Matsafari i København

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Smak deg gjennom hovedstaden i verdens lykkeligste land. Lei en sykkel og ta turen langs kanalene, innom de koselige bakeriene og hippe restaurantene på jakt etter dine favoritter.
Publisert 1 mai 2017

København er et mat-mekka for den som er glad i nye smaker, og er kanskje mest kjent for sine smørrebrød og gode bakevarer. Det er ikke rart at vi nordmenn elsker å dra på weekend-tur hit! Her har vi listet opp noen steder du bør dra innom mens du er i København.

Trendy frokoster

Frokostene er kanskje høydepunktet i København, og aller helst skal “morgenmaden” inntas på et av de koselige frokost- og lunsjstedene enn på hotellet. Her er våre favoritter:

Møller Kaffe & Køkken
Satser på kortreist morgenmat og drikke, hvor du setter sammen din egen meny laget av gode økologiske råvarer. Velg mellom cirka 25 småretter og drikke via et avkrysningsskjema for en komplett frokost/lunsj, i et lokale med trebord og grønne trær.

Grød
Københavnerne elsker grøt, og Grød er stedet du bør prøve mens du er her. Forvent deg fargerik og smakfull grøt laget på sesongbaserte ingredienser med mange spennende alternativer til topping. Dette er langt ifra den grøten du er vandt med her hjemme, og de tilbyr også veganske alternativer. De har til og med sin egen kokebok til salgs i lokalet, og du vil fortsette grøt-eksprimenteringen hjemme.

Vi Mødtes Gennem RudenAvslappende stemning med kvalitetsmat. Prisen er derimot veldig snill, med ca. 20 kr for vanlig smørbrød og 40 kr for litt mer avanserte smørbrød med avocado og nødder eller hjemmelaget humus med kerner og urter.

Mathaller og street food

Mathaller er en ypperlig og billig måte å smake seg gjennom mange ulike småretter på, og gjør det ekstra gøy å vandre fra bod til bod og utforske mens du er på sightseeing rundt i København by. Her er to store favoritter.

Torvehallerne
Torvehallerne blir kalt for hele Københavns matmarked. Her samles både innbyggere og turister for en liten matbit blant matbodene i mathallen, enten du skal sitte der, ta med “to go” eller vil ta med deg noen delikatesser hjem i kofferten.

Copenhagen Streetfood
I Trangravsvej 14 på Papirøen finner du mange ulike matboder med delikatesser fra hele verden samlet under tak i én og samme gate. Smak deg gjennom paella til tacos, burgere, pølser, vin og øl – gjerne på en solrik dag med god stemning her ved Kanalen. Papirøen har blitt et hipt sted for mat og hygge i en fargerik bydel av København.

Nyhavn – gastronomi blant gamle treskuter

I Nyhavn kryr det av restauranter, barer og kafeer – kombiner det med en koselig spaserturer langs kanalen og de gamle treskutene og de karakteristiske husene.

Geist
Vår favoritt? På restauranten Geist vil du få gourmet i toppklasse og er garantert mange spennende retter du aldri har prøvd før i et lite, stilfullt og mørkt lokale rett ved koselige Nyhavn.

Zeleste
I en liten bakgate i Nyhavn finner du restauranten Zeleste, som også har en svært koselig bakgårdsservering. Passer både til frokost, lunsj og middag, hvor du finner god atmosfære under lavt tak, med tregulv og marmorgulv. Huset er et av de få som overlevde bybrannen i 1728, og serverer sjømat og tradisjonell dansk mat.

Kødbyen – København svar på Meatpacking District

Kødbyen er Københavns svar på New Yorks Meatpacking District, og her finner du matmarkeder, uteliv og en urban atmosfære. Her finner du mange hippe og koselige restauranter, som italienske Mother, fransk-spansk-marokkanske Paté-Paté, californske Kul, Kødbyens Fiskebar, mexikanskje Hija de Sanchez og Middelhavsinspirerte Gorilla. Where to begin?!

Noma – verdens beste restaurant

Man kommer ikke utenom å nevne restauranten Noma når man snakker om mat i København. Restauranten har 2 Michelin-stjerner og vant tittelen “verdens beste restaurant” i 2010, 2011, 2012 og 2014 av magasinet Restaurant. Her får du innovative nordisk/skandinaviske retter på menyen. Restauranten har nå lukket dørene i Strandgade 93, men sikter på å åpne opp et nytt sted i byen innen sommeren 2017. Det er bare å stille seg i kø!

Smørrebrød – Danmarks nasjonalrett

I Danmark tar man smørbrød på alvor og “smørrebrødet” er landets nasjonalrett. Den består av en skrive grovt brød med masse godt pålegg. Et smørrebrød koster som regel bare 30-35 DKK og er et helt måltid. Noen klassiske smørrebrød-restauranter er Lumskebugten på Esplanaden 21, Café Halvvejen på Krystalgade, Hvide Lam på Kultorvet og Ida Davidsen ved Amalienborg.

Drinker

Billig og fritt – København er byen å smake seg frem blant øl, drinker og vinbarer. Ellers er det lov å drikke offentlig i Danmark, så du kan enkelt kjøpe med deg noen øl for en femtedel av prisen sammenlignet med en restaurant og nyte dem ved en av byens kanaler om solen skinner. Her er et par av våre favoritter.

Rubys
Om kvelden anbefaler vi en drink i den stilige kjelleretasjen på Rubys. Dette er en glam-cocktailbar med et spennende interiør og bartendere som virkelig vet hva de driver med. Baren ligger godt gjemt bak en helt vanlig inngangsdør til et boligkompleks, så dette stedet må du vite om for å finne.

Mikkeller & Friends
Mikkeller & Friends på Nørrebrø blir omtalt som byens beste ølbar, med blant annet 40 forskjellige øl på tapp og en kul atmosfære.

.
.
Fly og hotell til København
Det går direkteruter til København svært ofte fra flere norske byer, og det tar ca. 1 time å fly hit. Du lander på Kastrup, hvor banen går rett inn til byen på ca. 20 minutter.
Fly til Københaven // Hotell i København


Fly til KøbenhavnTilbud – Mat & Vin