Italias beste badebyer

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Ving
Foto: Thinkstock
Italia har badesteder som passer til alle, uansett om du ønsker en fredelig familieferie, en romantisk bryllupsferie eller en partyferie med vennegjengen.
Publisert 30 juli 2018

Italia er kjent for mye god mat. Takket være italienerne kan vi nyte delikatesser som pasta bolognese, parmaskinke og pizza. Ønsker du å kombinere en strandferie med kulinariske opplevelser er Italia stedet for deg i sommer. Her kan du lese mer om våre italienske favoritt-badebyer.

Positano, Amalfikysten

Denne kunstnerbyen sies å være en av de vakreste på Amalfikysten, ja til og med den vakreste i hele Italia. Her finner du en av kystens lengste strender, Spiaggia Grande, hvor både kjendiser, kunstnere og helt vanlige turister nyter solen sammen. Hvis du foretrekker fred og ro vil stranden Fornillo være et bedre valg. For den ultimate ferieopplevelsen kan du leie en taxibåt og besøke badeviker som Remmese, Clavel og Cavone som kun kan nås med båt. Byen Positano er slående vakker med sine hus som klamrer seg til de bratte klippene. Restaurantene er viden kjent for førsteklasses mat og det er et must å smake på god fisk når du er her. Du finner også noen butikker i byen hvis shopping står på ønskelisten din. Du kan ta rutefly til Napoli og videre med buss eller leiebil hit.
- Fly til Napoli.
- Hotell i Positano.

Forte dei Marmi

Sjøbyen Forte dei Marmi som ligger på den toscanske rivieraen er en super base for deg som vil se alt mat- og vinregionen Toscana har å by på. Her finner du en lang og bred strand og en liten by som kan minne litt om Nice i Frankrike, med palmekledde promenader, fine kafeer og restaurater, eksklusiv shopping og bra uteliv om kveldene. I nærheten har du vakre og verdenskjente byer som Cinque Terre, Lucca, Firenze og Pisa. Prisnivået i Forte dei Marmi er litt høyere sammenlignet med de nærliggende strandområdene – men tro oss, det er verdt å bruke litt ekstra på å bo her. Den nærmeste internasjonale flyplassen er Firenze.
- Hotell i Forte dei Marmi.
- Fly til Firenze.

Camogli

Camogli på nord-vestkysten av Italia er en koselig og fargerik fiskelandsby som italienerne så langt har klart å holde hemmelig for oss nordboere. Her finner du en vakker strand og i den pittoreske havnen kan du nyte god mat på en av restaurantene. Her er det også mulighet for shopping og museumsbesøk. Spesielt kirken Basilica Minore di Santa Maria Assunta er verdt et besøk. Ved vannet er det et stort lekeområde for barna hvor hele familien kan samles og nyte omgivelsene. Hvis du reiser hit i mai må du ikke gå glipp av fiskefestivalen “La sagra del pesce” som holdes hvert år i den maleriske havnen. Camogli kan skryte av å ha verdens største frityrpanne, og alle som vil kan smake frityrstekt fisk. Festivalen er en feiring av San Fortunato, fiskernes skytshelgen. Vil du reise til Camogli er det lettest å fly til Genova og fortsette videre med leiebil eller buss.
- Hotell i Camogli.
- Fly til Genova.


Stintino, Sardinia

Dette badestedet på Sardinia nordvestlige spiss er kjent for sin hvite sand, turkist vann og vakre omgivelser. Hvis du liker James Bond har du sikkert sett strandbilder fra Stintino i filmen “The spy who loved me”. Det kystallklare vannet gjør stedet til et paradis for bading og snorkling. Den mest populære stranden i området heter La Pelosa og herfra har du en fin utsikt til øya Asinara. Gå ikke glipp av en utflukt til denne vakre øya. Du kan bli med dit på båttur eller leie båt selv. Vil du ha god mat kan Stintino by på nydelig fisk og skalldyr, i tillegg er det velkjente sardinske svinekjøttet å anbefale. For å komme til Stintino flyr du til Alghero og tar buss, taxi eller leiebil videre derfra.
Her kan du bestille din reise til Stintino.


Lampedusa

Denne lille øya, nær kysten av Afrika er en idyll som mange av oss nordboere har gått glipp av. Hvis du kjenner igjen navnet er det kanskje fordi du har hørt det på nyhetene, med rapporter om afrikanske flyktninger som ender opp her. En av Lampedusas strender, Rabbit Beach, ble i 2013 kåret til verdens vakreste strand foran paradisstrendene i Karibien og Australia. Unngår du å reise hit i august, kan du få strendene nesten helt for deg selv. Her kan du bade og snorkle i krystallklart vann, speide etter delfiner eller leie en sykkel for å utforske øya. Øyas eneste by, som også bærer navnet Lampedusa har bare 4000 innbyggere. Her er det restauranter og et fåtalls butikker, og stedet passer best for deg som ønsker en rolig og avslappende ferie. Hit reiser du på egen hånd med fly direkte til øya, eller via Sicilia. Det er rimeligst å fly til Sicilia og ta båten derfra. Det er ingen charterreiser til Lampedusa.
- Fly til Lampedusa.
- Hotell i Lampedusa.


Taormina, Sicilia

Denne romantiske, vakre og elegante badebyen er populær blant turister fra hele verden, også kjendiser velger Taormina som sitt ferieparadis. Byen ligger på en klippe og har en sjarmerende blanding med luksus shopping, middelalderkirker, et gresk-romersk teater og lokkende krystallklart vann. I de bilfrie smale smugene finner du koselige små restauranter med bord både inne og ute på gaten. Her serveres smakfulle italienske spesialiteter og gode viner fra området. Når du vil bade tar du taubanen ned til vannet. Liker du å dra på utflukt er en tur til Europa høyeste aktive vulkan Etna å anbefale. Til Taormina kan du reise med TUI, Ving eller med rutefly til Fontanarossa, og videre med buss, taxi eller leiebil.
- Charter til Taormina.


Caorle

På Italias nordkyst, nord for Venezia ligger badestedet Caorle med to langgrunne og brede strender. Stedet passer perfekt for barnefamilier, og for små og store som liker å ha det gøy i ferien. Her er det et populært badeland og en fornøyelsespark med store berg- og dalbaner og andre morsomme attraksjoner. Vil du ha fred og ro kan du besøke gamlebyen med tavernaer, butikker og barer. Når du er i Caorle bør du benytte anledningen til å besøke Venezia. For deg som liker italiensk mat med pasta, pizza, parmaskinke og skalldyr er dette det ideelle reisemålet. Du kan ta rutefly til Venezia, og leiebil eller buss videre.
- Fly til Venezia.
- Hotell i Caorle.


Charter til ItaliaTilbud - Italia