5 opplevelser i Sør-Afrika

Ellinor
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: afrikajohan, medlem siden 2006
Sør-Afrika har alt du trenger for en vellykket ferie med mange aktiviteter og vakker natur. Du kan reise hit hele året og du slipper jetlag.
Publisert 2 november 2011

Sett kursen mot Sør-Afrika for en ferie fylt av opplevelser. Lei en bil og kjør rundt for å oppdage vingårder og vakker natur. Eller dra på en safari slik at du får treffe de ville dyrene. Her tipser vi om fem opplevelser du ikke får gå glipp av.

1. Safari er en selvfølge

En av de største grunnene til å besøke Sør-Afrika er den spennende naturen og dyrelivet. Å dra på safari er helt enkelt noe man må gjøre. De som vil oppdage villmarken og se “The Big Five” skal dra til den velkjente Krügerparken og de private reservatene i nærheten. Parken ligger på grensen til Mocambique, og her kan du se både løve, leopard, elefant, bøffel og neshorn. Om du synes det er for langt å reise dit finnes det andre alternativ som ligger nærmere Cape Town. Buffelsdrift ligger utenfor Oudtshoorn, cirka seks timer fra Cape Town, og her kan du se blant annet flodhester. I samme området ligger det også flere strutsefarmer som du kan besøke. Safari finnes i alle prisklasser, og du kan bo på alt fra enkle budsjetthotell og til eksklusive safarilodger.

2. Besøk Cape Town

I Cape Town er Victoria & Alfred Waterfront et populært område med mange restauranter. Et besøk i Cape Town er ikke komplett uten en tur til Afrikas sydvestlige spiss, Kapp det gode håp. Bortsett fra de vakre omgivelsene med dramatiske klipper og et vilt hav har området også en spennende historie. Det første fyrtårnet her ble bygd i 1859 og det står der den dag i dag, 249 meter over havet. Gå ikke heller glipp av de små landsbyene på veien ut hit; Camps Bay, Hout Bay og Simon´s Town.

3. Bilferie i vinområdet

Uansett om du er en vinkjenner eller bare en glad nybegynner er området nord for Cape Town verdt et besøk. Her ligger kjente vingårder som Stellenbosch, Paarl og Franschoek. Det er kort vei mellom dem så det er perfekt å ha en leiebil og kjøre rundt på egen hånd. Bo gjerne på et av de hyggelige guest housene som ligger her og dra nytte av personalet som gjerne tipser om aktiviteter i nærheten.

4. Oppdag Garden Route

Garden Route er også en populær veistrekning å kjøre når man er her. Lei en bil og kjør fra Mossel Bay til Jeffery´s Bay på sydkysten. Veien følger kysten og du passerer flere vakre naturreservat. Det ligger også flere kjente golfbaner på denne strekningen. Et bra stopp cirka halvveis er feriebyen Plettenberg Bay der man kan se hvaler på vinteren. Byen Knysna som ligger ved en lagune er et annet populært sted å stoppe. Plettenberg Bay er en eksklusiv ferieby, mens Knysna er mye mer avslappet.

5. La adrenalinet pumpe

Sør-Afrika er ikke bare kjent som et reisemål for safari og besøk på vingårder. Det er også et reisemål for de eventyrlystne. Ved Bloukrans Bridge i nærheten av Plettenberg Bay kan du kaste deg ut i et av verdens høyeste bungy jump, 216 meter opp. Om du ikke føler deg klar for å kaste deg ut fra høye høyder kan du istedenfor gå en tur i rolig tempo langs med kanten av Table Mountain. En annen aktivitet som er blitt veldig populær er haisafari. Det kan du gjøre i Gansbaai eller Kleinbaai et par timer med bil fra Cape Town.

Slik kommer du deg til Sør-Afrika

Sør-Afrika ligger i samme tidssone som Skandinavia, så selv om reisen dit er lang slipper man å plages av jetlag. På vinteren skrur du klokken fram en time når du lander, men resten av året er klokken det samme i Norge og Sør-Afrika. Flyreisen hit krever at du bytter fly en eller to ganger avhengig av flyselskap og tar cirka 15 timer. Fra Norge kan du reise hit med blant annet Air France, Turkish Airlines, South African og British Airways. Det er bra å få hjelp av spesialister på landet når man planlegger en reise hit. Du finner noen av dem her.

Flybilletter til Sør-Afrika

Her bor du bra i Sør-Afrika