Herlige reisemål i Italia

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: Shutterstock
Foto: Thinkstock
Det er mange som har vanskelig for å motså den italienske sjarmen som reisemålene i Italia kan friste med. På en charterferie til nettopp Italia får du koselige byer, vakre strender, severdigheter og selvfølgelig helt fantastisk mat. Her er 4 herlige reisemål å lengte etter.
Publisert 1 juni 2016

Den italienske sjarmen lokker både weekend-reisende og sol- og badetørste charterreisende. Her hjelper vi deg med å velge rett i charterjungelen.

Calabria og Amalfikysten i Sør-Italia

Til tross for at de italienske øyene lokker flest charterreisende så finnes det også vakre reisemål å besøke selv på fastlandet. Regionen Calabria ligger i Sør-Italia på den italienske støvelens tåspiss og er en av italienernes egne feriefavoritter. Det krystallklare vannet er perfekt for deilige bad og fine dykkermuligheter og lidenskapen for mat i området er stor. Langs vestkysten ligger badebyene på rad og rekke, slik som populære Capo Vaticano, perlen Tropea og den romantiske byen Pizzo. Catanzaro ligger på østkysten og passer perfekt for en familievennlig ferie. På den dramatiske Amalfikysten går charterreisene til den populære byen Sorrento. Reisemålet byr på vakre omgivelser og bygninger, koselige bakgater og en fantastisk utsikt. Her shopper du, går på tur og bader.
Alle charterreiser til Italia.

Terracina – sol og badeferie i nærheten av Roma

Bare ti mil fra Roma ligger herlige Terracina. En ferieby som er perfekt for deg som gjerne vil ha både byliv og strandliv i ett. Her er det flere kilometer lange sandstrender, en fin strandpromenade og ingen masseturisme å snakke om. Dette er det riktige Italia. Alt du trenger finnes i byen og restaurantene er spesielt bra på fisk og skalldyr. Og vil du se noe mer er det som sagt kort vei til Roma, kanskje en av verdens vakreste storbyer. Enkleste måten å komme seg dit på er med toget som tar cirka én time. Leier du bil i noen dager er Terracina også et perfekt utgangspunkt for å se mer av Italia. I nærheten ligger blant annet Napoli, Capri og Pompeii.
Her kan du se alle charterreiser til Terracina.

Sicilia – sol og severdigheter

Sicilia, Middelhavets øy, ligger utenfor Italias sydkyst med herlige reisemål og severdigheter for hele familien. Søvninge olivenlunder med høye fjell, vingårder, pittoreske landsbyer og vakre strender. Besøk den aktive vulkanen Etna, amfiteateret i Siracusa eller landsbyen Castilbuono der filmene om Gudfaren ble spilt inn. Vil du bare sole og bade skal du velge genuine Giardini-Naxos på den nordøstlige delen av øya, eller mytiske Cefalú på nordkysten. For par anbefaler vi den romantiske byen Taormina på østkysten som også kan friste med bra shopping. Er du ute etter storbyliv er hovedstaden Palermo et sikkert kort. Det er enkelt å komme seg rundt på øya med buss.
Her kan du se alle charterreiser til Sicilia.

Sardinia – perfekt for avslappende strandliv

Sardinia ligger vest for den italienske halvøya og er mindre enn Sicilia. Øya frister med det perfekte strandlivet med massevis av sol, bad og kritthvite strender. Naturen på øya er mangfolding og i fjellene lukter det godt fra både lavendel og timian. De fleste charterreisemålene ligger på øyas nordlige deler og på vestkysten. Mest kjent er kanske Alghero som ligger på vestkysten med sine sjarmerende, trange gater, shopping og fine strender. Andre feriebyer er romantiske Bosa, landlige Arboera og rofylte Porto Conte. På øyas nordøstlige kyst ligger Sardinias riviera – Costma Smeralda. Er du sugen på å reise hit på ferie så går det charter til kjendistette Porto Cervo. Kollektivtrafikken er ikke den beste på øya så om du vil ta deg rundt så er det en bra idé å ha en leiebil.
Her kan du se alle chartereiser til Sardinia.

Slik kommer du deg til Italia

Det tar mindre enn fire timer å fly til Italia. Star Tour har charterreiser til Sicilia og Sardinia, og Vitaltour har pakkereiser til Terracina. Det går selvfølgelig også fint å reise med rutefly og sette sammen sin egen pakkereise med fly og hotell.


charterreiser til italia