Topp 7: Finn din karibiske øyfavoritt

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Drøm deg bort til kritthvite strender, vaiende palmer og turkisblått hav. Vi hjelper deg å finne din karibiske favoritt i vinter.
Publisert 16 september 2019

Aruba - en pastellfarget perle

Aruba er soldyrkernes paradis med en fantastisk kyst og hit kan man reise hele året. Øya ligger rett utenfor Venezuelas kyst og er utenfor orkanbeltet. Når vi har vinter har de en regnperiode, men det er ikke noe man merker så mye til da regnskurene ofte kommer på natten. Vannet er klarest i perioden juli til oktober. Hovedstaden er Oranjestad som er kjent for sine pastellfargede hus og eksklusive shopping.
Charter til Aruba

Den Dominikanske republikk – tropisk luksus

Den dominikanske republikken består av to tredjedeler av øya Hispaniola. Den vestre delen er landet Haiti. Landet har lenge vært et populært charterreisemål og er blitt kjent som et all inclusive-paradis. Et perfekt reisemål for deg som vil ha tropisk luksus og komfort. Hovedstaden er Santo Domingo og det offisielle språket er spansk.
Charter til Den dominikanske republikk

Tobago - Karibias Galapagos

Tobago er lillesøsteren til den større øya Trinidad og kalles ofte for Karibias Galapagos på grunn av sin vakre natur, velbevarte regnskog og rike dyreliv. Det sies også at det var Tobago som Daniel Dafoe hadde i tankene når han skrev klassikeren Robinson Crusoe. Hovedstaden heter Port of Spain og det offisielle språket er engelsk.
Finn din reise til Tobago

Cuba – kontrastenes øy

Cuba er øya som svinger av latinorytmer og livsglede kombinert med et strengt kommunistisk styre. Det er har satt sitt særpreg på landet på mange måter. Det kommunistiske styret har for eksempel ført til et importforbud, og bilene på øya er fra 50-tallet. Det er nesten som å reise tilbake i tiden. Øya er stor og mange velger å bruke tiden på den vestre delen, der du blant annet finner Havanna. Det ligger også mange fine, små øyer utenfor kysten her som for eksempel Cayo Largo og Cayo Levisa. De fleste charterreisene hit er all-inclusive.
Reiser til Cuba

Guadeloupe – sommerfugløya

Guadeloupe er en øygruppe som tilhører Frankrike og derfor også EU. De to største øyene kobles sammen av en bro og ser nesten ut som en sommerfugl fra luften. Den vestre av de to er Basse-Terre og har både vulkaner og tropisk regnskog, mens den østre heter Grand Terre og består til stor del av lavland og strender. Hovedstaden hetter Basse-Terre, men den største byen er Pointe-á-Pitre. Det offisielle språket er fransk, og du kan reise charter hit fra Sverige med charteroperatøren Langley. Alternativt kan du reise med rutefly via Frankrike eller USA.
Reiser til Guadelope

Barbados – melisstrender og snorkling

Barbados er den østligste av de karibiske øyene og en del av De små Antillene. Her kan du snorkle blant korallrevene i Carlisle Bay, sole deg på fler mil lange strender og shoppe på Broadstreet i hovedstaden Bridgetown. Det offisielle språket her er engelsk.
Reiser til Barbados

Curaçao – Eldorado under overfalten

Curaçao er den største av ABC-øyene som består av Aruba, Bonaire og Curaçao, og er først og fremst kjent som et dykkeparadis. Rundt øya finnes 40 fantastiske divesites, alle med et eget særpreg. Hovedstaden Willemstad er vakker og står på Unescos verdensarvliste.
Reiser til Curaçao

Sammenlign reiser til Karibia her

Charter til Karibia
Fly til Karibia
Se hotell på din karibiske favorittøy
Tilbud til Karibia


Charter til Karibia


Flybilletter til Karibia

Tilbud – Karibia