Topp 5: De mest populære reisemål i Italia

Vilma
Reseguiden

Foto: iStock
Weekendreise eller solferie? Italia har alt! Et land som får smaksløkene til å danse, hjertet til slå ekstra hardt og munnen til å le. Her er de fem mest bookede reisemålene i Italia akkurat nå.
Publisert 21 juni 2018

1. Roma

At Roma med sine gode mat, fantastiske shopping og noen av verdens mest kjente severdigheter havner lengst oppe på listen er ikke akkurat overraskende. Her fylles dine oppdagelsesferder med små torg med fontener, vakre rustikke barokkpalass og verdensberømte monumenter fra antikkens og den katolske kirkens tid. Dessuten er shoppingen her fantastisk! Alt ligger til rette for at din neste reise bør gå til Roma.
Reiser til Roma.

2. Sardinia

Sardinia kan stolt vise til hvite, lange sandstrender som hører til noen av de absolutt beste rundt Middelhavet, og som byr på snorkling og avslapning. Foretrekker du mer aktivitet på ferien finnes det gode muligheter for dette også – du kan vandre i Porto Contes naturpark, ta en golfrunde, eller hvorfor ikke besøke naboøyen Korsika over dagen? Sardinia er Italia i høykonsentrat og byr på mye spennende for Italiafrelste.
Reiser til Sardinia.

3. Sicilia

Italia på sitt beste finner du på Middelhavets største øy. Her kan du glede deg til alt fra sol og bad til historiske severdigheter, fantastisk shopping og utsøkt mat. Det sicilianske kjøkken er matglede uten like, og menyene skiller seg fra dem du finner på andre turiststeder. Smak på delikatesser rett fra øyas spiskammers! Prisnivået er lavt sammenlignet med resten av Italia og mange andre reisemål i Middelhavet, så her kan du både holde magen mett og lommeboken glad.
Reiser til Sicilia.

4. Venezia

Hvem har ikke drømt seg bort til romantiske Venezia… En gondoltur på glitrende kanaler som avsluttes med en pastamiddag på rød- og hvitrutete duker – mer romantisk blir det bare ikke! Byen er akkurat like fortryllende som man kan forestille seg. Hit reiser du for å nyte alt det vakre rundt deg. Gå deg vill i virrvarret av snirklete smågater og smug mens du inhalerer stemningen i Venezia, som er ulik alt annet.
Reiser til Venezia.

5. Milano

I Milano er kulturen, kunsten og arkitekturen av verdensklasse. For å ikke nevne maten og shoppingen! Som Italias nest største by rommer Milano alt som en storby bør tilby. Utover det tidligere nevnte så finns också fotballag som spiller i de høyste ligaene og nærhet til både skibakkene i Alpene og den vakkert beliggende byen Como ved Como-sjøen. Den berømte Monza-banen, der man kjørte Formel 1 siden 1950-tallet, finns også i nærheten av Milano. Det er ganske sikkert å si at byen har noe for alle!
Reiser til Milano.


Tilbud – Italia