Miami for nybegynnere - våre 9 beste tips

Khaki
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Dette er et av verdens mest spennende reisemål. I Miami finner du herlige strender, en matkultur i verdensklasse og vakre art deco-hotell. Her er vår guide for deg som vil vite mer om storbyen Miami.
Publisert 29 september 2016

Dra hit om vinteren
Det vises ikke så tydelig på tv og kino, men Miami har et tropiskt klima. Temperaturen om vinteren er nesten aldri under 20 grader og det har heller aldri snødd her. I sommermånedene er det 30-35 grader. Det tropiske klimaet er varmt og herlig, men har også ulemper. Regnperioden varer fra mai-oktober. Prøv å unngå å dra hit i august og september da risikoen for orkaner er som størst.

Dyrest under høysesongen
Akkurat som alle andre populære turistbyer er hotellene i Miami dyrest i høysesongen. Drar du hit mellom november og mars betaler du derfor dyrest for hotell, men du finner også prisforskjeller i storbyen. De mest ettertraktede hotellene er de vakre pastellfargede art deco-hotellene i South Beach. Her kan det ofte være vanskelig å i det hele tatt finne ledige rom i de mest populære periodene. I badebyen Miami Beach ligger de rimeligste hotellene. Her koster et dobbeltrom nesten aldri mer enn 500-600 kr/natt.

Avlang by
Dette er en av verdens største byer med mer enn fem millioner innbyggere. Den har også en merkelig form. Miami er begrenset av Atlanteren i øst og naturområdet Everglades i vest. Dette gjør at byen er ekstremt avlang og bare tre mil bred – men mer enn 18 mil lang.

De store bydelene
Byens sentrum er Downtown. Her finner du mer enn 50 høyhus som rommer noen hotell, men de huser i hovedsak banker og finansselskap. I Downtown ligger også de fleste museene og teatrene. Vest for Downtown ligger det spennende cubanske kvartalet Little Havanna. I nord ligger Little Haiti, Midtown og kunstnerkvartalet Design District. Miami Beach ligger adskilt fra storbyen og består av en avlang øy.

Lange avstander
Allerede før du reiser til Miami bør du starte å planlegge hva du vil gjøre i ferien din. Om du vil tilbringe mesteparten av tiden i én bydel kan du komme deg rundt med buss, taxi eller til fots. Om du derimot vil se mer av Miami og Florida er leiebil tingen. Det er som oftest veldig billig å leie bil og bensinen koster nesten ingenting. Glem også eventuelle planer om å legge ut på en rask ettermiddagsutflukt til Key West eller Disney World i Orlando. Det er 20 mil sørover til Key West og mer enn 30 mil til Mikke Mus' verden, så disse utfluktene krever at man setter av et par dager og bruker litt ekstra på overnattinger.

Budsjettips for bilen
Før du booker hotell bør du dobbeltsjekke om parkering er inkludert i prisen. I verste fall kan du være tvunget å betale mer for en parkeringsplass enn hva rommet koster. De fleste leiebilfirmaer tilbyr GPS som gjør at du slipper å kjøre deg bort. Om du planlegger å reise mye rundt i Miami og Florida finnes det flere store og rimelige motellkjeder. På kjeder som Motel 6 og Super 8 koster et stort familierom cirka 500 kr/natt.

Populære severdigheter
Det finnes masser av severdigheter i storbyen Miami. Her ligger blant annet Coral Castle, Jungle Island, dyreparken Miami Zoo og akvariet Miami Seaquarium. Med litt planlegging kan du besøke byens museer uten å betale et øre. Alle de største kunstgalleriene og museene har gratis inngang noen ganger i uken eller måneden.

Besøk et ”mega-mall”
Det finnes flere individuelle butikker i Downtown, men de store kjøpesentrene ligger et stykke unna sentrum. Det finnes et dusintall med såkalte ”mega-malls”, blant annet Adventura Mall, Bal Harbour Shops, Bayside Marketplace, Dolphin Mall, Village of Merrick Park og Miami International Mall. Ikke la deg lure av prislappene i butikkene – man angir nemlig prisen uten moms her. Regn derfor med at sluttsummen kommer på ca 7-10 prosent mer når du kommer til kassen.

Cruise og sport
Havnen i Miami er et must om du elsker å reise på cruise. Dette er verdens største cruisehavn. Her kan du hoppe ombord på fartøy som Carnival og Norwegian Cruise Line. Avhengig av når du reiser til Miami kan du se noen av verdens største idrettsstjerner. Hjemmelaget du kan se her er Miami Dolphins (football), Miami Heat (basket), Miami Marlins (baseball) og Florida Panthers (ishockey). Du kan også se på motorsport – her arrangeres blant annet flere NASCAR-konkurranser.


Finn fly til MiamiSammenlign hotell i Miamitilbud til usa