sandørken til vulkanstrender og fantastisk vindsurfing. Hvilken er din favoritt?
Se alle restplass-reiser til Kanariøyene her.

Cuba

Cuba er Karibias største øy, og den totale mangelen av alt amerikansk gjør at det er lett å glemme at man bare er 140 kilometer fra Floridas kyst. Her finner du vakre strender med sol og bad i Varadero, den unike storbyen Havanna med alle sine gamle amerikanske biler eller den landlige Viñales-dalen med sine tobakksplantasjer, hvor den cubanske sigaren lages. Her bor du best hos familier som leier ut rom, for det meste i en-etasjes trehus med terrasser. Forfatteren Ernest Hemingway er blant dem som forelsket seg i Havanna, og hans gamle hus (i dag et museum) kan du besøke i utkanten av byen. Sjekk også ut folkelivet og markedene i Trinidad.
Se alle restplasser til Cuba her.

I Reiseguidens søkemotor finner du flere reiser til solen:
- Alle restplass-reiser
- Alle charterreiser
- Alle reisetilbud

Om Mexico Nord-Amerika

Det er få land som har så fantastiske strender, mat, severdigheter og klima som Mexico. Her kan du slappe av på karibiske strender, vandre i regnskog eller se noen av verdens vakreste ruinbyer.

Her finner du et av verdens herligste klimaer og en ekstremt variert natur hvor du kan finne alt fra ørken til jungel, fjellkjeder og karibiske strender.

Et av de beste områdene for turister er Yucatánhalvøen, som frister med palmer, sandstrender, herlig blått dykkevann og mayaruiner. De beste badeområdene er Playa del Carmen, Cancún, Akumal og Tulum, som ligger langs Riviera Maya på halvøyens østlige kyst. Her ligger også øyene Cozumel og Isla Mujeres.

På landets vestkyst ligger både den populære Baja-halvøyen og den verdensberømte byen Acapulco.

Om du liker festivaler bør du dra til Mexico i månedsskiftet oktober-november. Da holdes den flere dager lange festivalen ”De dødes dag”, som på spansk heter ”Dia de muertos”, hvor man hedrer sine avdøde slektninger. Da holdes det fester på kirkegårder, det ofres mat og leker på ulike altre i hjemmet eller på kontoret og det holdes karnevaler med mengder av skjelett og dødninghoder.

Maya ruiner vid havet
1 / 21
Stranden i Playa del Carmen
3 / 21
Ensam på stranden
5 / 21
Sunset i Acapulco
8 / 21
Kukulkans pyramid
12 / 21
Våran lunchrestaurang!
13 / 21
Liten hydda i Tulum
14 / 21
Holbox strand från balkongen.
15 / 21
Iguano vid Ruinerna i Tulum
18 / 21
Kyrkan uppe på kullen
19 / 21
Cenote Xkekén
20 / 21
Chill out på stranden
21 / 21
Reis fra Haugesund til Mexico