Karibiske vibber på Puerto Rico

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Pastellfargede hus, hvite strender og en matkultur mikset fra verdens beste kjøkken er det som trekker mennesker til Puerto Rico for første gang. Når du så forelsker deg i kulturen vil du ønske å komme tilbake igjen og igjen.
Publisert 18 august 2017

Øst for Den dominikanske republikk ligger lille Puerto Rico, en amerikansk koloni med selvstyre som virkelig har blitt satt på kartet det siste året. Siden Justin Biebers sommerhit “Despacito” rullet over radiokanaler verden over har interessen for Puerto Rico økt med 45% siden i fjor, ifølge tall fra Hotels.com. Her er øyas høydepunkter for deg som kan tenke deg til Karibia i vinter.

Old San Juan

Som i en tidskapsel blir du bragt tilbake til spansk kolonitid og autentisk kultur i det som er gamlebyen i hovedstaden San Juan. Old San Juan kan friste med over 500 historiske bygninger, og den brosteinsbelagte bydelen byr på spanske, fargerike kolonibygninger fra 1600- og 1700-tallet. De beste restaurantene finner du i gaten Fortaleza. Se også andre landemerker i hovedstaden San Juan som El Morro og La Fortaleza. Fortet El Morro tok 200 år å bygge og har hatt en viktig rolle i landets krigshistorie. I San Juan finner du også resortstripen Isla Verde med alt du kan ønske deg. Bruk minst 2 døgn i denne spennende hovedstaden.

Drømmestrender

Condado Beach er øyas mest berømte strand. Dette er en travel strand med resorter og liv og røre. Her kommer du for mingling, drinker og moro. Familiefavoritten Luquillo Beach ligger øst for San Juan og har varmt, grunt vann og El Yunque National Rainforest i bakgrunnen – som også er en av øyas hovedattraksjoner. Regnskogen finner du også ved Bahia Beach (vest for San Juan) som er en vakker, langstrakt strandlinje med lange, vaiende kokosnøttpalmer. Stranden Rincon på vestsiden av øyen er et paradis for surfere. De vakreste strendene på øya finner du derimot på de to små øyene Culebra og Vieques.

Utflukt til øyene Culebra og Vieques

Vieques ligger nærmest hovedøyen Puerto Rico og er også den største av de to øyene. På Vieques finner du blant annet de populære strendene Sunday, Esperanza og Bioluminescent Mosquito Bay. På den mindre øyen Culebra, som ligger øst for Puerto Rico, kan du besøke Flamenco Beach som med sin myke puddersand og turkise vann har blitt kåret til en av verdens vakreste strender. Hit flyr du på 30 minutter. Du kan også ta ferge ut til øyene, men det er mer behagelig å fly.

USAs eneste tropiske regnskog

Tre fjerdedeler av Puerto Rico er dekket av skog og tropiske vekster, og regnskogen El Yunque som ligger her er faktisk den eneste tropiske regnskogen i USA. Her finner du et rikt dyre- og planteliv, og du kan både utforske den selv eller med en lokal guide.

Undersjøisk nordlys

Vil du ha en helt spesiell nattutflukt kan dere dra på kajakktur i mørket. Mikroskopiske plankton i vannet lager et blågrønt lysshow under vann, som et slags undersjøisk nordlys når de blir berørt.

Grottevandring

Over 220 grotter på til sammen over 16 kilometer gjennomborer øyen Puerto Rico. Her kan du til og med finne en ungdomskilde som det går an å drikke av. Dette er faktisk det tredje største underjordiske grottesystemet i verden. Det tar ca. 1 time og 20 minutter å kjøre fra San Juan til grotteinngangen.

Mattradisjoner

Puerto Ricos mattradisjoner er en blanding av meksikansk, spansk, amerikansk og afrikansk. Noen av de lokale delikatessene du bør prøve mens du er her er mofongo i alle varianter, lechón (sakte stekt svin) og arroz con pollo (ris med kylling). Du finner også saftige burgere fra det amerikanske kjøkken her.

Praktisk info

Det er ca. 3,4 millioner innbyggere på Puerto Rico, og valutaen er US dollar. Det beste klimaet finner du fra januar til juni. Det tar ca. 16 timer å fly hit, inkludert et mellomstopp. Husk at det også på Puerto Rico skal tipses etter amerikanske tipse-regler, både på restauranter, spa, hotell og i taxier.

Slik kommer du til Puerto Rico:
- Fly til Puerto Rico
- Hotell på Puerto Rico
- Tilbud til Karibia


Fly til San Juan (Puerto Rico)Tilbud - Rundreiser