Afrikas 5 beste safariland

Teresen
Reiseguiden, besøkt 8 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De mest populære safarireisene går til vakre og eksotiske Afrika. Sør-Afrika, Botswana, Namibia, Kenya og Tanzania er de beste safarilandene – kombiner gjerne din safari med sol og bad.
Publisert 2 desember 2019

I Afrika går manges drøm i oppfyllelse. Her finner du den beste safarien med de vakreste savannene og villeste dyrelivet. Sjansen er stor for at du får se “The Big Five” – elefant, løve, leopard, buffalo og nesehorn. Her gir vi deg inspirasjon til Afrikas beste safariland; Sør-Afrika, Botswana, Namibia, Kenya og Tanzania.

Sør-Afrika – det største safarireisemålet

Skal du på safari står det som oftest Sør-Afrika på billetten. Sør-Afrika er Afrikas sørligste land med den ene kysten mot Det indiske hav og den andre mot Atlanterhavet. På en safari her kan du se “The Big Five”; giraff, antilope, flodhest og krokodille. Beste safarien går til Krüger National Park i nord, men også i øst og sør er det fine parker. Her skjer mange av safariturene i åpne Landrovers som gir en helt spesiell og naturnær karakter til safarien. Mange som drar på safari hit kombinerer reisen med Cape Town og Garden Route, den naturskjønne bilturen langs sørkysten. Bortsett fra safari og storby byr landet på vingårder, perfekte surfemuligheter og herlige badestrender.

Kenya – kombiner safari med bad

Kenya ligger i Øst-Afrika ved Det indiske hav og er sammen med Sør-Afrika det vanligste safarireisemålet. Her finnes det godt med ville dyr og du får oppleve en ekte og unik safari. Velkjente parker er Masai Mara, Lake Nakuru, Nairobi National Park, Amboseli og Tsavo West. Kombiner gjerne safarien med en ukes avslapning i solstolen ved Kenyas kyst i Mombasa, Malindi, Watamu eller på Tanzanias krysserøy Zanzibar.

Botswana – urørt safarijuvel

Botswana ligger i det sørlige Afrika og her får du en safariopplevelse uten spor fra masseturismen. En stor del av landet er nasjonalpark. Beste safarien får du ved reservatet ved Okavangoelvens innlandsdelta, der du stille glir nedover i en mokoro (en kano) og komme nærme både større og mindre dyr og fremfor alt rekke å se det rike fuglelivet. Denne parken anses som en skikkelig safarijuvel. Andre bra parker er Chobe National Park med mange elefanter og Moremi der du treffer på villhunder.

Namibia – der ørkenen møter havet

Namibia ligger nede i det sørvestlige hjørnet av Afrika og byr på en fantastisk safari i ørkenomgivelser. Her får du enorme røde sanddyner, dype canyons, en urørt og ubebodd villmark med mange dyr, som det svarte nesehornet. I velkjente Etosha kan du se alle de store dyrene og 350 fuglearter og i Skeleton Coast Park møter ørkenen havet og skaper en helt unik natur. Waterberg er en mindre park som er perfekt for den som vil starte i en liten skala.

Tanzania – avslutt safarien med Zanzibar

Tanzania ligger i Øst-Afrika og har noen av Afrikas beste nasjonalparker som vil gi deg en helt uforglemmelig safari. Serengeti er nasjonalparkenes nasjonalpark, og her får du en skikkelig naturnær opplevelse med alle de klassiske savannedyrene. Ngorongorokrateret er en annen populær park å besøke for en fantastisk safari. Her kan du også bestige Afrikas høyste fjell - Kilimanjaro. Det er vanlig å kombinere safarien med en ukes avslapning i solstolen på Zanzibar eller Pemba Island. Det går også an å kombinere med Seychellene eller Mauritius.

Vi har mange flere tilbud til Afrika:

Safari i Afrika >>
Alle tilbud til Afrika >>


Tilbud på safariCharterreiser til Afrika