Maldivene på budsjett

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Kun en bryllupsreisedestinasjon? Ikke nå lenger. Med disse smarte triksene kan du nyte et par uker på Maldivenes melishvite sandstrender uten å blakke deg helt.
Publisert 16 desember 2018

Maldivene består av 1200 øyer og ligger som et perlekjede i det indiske hav. Destinasjonen er det kjent som et luksuriøst og rolig ferieparadis for de med en ekstra fet lommebok, hvor hvert av de over 100 øyresortene ligger på sin egen private øy. Her er det kun to regler som gjelder: Sko er forbudt og du skal kun fokusere på å slappe av og nyte ferien.

Selvom en reise til picture perfect-destinasjonen Maldivene er noe som lenge har vært forbundet med eksklusive bryllupsreiser – hvor du blant annet kan få din egen butler og få spabehandlinger på vann-platået utenfor bungalowen din – er det er likevel en rimeligere måte å oppleve sydhavsparadiset på. Gjør deg klar til å utforske det krystallklare undervannslivet, spasere langs de myke sandstrendene og nyte den lokale maten. Vi har samlet de beste tipsene til Maldivene på budsjett.

Hvordan oppleve Maldivene på budsjett?


Flybilletter er rimeligere enn noen gang
Det første steget for å spare penger er å finne rimelige billetter. Akkurat nå er flybilletter rimeligere enn noen gang – helt ned i 4600 kroner t/r, og takket være priskrigen mellom flyselskapene kjører både Qatar og Emirates pristilbud titt og ofte.

Bo på de lokale øyene
Steg nummer to, og en av de aller viktigste faktorene som spiller inn for å spare penger, er hvor du bor. Bytt ut resort-øyene med en av de lokalbebodde øyene, for eksempel Dangheti, Rasdhoo og Felidhoo. Her er prisnivået mye lavere enn på de kunstig oppbygde øyene, og du kan treffe lokale og få en mer autentisk opplevelse av landet. Disse øyene var før stengt for turister, men har åpnet opp de siste årene, så her er det fortsatt lite turister – en unik sjanse til å oppleve det ekte Maldivene.

Unngå dyre resorts
Sjekk inn på et av de koselige gjestehusene drevet av lokale familier istedenfor å bo på de dyre øyresortene. Gjestehusene har også poppet opp på ubebodde øyer slik at du kan få den ulitmate øde øy-opplevelsen. Dette vil gjøre oppholdet både billigere og mer autentisk. Gjestehusene har ofte måltider inkludert i prisen også, og inviterer deg til middag med selvfisket fisk på menyen sammen med vertsfamilien og andre gjester.

Ta den lokale fergen
Sjøfly til resortene, innenlandsfly mellom øyene og raske hurtigbåter er ofte en unødvendig kostnad når man kan ta den lokale fergen mellom øyene for en brøkdel av prisen. De går en del saktere, men du får en fin båtopplevelse og muligheten til å beundre havet i ro og mak. Sjekk alltid fergetidene på forhånd, da det er noen dager hvor enkelte ferger ikke går.

Øyhopping
Øyhopping i Maldivene er rimeligere enn i for eksempel Hellas, og er en flott måte å få sett mange av de ulike øyene på – til en billigere pris enn å bo 10 dager på ett og samme luksusresort.

Gjør Maldivene til en del av en rundreise
Om du likevel har planer om å reise en stund og besøke flere land, kan du enkelt få rimelige billetter til Maldivene fra blant annet Dubai, Sri Lanka eller India. Fra Sri Lanka kan du for eksempel enkelt fly dit på en time for rundt 500 kroner og ta noen dager i øyparadiset, eller la en turoperatør skreddersy en rundreise for deg.

Ikke reis i høysesongen
Maldivene har en gjennomsnittstemperatur på rundt 30 grader året rundt, med høysesong fra desember til april. Drar du derimot i lavsesongen, altså mai til november, er både prisene og turisttrykket mye lavere, og flere luksusresort halverer også romprisene i lavsesongen. Det er risiko for flere regnbyger, men til gjengjeld er dyrelivet under vann enda mer levende og fragerikt enn ellers.

Få tiår igjen å besøke landet

Maldivene er det mest lavtliggende landet på jorden, og 99% av landet består av hav. Det høyeste punktet i Maldivene er tre meter høyt, og de fleste innbyggerne bor bare én meter over havet. Det er derfor også det mest utsatte landet med tanke på klimaendringer og økt havnivå, og forskere sier at landet kun har noen tiår igjen før det vil forsvinne under vann. Grip sjansen og besøk øyparadiset nå!

Billige flybilletter til Maldivene
Hotell i Maldivene
Tilbud i Asia - kombiner Sri Lanka og Maldivene


Tilbud til Maldivene