Publisert 23 november 2014

Maldivene består av en mengde små tropiske øyer som har alt du kan ønske deg, og litt til. Hvert hotell har stort sett sin egen øy, du kan forvente personlig service utenom det vanlige. Dagene fylles med luksus, velvære og opplevelser du bare kan finne på en tropisk øy i Det indiske hav. Legg deg godt til rette i en hengekøye mellom palmene og nyt livet til det fulle. Eller finn fram dykkermaske og snorkel for en svømmetur i havets eget fargesprakende akvarium, en opplevelse du sent vil glemme.

Bo i vannkanten

De fleste luksushotellene tilbyr vakre bungalower bygget på påler i den turkisgrønne lagunen. Start dagen med lyden av bølgeskvulp og frokost på din private terrasse ute i lagunen. Etterfulgt av et deilig morgenbad i det krystallklare varme vannet. Avslutt dagen til en magisk solnedgang over den tropiske øya. Ønsker du å våkne i strandkanten velger du en av de velutstyrte bungalowene på stranden under palmene. Bungalowene har ofte enten private jacuzzi eller basseng på terrassen.

Havets delikatesser

Det serveres både internasjonale retter og lokale spesialiteter på hotellene. Med havets spisskammer rett utenfor kjøkkenet, kan du forvente deg stort utvalg av velsmakende fiske- og skaldyrretter.

Kuredu Island Resort

På Kuredu Island Resort bor du i vakre bungalower på påler i det turkise vannet, eller direkte på stranden. Måltidene serveres på flere restauranter på hotellområdet. Hotellet har et vakkert basseng i strandkanten, treningssenter, tennisbaner, bordtennisbord og en korthullsbane for deg som liker golf. Du kan velge blant mange vannsportaktiviteter som for eksempel bananbåt, vannski, wakeboard og kiteboard. Maldivenes største dykkersenter ligger på Kuredu Island, og er derfor perfekt for å utforske livet i havet. Men mest av alt er øya omgitt av langstrakte kritthvite strender og turkist hav som innbyr til late dager i solen. Selv om det kun tar ca 45 minutter å gå rundt øya Kuredu Island, er den en av de større øyene i øyparadiset. Flytiden fra den internasjonale flyplassen er cirka en time med sjøfly. Hit kan du reise med Ving og Star Tour.
Les mer og se priser her.

The Sun Siyam Iru Fushi

Et eksklusivt bosted i hjertet av Noonu-atollen, omgitt av en turkisgrønn lagune. De luksuriøse og elegante villaene ved stranden er plassert slik at du kan nyte ditt privatliv uten å bli forstyrret av andre gjester. Velger du å bo i en av Water Villaene, kan du gjennom en glassplate i gulvet se de fargerike fiskenes svømme under bungalowen din. I hotellets mange restauranter serveres det velsmakende måltider. Hotellet har tennisbane og badmingtonbane. Du kan utfordre deg selv med en golfsimulator eller karaoke. Eller slappe av ved bassenget før du rusler ned til stranden. Ønsker du personlig velvære kan spaavdelingen gi deg alt fra tradisjonell massasje til autentiske maldiviske velvære ritualer. Fra den internasjonale flyplassen på Male er det ca 45 minutter med sjøfly til den 52 mål store hotelløya. Hit kan du reise med Star Tour, eller så kan du bestille fly og overnatting på egen hand.
Les mer og bestill her.

Veligandu Island Resort

Omgitt av en vakker turkisgrønn lagune, er øyparadiset Veligandu et sted for luksus, avkobling og nytelse. Øya er kun 150 meter bred og 600 meter lang og den palmedekte øya er omgitt av kritthvite strender. Her er det vannsport og late dager på stranden som står i sentrum, og korallrevet ligger bare noen meter fra strandkanten. Ta en pause fra strandlivet og bli skjemt bort i hotellets vakre spa, Duniye Spa, som lover deg en dyp følelse av ro, glede, fred og lykke. Vil du være i aktivitet kan du spille tennis, biljard eller volleyball, sparke fotball eller ta en runde i treningssenteret. Eller kanskje det å nyte en forfriskende drink ved bassengkanten er aktivitet nok i paradiset? På Veligandu Island Resort kan du bo i store luksuriøse Water Villas eller i vakre strandvillaer under palmene. Paradisøyen ligger cirka 20 minutters flyreise med sjøfly fra Malé International Airport.
Les mer og se priser her.

NIYAMA Maldives Per AQUUM Resort

Elegant, sofistikert og luksuriøst er kjennetegnet for denne hotelløyen i Dhaalu-Atollen. En luksusresort med døgnåpnet spa og verdens første nattklubb under vann. I dette tropiske paradiset kan du nyte din egen private sandstrand og bli vartet opp av en butler som oppfyller de fleste av dine ønsker. På Lime Spa kan du ta avslappende kroppsmassasjer og la kroppen bade i luksus. I treningsstudioet kan du trene når du det passer for deg og det tilbys vannsportsaktiviteter i verdensklasse. Her kan du bo i Water Villa eller strand bungalow med ditt eget private basseng og all den luksus du kan drømme om. Fra den internasjonale flyplassen til hotellet tar det cirka 40 minutter med sjøfly.
Les mer og se priser her.

Slik kommer du deg til Maldivene

Med gyldig pass og returbillett får du turistvisum for en måned ved ankomst på den internasjonale flyplassen. Malé International Airport befinner seg på den lille øya Hulhule Island. Derfra tar du deg videre til din hotelløy via båt eller sjøfly etter avtale med hotellet. Det er ikke lov å reise rundt i landet på egenhånd. Det finnes flere flyselskap som flyr til Maldivene og norske turoperatører som Ving, Apollo og Star Tour tilbyr pakkereiser til flere av øyene. Det går ingen direktefly til Maldivene, så du må regne med minst en mellomlanding og cirka 12-18 timers reisetid. Du kan trygt besøke Maldivene hele året. Det er liten variasjon på temperatur og nedbør, men i perioden fra mai til oktober er det noe mer vind og nedbør enn resten av året.

I Reiseguidens søkemotor finner du din reise til Maldivene:
- Charter til Maldivene
- Rutefly til Maldivene
- Hotell på Maldivene