På fire hjul i Florida

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: worldofmarie, medlem siden 2007
Foto: lillahappemmpa, medlem siden 2007
Foto: worldofmarie, medlem siden 2007
Foto: stine, medlem siden 2011
Foto: stine, medlem siden 2011
Foto: niinas, medlem siden 2010
Etter New York er Florida det mest populære reisemålet for oss nordmenn i USA. Med bra dollarkurs, spennende opplevelser, sol, strender og fornøyelsesparker er det ikke rart at det er hit vi vil reise i vinter.
Publisert 19 oktober 2011

En bra rundreise i Florida med bil kan starte og slutte i Miami som har en stor internasjonal flyplass.

Miami Beach

Det vi tenker på som Miami er i realiteten Miami Beach, noe som kan være bra å vite når man bestiller hotell, slik at man havner på rett plass. Vil man bo midt i smørøyet skal man bo på Ocean Drive, barnefamilier trives som regel best på Middle Beach. Stranden er hvit og er det å se og bli sett som gjelder. Miami har fantastisk shopping, alt fra store kjøpesenter som Aventura Mall til mindre handlegater som Lincoln Road Mall. Spis mexicansk mat når du er her, det sies at her er den best i hele USA. Vil du feste har Ocean Drive nattklubber og barer på rekke og rad, eller så går du til noen av de flotte hotellbarene. Er du heldig får du se en kjendis eller to.

Key West

Neste stopp på bilreisen burde være Key West, og reisen hit fra Miami kan ta alt fra 3,5 time til 6 timer avhengig av hvor mye trafikk det er. Vel framme så kommer det til å føles som om du er kommet til et annet land. Key West er et tropisk paradis med sukkertøysfargede hus, luksushoteller og søte, små bed & breakfast. Spis et stykke Key Lime Pie på en hyggelig kafé eller ta en øl sammen med alle de andre turistene på baren Sloppy Joe´s, det er en del av opplevelsen når man er her.

Sanibel Island

Fra all liv og røre på Key West til et lite øyparadis uten høye bygninger med delfiner som svømmer forbi når du sitter på balkongen og ser på solnedgangen. Velkommen til Sanibel Island som ligger rett utenfor Fort Myers på Floridas vestkyst. Det går en bro hit fra fastlandet og man får betale en avgift på cirka seks dollar for å få kjøre over med bil. Det som er bra med dette er at mange som ikke skal bo på øya velger å ikke kjøre over. Mer plass på stranden for deg altså.

St. Pete´s Beach

Floridas vestkyst har det mest stabile været, det er varmere i havet og det er mye billigere å bo her. I byene St.Pete´s Beach, Sarasota og Clearwater Beach finnes det massevis av leiligheter og hus man kan leie for en billig penge. Bli gjerne fire-fem dager, det finnes massevis av aktiviteter for hele familien når man blir lei av å ligge på stranden.

Orlando

Er man i Florida må man besøke Orlando. Hjem til verdens mest kjente fornøyelsespark, Disney World. Parken består egentlig av seks mindre parker og skal man se alle burde man beregne én dag per park. Man får heller ikke glemme at Orlando er mer enn bare Disney World. På Universal Orlando kan du treffe Harry Potter, Spider-Man og Shrek. På Sea World kan du se spekkhuggere og ta noen av byens tøffeste berg og dalbaner og vil du svømme med delfiner skal du dra til den eksklusive vannparken Discovery Cove.

Fort Lauderdale

På veien fra Orlando tilbake til Miami er Fort Lauderdale en perfekt plass å stoppe. Her kan man bo rett ved den fine stranden som er mye mer barnevennlig enn stranden i Miami. Fort Lauderdale er en ganske eksklusiv by, og en stor prosent av de som bor her er dollarmillionærer. Ta en båttur på kanalene, det er ikke så dyrt å leie en mindre båt med en guide noen timer istedenfor de store sightseeingbåtene. Len deg tilbake og nyt utsikten mens guiden forteller mer om husene man ser, hvem som bor der og hvordan de har tjent alle sine penger. Fra Fort Lauderdale er det bare 45 minutter til Miami Internasjonale flyplass, der kan du levere tilbake bilen før turen går hjem til Norge.

Flybilletter til Florida

Hotell i Florida