Nå er det billig å reise langt

Louisewinberg
Reiseguiden, besøkt 35 land

Foto: Louise Winberg
Akkurat nå får man mye for pengene om man reiser på ferie litt lengre bort, til reisemål som har sin høysesong når vi har vinter. Flybillettene er billigere på grunn av lavere etterspørsel, og hotell er billig nå på herlige reisemål som Thailand, Bali, Sør-Afrika og Mexico.
Publisert 5 juni 2011

Den beste måten å få tak i en billig langreise på er å reise når ingen andre gjør det. Det er nå det er lavsesong for langreiser fordi mange foretrekker å være hjemme eller ved Middelhavet på sommeren. Det finnes mange billige reiser til Thailand på våren, sommeren og høsten. På Bali er det lavsesong til midten av sommeren, da går prisene opp, så det er nå du skal reise.

Thailand

Akkurat nå finns det billige charterreiser til Thailand. Du kan få en uke inkludert fy og hotell fra cirka 5000 kroner. Det går også å bestille flybilletter med rutefly for å så fikse hotell når man kommer dit. På grunn av at det er lavsesong nå er det ikke noe problem å få tak i hotell. Pass også på å unne deg litt ekstra luksus nå som prisene er lave. Oppgrader til et femstjerners hotell der du kan få et rom med privat basseng for samme pris som et vanlig standardrom i høysesongen.

Øyliv på thai
En av de mest populære øyene blant våre medlemmer er Koh Chang. Det går ingen direktecharter dit, så du får reise via Bangkok med transfer til kysten og deretter båt ut til øya. Eller så kan man fly den korte strekningen med innenriksfly. Andre favoritter er Koh Samui, kjent for sine mange kokospalmer, dykkerfavoritten Koh Tao og barnevennlige Koh Lanta. Barnefamilier bor bra på den langgrunne stranden Klong Dao, mens de som kan tenke seg en lavere standard for en billig penge gjerne bor på Long Beach.

Bali

Til paradisøya Bali kan du fly med rutefly fra cirka 6000 kroner. Det finnes et stort utvalg av hoteller i alle prisklasser, og nå i lavsesong er det ikke nødvendig å bestille på forhånd. Det er også fullt mulig å forhandle seg fram til veldig bra priser, ofte 50% rabatt, på de riktig flotte luksushotellene. Når man reiser til Bali flyr man til den største byen på øya, Denpasar, og derfra er det enkelt og billig å ta seg videre med taxi.

Gå ikke glipp av Gilliøyene
Har du tid anbefaler vi å reise rundt og se flere deler av Bali. Reis til den fortsatt avslappede og genuine byen Amed, der den kjente dykkeplassen Liberty Wreck ligger. Gå ikke glipp av Gilliøyene som ligger to timer med båt fra Bali. Båtene går fra havnen i Benoa og Padang Bai. Her får du barfotluksus på sitt beste på den bilfrie øygruppas paradisstrender.

Mexico

Det går charter til flere destinasjoner i MexicoRiviera Maya. Du kan velge mellom ferieparadis som Isla de Holbox, Playa del Carmen, Cancun og Tulum. Nå på våren går det ikke så mange charterreiser dit, men i juni kan du reise med både Apollo og Star Tour. For deg som gjerne fikser alt selv er det ingen problem å bestille rutefly og hotell hver for seg. Ofte flyger man da via USA, så pass på å gjøre et stopp i for eksempel Miami eller New York. Det koster ikke noe ekstra utover hotell.

Mye å gjøre i Mexico
Det finnes utrolig mye å se og oppleve i Mexico. Late dager på paradisstrender på Isla de Holbox og se vakre Mayaruiner i Tulum med utsikt over det Karibiske havet. I Mexico kan du også dykke ved verdens nest største korallrev som ligger utenfor øya Cozumel, og oppleve meksikansk kultur og natur i parkene Xaret og Xel-Há.

Sør-Afrika

Om du vil ha safaribilen for deg selv og oppleve naturens skjønnhet og villdyrenes storslåtte prakt i ro og fred så er det nå du skal reise. Lengst sør kan det være kaldt og mye vind, men jo lengre nordover du reiser, jo varmere blir det.

Alltid behaglige temperaturer
På østkysten er 23 til 25 grader varmt året rundt, og i det Indiske Havet er det alltid behagelige badetemperaturer. Sol og bad i St.Lucia, fjellturer i Sani Pass i Drake fjellene eller dra på safari i parken Hluhluwe. I Sodwana Bay finnes det bra dykkemuligheter.

Den beste safariopplevelsen får man lengst nord i landet, i velkjente Krugerparken. Kombiner gjerne med sol og bad på østkysten.

Drømmeferie i Sør-Afrika:


Finn billige reiser til Sør-Afrika.

Flybilletter til Bali i vår:

Charter til Thailand i sommer:

Charter til Mexico i sommer:

Flybilletter til Sør-Afrika i vår og sommer: