Med en smak av Karibia i Florida

Maria
Reseguiden

Foto: Jupiterimages / Getty Images
Foto: jalemm, medlem siden 2008
Foto: gbenskar, medlem siden 2008
Foto: gbenskar, medlem siden 2008
For deg som planlegger en reise til USA er det hyggelig å følge med på valutakursene. Med en dollarkurs som ligger og vipper rett under 6 kroner får du mye for pengene på andre siden av Atlanteren.
Publisert 25 november 2010

Florida Keys finner du noen av de beste strendene i USA, og parallelt med øybeltet ligger korallrevet The Florida Reef som gir flotte forhold for snorkling og dykking.

Key West er mest populær

Lengst ut på øybeltet finner du Key West. Øya begynte å dukke opp på det europeiske kartet på 1600-tallet. Den tilhørte da en spansk koloni og gikk under navnet Cayo Hueso, som betyr Skjelettøya. Ifølge legenden var øya nemlig dekket av beinrester og skjelettdeler.

I dag ser man ingen skjeletter på Key West – øya er den mest besøkte og er kjent for sine herlige sandstrender, karibiske atmosfære, shopping og folkeliv. Selve byen er liten og sjarmerende med mange koselige trehus, samtidig som utvalget av både butikker, restauranter og fornøyelser er stort. Baren Sloppy Joe's er kjent over hele verden som Ernest Hemingways stampub fra 30-tallet, og huset han bodde i i løpet av sine opphold her, er i dag museum.

Tre gode grunner til å besøke Key West:

1. Få litt karibisk sand mellom tærne

Mange strender på Key West er private eller tilhører et hotell, men det finnes et knippe offentlige strender som er åpen for alle. Smathers Beach er den største på øyen og nesten tre kilometer lang – her kan du leie en solstol, eller for deg som skal være her en stund, helt enkelt kjøpe en egen. En annen favoritt er Bahia Honda State Park noen mil utenfor Key West. I sørenden av Duval Street ligger det en liten sandremse mellom hotellene. Forbi marinebasen ligger en annen liten strand som er populær blant de lokale innbyggerne.

2. Her sover man ikke bort tiden

Stedet er kjent for sitt natteliv – her har mange barer og restauranter åpent hele natten. Og du trenger ikke å lete lenge før du finner både levende musikk og billige romdrinker. Før eller senere havner de fleste på baren Captain Tony's Saloon på Green Street 428, eller kanskje bedre kjent som Sloppy Joe's fra 30-tallet, der Ernest Hemingway var stamgjest. Vil du ha mer karibisk atmosfære er El Meson de Pepe's ved Mallory Square et hyggelig alternativ. Mange samles her for å se på den fantastiske solnedgangen, og etterpå kan du drikke mohitos, spise cubansk mat og danse salsa hele natten.

3. Ekte amerikansk jippo langs Duval Street

På og rundt hovedgaten Duval Street finner du alt du ikke visste at du trengte – og litt til. Her ligger det hundrevis av små og store butikker som selger alt fra dyre designklær til vulgære t-skjorter med smakløse trykk og hoppende delfiner i glasskuler. På kvelden forvandles hele Duval Street til en gatefest med salgsboder, spåkoner, trubadurer, gateartister og sjonglører på rekke og rad.

Slik kommer du deg hit:

Nærmeste internasjonale flyplass er i Miami, og derfra kan man kjøre til Key West på 4 - 6 timer avhengig av trafikken. Fra Norge går det ingen direktefly til Miami, så du må ha minst en mellomlanding i Europa eller USA.

Finn en billig flybillett:

Søk etter flere flybilletter her.