Publisert 19 september 2012

Som vanlig har det vært en tøff avgjørelse å velge ut den reiseguiden vi på redaksjonen syntes var den beste, men vårt hjerte slo litt ekstra for Joachims guide om Barcelona. Deet er en by både vi og andre har skrevet om mange ganger, men likevel klarte Joachim å få frem noe nytt i sin guide og vi ble igjen fristet til å reise til Barcelona.

Månedens guide

Joachim, som her på Reiseguiden.no går under navnet “Joaland” og er en bereist mann til tross for sin unge alder. Og naturlig nok ble Joachim veldig glad når han fikk vite at han hadde skrevet månedens guide, og får vårt reisebidrag på 10 000 kroner. Godt å ha når flere nye reiser er planlagt.

Juryens motivering

“Joachim har skrevet en guide om et reisemål der mange allerede har vært, men har likevel et spennende innehold i sin guide som kan være til nytte både for nye og gamle Barcelona-reisende.”

Hei Joachim, hvordan føles det å bli belønnet med et reisebidrag på 10 000 kroner?
Det er vanvittig moro. Hadde aldri forestilt meg at min guide vil ende opp som månedens beste, så dette var litt av en hyggelig overraskelse!

Hva var det som gjorde at du valgte å skrive om nettopp Barcelona?
Da jeg ferierte i Barcelona, fikk jeg virkelig tilfredsstilt mine feriebehov: sol, storby og shopping, for å nevne hovedtrekkene. Jeg tenkte at dette måtte være noe flere leter etter i sin søken etter det perfekte feriemålet. I tillegg er det temmelig lettvint og rimelig å komme seg til Barcelona, så dette burde fange interesse på alle områder, tenkte jeg.

Har du noen reiseplaner allerede nå der reisebidraget kan komme til nytte?
Ettersom jeg gifter meg neste sommer, lurer jeg på om jeg skal sette tålmodigheten min på prøve ved å spare bidraget til bryllupsreisen. På den måten kan vi slå til med en skikkelig suser av en ferie, der tanken er å reise litt rundt i idylliske Asia. Ellers, skal jeg til Latvia og også senere Los Angeles i forbindelse med skole før den tid.

Hvor går din drømmereise?
Dette er en hard en, men basert på erfaringer, så måtte det blitt en skikkelig rundtur i USA. Det er bare en åpenheten og gjestfrihet med landet som fascinerer meg. Da hadde jeg ønsket å besøke de store byene på vestkysten, og videre streifa nedover østkysten før hele ferien ble avsluttet med et cruise fra Florida og rundt om i Karibia.

Les Joachims guide her.

Vi vil også passe på å gratulere Marthe Strømnes Jensen, alias “Marthesj” som får Reiseguidens bonusbidrag.

Marthe fikk folkets stemme på Facebook med sin guide “Sol året rundt på Costa del Sol” og får et reisebidrag på 2000 kroner.