Her bor du best på hotell i København

Teresen
Reiseguiden, besøkt 8 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
København er en pulserende internasjonal storby som føles som en småby, og i tillegg er kanskje Nordens mest moderne metropol. Hit er det perfekt å reise for noen dager med shopping, fornøyelser og danske smørrebrød. Her tipser vi om hvor i byen du skal lete etter hotell.
Publisert 14 juli 2015

Den nordiske metropolen København er en by som frister med et utvalg av shopping, massevis av kultir, koselige restauranter, hyggelige gågater og morsomme aktiviteter for hele familien. Vi hjelper deg å velge rett område og hotell.

Sentralt i nærheten av Tivoli og sentralstasjonen

Kommer du med toget til København så havner du nesten rett ved Tivoli, som ofte kalles for hovedentrén til den danske hovedstaden. Den store fornøyelsesparken er ikke bare en favoritt blant turister, den er også populær blant danske selv. Mange velger å bo på hotell i dette området siden det er nært sentralstasjonen og dessuten finnes det hotell i alle prisklasser.
Her er hotell i nærheten av Tivoli.

Indre by – området rundt Strøget og Nyhavn

Indre by er hjertet i København og her finner du den kjente shoppinggaten Strøget, som strekker seg fra Rådhuspladsen, i nærheten av Tivoli, og Kongens Nytorv. Her ligger alle de store kjedebutikkene blandet med mer eksklusive butikker. I samme område ligger havnekvarteret Nyhavn som er et populært restaurantstrøk, kjent for sine mange uteserveringer på sommeren. Fra Nyhavn går det kanaltur med guide som tar deg rundt hele København. Bor du her har kort vei til byens beste shopping og fornøyelsesliv.
Her er hotell i Indre by.

Vesterbro er et hipt område med trendy nattklubber

Vesterbro ligger bak sentralstasjonen og har de siste årene blitt en hip bydel som idag blomstrer med koselige kaféer, restauranter, klesbutikker og rimelige hotell. Men man skal vite om at det fortsatt finnes endel prostitusjon og sexbutikker i den gamle arberiderbydelen, barnefamilier burde kanskje ikke bo på hotell på Istedgade. Vi anbefaler blant annet Kødbyen som er Københavns svar på New Yorks Meatpacking District, et trendy område med de hotteste galleriene og nattklubbene. Er du en ølfantast så kan Vesterbro friste med et besøk på Carlberg Visitors Centre.
Her er hotell i Vesterbro.

Hotelltips

- Nimb Hotel er et femstjerners boutiquehotell i arabisk stil som har en restaurant med Michelinstjerne. Alle de 14 rommene har peis, himmelseng og utsikt over Tivoli.
- Hotel Nyhavn 71 ligger i bydelen Nyhavn og er et koselig hotell med fire stjerner og trebjelker i taket. Det ligger i et gammelt havnemagasin.
- Cabinn City er et rimelig lavprishotell i nærheten av sentralstasjonen med moderne og komfortable rom.
- Wakeup Copenhagen er et kult og moderene hostel i nærheten av Tivoli og sentralstasjonen.


Flybilletter til København