Publisert 8 februar 2019

Under finner du 5 forslag til aktiviteter og steder du bør oppleve på ditt besøk til Barcelona. Etter å ha huket av tingene som er et “must” kan du med god samvittighet si at du har hatt en innholdsrik tur til Barcelona.

1. I Gaudís fotspor

Visse ting i Barcelona er et must når man besøker byen, som å vandre i arkitekten Antoni Gaudís fotspor. Gaudí, som var virksom for 100 år siden, har gjort et evig avtrykk i byen med sine fantasifulle skulpturer og bygninger med vakre kurver som er ment å harmonisere med naturen. Et tips er å begynne vandringen midt i byen ved Casa Mila og Casa Batllo, to hus som ligger inneklemt mellom mer tradisjonelle bygninger. En halvtimes gåtur derfra ligger Parc Güell, en park kjent for sin vakre mosaikksoffa og sitt gigantiske ”pepperkakehus”. Gauidís mest berømte verk, katedralen Sagrada Familia, finner du 30 min derifra om du rusler ned mot havet. Hit er det best å kjøpe billetten online i forkant, ettersom katedralen er svært populær.

2. Den beste utsikten

Det finnes mange steder i Barcelona som tilbyr spektakulær utsikt over byen, og et tips er å gjøre en ”Scenic Tour”. Start med å hoppe på taubanen Transbordador Aeri del Port nede i havnen. Etter en stund får du lønn for strevet (ja, køene er ofte lange), og vel oppe i det 76 meter høye tårnet får du en forsmak av hva som venter, før det er på tide å å gå inn i gondolen. Prøv å få en plass ved vinduet så du ser alt fra La Barcelonetas strand til Sagrada Familias kirketårn. Har du kameraet med deg gjelder det å være rask ettersom turen bare tar 5 minutter. Siden er det en kort tur bort til neste taubane, Teleferic de Montjuic, som tar deg siste biten opp til toppen. Her venter en minst like henførende utsikt. Du avslutter din scenic tour ved 1600-tallsslottet Castell de Monjuic. Slottet i seg selv er kanskje ikke så mye å se, men den vakre utsikten er virkelig noe du husker.

3. Stranden midt i byen

Barcelona er det perfekte reisemålet for deg som vil ha både storby og strender. Her skinner solen 300 dager i året og det finnes kilometervis med strender midt i byen. Den mest populære stranden ligger ved bydelen La Barceloneta. Stranden er mest kjent for den høye pulsen og alle aktivitetene, men vær beredt på at det kan bli trangt i høysesongen. Vil du ha fred og ro og helst slippe å ha de solbadende naboene tett innpå, bør du satse på å komme hit en halvtime før soloppgangen, slå deg ned i sanden og nyte det praktfulle synet.

4. Gamlebyen - Barri Gotic

Barcelona er stort sett en moderne, lekker og trendy by, men vil du oppleve byens historie og sjel bør du besøke de gamle kvarterene – Barri Gotic. Før du begir deg dit går du gjennom Arc de Triomf, en portal som tar deg til en bred gågate, omgitt av turgåere, joggere, musikere og gateartister. Sving av gågaten, så befinner du deg i de snirklete smugene som danner Barri Gotic. Her rusler du rundt i bakgater fylt med vakre bygninger og historisk sjarm som du ikke finner i Barcelonas nyere deler.

5. “Ramblan” - Boulevarden La Rambla

Det er vanskelig å ikke nevne boulevarden La Rambla når man snakker om Barcelona. Her er du aldri alene og dras lett med i strømmen av mennesker som spaserer omkring og sjekker ut folkelivet, gateselgerne og de levende statuene. La Rambla er ikke bare en av Barcelonas verdens mest berømte gater. La Rambla starter ved det store torget Plaça Catalunya og strekker seg så i 1,2 kilometer mot sydøst og slutter ved det store Columbus-monumentet ved havnen. Gå ikke glipp av den store fargerike mosaikken midt på La Rambla, laget av den berømte kunstneren Joan Miró.

Planlegg din reise til Barcelona

Fly til Barcelona
Se alle hotell i Barcelona