Oppdag Den Adriatiske rivieraen

Khaki
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: Alex Popov / Thinkstock
Foto: Alxpin / Thinkstock
Foto: Alex Popov / Thinkstock
Den ti mil lange adriatiske rivieraen er nok ganske ukjent for de fleste nordmenn. Men det er hit italienerne selv reiser når de skal på ferie. Her ligger det dusinvis med små byer der du kan slappe av på fine strender, spise god mat og se historiske severdigheter.
Publisert 30 juli 2018

Flere populære italienske reisemål

Det er hit til den adriatiske kysten som italienerne selv reiser på ferie. Den ti mil lange kyststrekningen med alle fantastiske strender ligger i den nordøstlige delen av Italia og begynner cirka fem mil sør for Venezia. Her ligger de små feriebyene som perler på en snor og flere millioner italienske turister reiser hit hvert år. Dette er den adriatiske rivieraen, som på italiensk heter “La riviera Romagnola”. De mest kjente byene her er Ravenna, Lido de Savio, Cervia, Cesenatico, Rimini, Riccione, Pesaro og Ancano.

Se området fra toget eller sykkelsadelen

Den beste måten å ta seg mellom byene på er med tog. Det går en populær toglinje som tar deg fra Ravenna i nord og gjennom byene Cervia og Rimini til Ancona i sør. Flere områder langs kysten er utrolig vakre og det er populært reisemål for syklister. Med en leiebil kan du gjøre dagsutflukter til de vakre fjellene i området. Og ikke nok med det, du kan til og med besøke et annet land når du er her, det lille landet San Marino ligger bare noen kilometer fra Rimini.

Dyrt i høysesong

Det er ofte enkelt å finne billig overnatting i de fleste byene, i lavsesong kan du få et dobbeltrom med bra standard for cirka 600 kroner per natt. For det doble bor du på et femstjerners luksushotell. I høysesongen i august kan det derimot være ekstremt vanskelig å få tak i rimelig overnatting. Unngå populære trendy som Milano Marittima og velg heller Cervia som ligger noen kilometer unna.

Italias beste mat

I denne delen av Italia blir du servert mange av landets beste matretter. Herfra kommer blant annet spagetti bolognese, men her heter den faktisk ragu og serveres ikke med spagetti men med vanlig pasta. Det er heller ikke langt til byen Parma som har gitt navn til den lufttørkede skinken med samme navn, men også andre delikatesser som pølsen salame og luksusbaconet pancetta. Mange mener også at det er her du får Italias beste tortellini, tagliatelle og tortelli.

Trendy klubber og diskotek

Her ved Den adriatiske rivieraen ligger mange av Italias mest trendy og beste partysteder. Det beste nattelivet får du i eksklusive Milano Marittima, her finnes det massevis av barer og i høysesong mange trendy nattklubber. Byen Rimini har lenge vært en veldig populær partyby med barer nesten overalt, men de beste klubbene ligger litt utenfor i byen Riccione.

Flere halvgale museer

Mange av byene på Den adriatiske rivieraen har vært befolket siden Romertiden. Derfor kan du regne med å få se romerske ruiner, murer, veier og bygninger nesten overalt. I Rimini kan du til og med gå på den 2000 år gamle Tiberius-broen. Det finnes også mange museer, de mest spennende er kanskje fiskemuseet Museo della Marineria i Cesenatico, saltmuseet i Cervia og Fellinimuseet i Rimini.

Lange herlige sandstrender

Det som først og fremst lokker besøkere hit er de mange og brede sandstrendene. I Rimini er det den 15 kilometer lange stranden La Marina og i Cervia den ti kilometer lange stranden Il Mare. Den vakreste er kanskje den syv kilometer lange stranden i Cesenatico som er kantet av pinjetrær. På delfeste strendene her finnes et stort tilbud av forskjellige vannsporter.

Slik kommer du deg hit

Det finnes mange flyplasser å velge mellom når du skal reise til Den adriatiske rivieraen, i den nordøstlige delen av Italia. De største flyplassene ligger utenfor storbyene Bologna og Venezia men det finnes også mindre flyplasser i Rimini og Forli. Både Lufthansa og lavprisselskapet Ryanair flyr Norge med ett mellomstopp til både Ancona i sør og Treviso nord for Venezia.

I Reiseguidens søkemotor kan du finne din reise til Italia:
- Flybilletter til Italia
- Charterreiser til Italia
- Hotell i Italia
- Leiebil i Italia


Tilbud – Italia