Publisert 12 desember 2018

Karibia er et populært reisemål under vinterhalvåret og består av mer enn 7000 øyer, holmer og skjær. Destinasjonen ligger som en kjede mellom Atlanterhavet og Det karibiske hav, øst for det sentralamerikanske fastlandet. Når vi prater om Karibia som charterreisemål, er de mest populære øyene Cuba, Jamaica, Den dominikanske republikk, Aruba, Curacao, St. Martin, St. Barth, Guadeloupe, Barbados og Trinidad & Tobago. Været kan være ulikt avhengig av hvor øyene ligger i forhold til orkanbeltet. Her guider vi deg til været i Karibia.

Best vær mellom desember og april

Karibia har et tropisk klima, som betyr at øyene har deilige temperaturer året rundt – det vil si aldri under 20 grader og 32 grader på det meste. Ettersom strendene er så vakre, er det også er fordel at havet holder høye temperaturer. Hva sier du til å bade i 27 graders varmt vann? Nordmenn velger som oftest å dra hit under den norske vinteren – da har Karibia sin tørre periode med mindre risiko for regn og orkaner. Best vær er det mellom desember og april, da det også er sesong for charterreisene.

Regnperioden er mellom mai og november

Mange av de karibiske øyene ligger i orkanbeltet, noe som betyr at de har en regnperiode som inntreffer når vi i Norge har sommer. Mellom mai og november kan det regne ganske heftig om natten og på formiddagen, for så å lysne opp og bli sol om ettermiddagen. Størst risiko for orkaner er det mellom juli og oktober, men det er ikke sikkert at alle øyene blir berørt. De østlige øyene pleier å være mest utsatt, og St. Martin, St. Barth og Guadeloupe er blant øyene som tilhører denne øygruppen. Også de store og bergfylte øyene får mer regn, slik som Den dominikanske republikk. Under regnperioden ligger temperaturene litt høyere enn under den andre halvdelen av året, så det er fortsatt varmt og deilig.

Om du vil dra hit om sommeren

Om du likevel ønsker å reise til Karibia i den klassiske regnperioden og lavsesongen bør du rette blikket mot destinasjonene som ligger utenfor eller under orkanbeltet i det sørlige Karibia. Her er klimaet tørt året rundt og risikoen for regn er liten. Aruba, Curacao, Barbados og Trinidad & Tobago er blant disse. Et annet tips er å dra på cruise. Skulle det komme orkanvarsel på et av de planlagte stoppene, legger cruisesarrangørene om ruten til nye destinasjoner. Dessuten får du muligheten til å besøke flere av de vakre reisemålene i Karibia.

Gjennomsnittstemperaturen for Karibia i januar:

- Cuba: 26 grader
- Jamaica: 29 grader
- Den dominikanske republikk: 29 grader
- Aruba: 28 grader
- Curacao: 29 grader
- St. Martin: 29 grader
- St. Barth: 28 grader
- Guadeloupe: 26 grader
- Barbados: 28 grader
- Trinidad & Tobago: 28 grader

Reiser til Karibia
Fly til Karibia
Hotell i Karibia
Tilbud til Karibia