Hva skal du i vinterferien?

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Storbytur, skiferie i fjellveggen, turist i egen by eller bikini på en varm strand? Mulighetene er mange. Vi gir de beste tipsene til siste liten-planleggeren.
Publisert 4 februar 2019

Vinterferien er rett rundt hjørnet, og mange glemmer å planlegge hva de skal bruke friuken sin på før den plutselig er der. Hent inspirasjon hos oss til hva du kan bruke ferien på, enten du vil reise utenlands eller bli i Norge. Om du er usikker på når vinterferien er, har vi laget en oversikt nederst i artikkelen som viser når ditt fylke har vinterferie.

Sol og sommer - restplasser og charter

Veldig mange ønsker å reise vekk etter flere måneder med hutrende kulde. Siden vinterferien ikke er altfor langt unna, er det lurt å sjekke restplass-tilbudene som fortsatt finnes. For de finnes, og til en rimelig pris! Hva med en uke på Kanariøyene, Kapp Verde, Dubai eller eksotiske Thailand? Mulighetene er mange, og prisene overkommelige.

En annen mulighet er å bestille en vanlig charterreise. Kom hjem solbrun og avslappet til mars. De rimeligste charterreisene går til Kanariøyene, og vi har funnet frem de billigste alternativene for deg som savner sol og varme, men helst vil bruke reisekassa på god mat og opplevelser på reisemålet. Vi har samlet de billigste restplass- og chartertilbudene for deg.

Se hvor det er varmt i februar
Alle charterreiser
Se alle restplass-reiser til vinterferien her

Skiferie i Alpene

Å bestille Alpe-ferie i siste liten kan bli dyrt, men du kan få gode priser om du vet hvilke steder som er rimeligst. Østerrike er den desidert billigste Alpe-destinasjonen, og har også bra afterski-muligheter. Vi har lett frem de rimeligste områdene til deg.

Mayrhofen i Østerrike

Det største reisemålet i den populære Zillertal-dalen, hvor et 6-dagers heiskort koster cirka 2 200 kroner. Mange barnefamilier velger å reise hit.

Söll i Østerrike

Det beste skistedet for deg som vil bo sentralt og lett kunne ta deg til alle skibakker i området. Bruk heiskortet ditt i mer enn 250 kilometer med bakker. Et 6-dagers heiskort koster cirka 2150 kroner i høysesong.

Schladming i Østerrike

En vanlig småby som forvandles til et koselig skisted på vinteren. Det finnes fire fjell rundt Schladming som er fulle av skibakker. Her finnes det spesielt mange bra bakker for nybegynnere. Til tross for at heiskortet koster cirka 2 200 kroner for seks dager i høysesong så gjør de lave prisene på restaurantene at det er et veldig rimelig reisemål.

Les Deux Alpes i Frankrike

Et av få skisteder i Alpene som har massevis av snø hele året, 1600 meter over havet. Den beste skikjøringen får du på en isbree som ligger hele 3450 meter over havet. Det finnes totalt 220 kilometer med skibakker og mye bra off pist. Et heiskort for seks dager koster 2 200 kroner.

Storby

Temperaturene i Europa storbyer er ikke veldig varme helt enda, men det er en del varmere enn Norge. Ta med kjæresten eller vennegjengen og utforsk en ny storby. Hva med øl og gode bakevarer i København, shoppingtur og show i New York og Paris, eller å vandre i filmkulissene til Game of Thrones i Dubrovnik? Mulighetene er mange, og flybillettene kan du få rimelig. Se vår oversikt over de billigste flybillettene til de mest populære storbyene akkurat nå.
Finn alle flyreiser til storbyturen her.

Skiferie i Norge

Når vi snakker om vinterferie, er det mange som tenker på glitrende snøtopper i Norge – enten du liker deg best på snowboard eller slalom i bakken, eller på langrenn med knitrende bål og pølser på spyd. Norge har et supert utvalg av skidestinasjoner, og her er noen av våre favoritter:

Trysil

Norges største skisted dersom man regner med antall pister og heiser, og har 32 heiser og 65 pister.

Hemsedal

Et av de mest populære skidestinasjonene. Andre steder har flere heiser og lengre bakker, men Hemsedal har mer å velge på når det gjelder underholdning; som et bra uteliv og restauranttilbud.

Hafjell og Kvitfjell

Få mil nord for Lillehammer, og cirka tre timer i bil fra Oslo. Her har du tillgang til 43 heiser og 88 utforbakker.

Oppdal

Dette er et genuint skisted for deg som vil kjøre i bakke, ved siden av den, eller på flaten. Heisanlegget er fordelt på fire forskjellige fjelltopper. Mange av skibakkene ligger over trehøyde og er sydvendt – perfekt for deg som vil bli brun og fin til våren. Oppdal har 17 heiser og 39 pister. Ligger langs E6, 12 mil sør for Trondheim.

Stranda

Det beste stedet nord for Alpene for dem som liker å kjøre offpist. Her er fjellene bratte, det snør mye og utsikten over fjordene er magisk.

Turist i eget land


Nord-Norge

Om du bestemmer deg for å bli i Norge, men ski ikke er noe for deg, er dette er en god mulighet til å oppleve ting i eget land som du ellers ikke ville gjort. Hva med å høre om et sted i nærheten av deg arrangerer hundesledekjøring? Dra på arrangert Lofotfiske i Lofoten? Eller hva med nordlysjakt på snøscootere i Nord-Norge? Sorrisniva Igloo Hotel utenfor Alta og snøhotellet i Kirkenes lokker begge med et unikt hotellopphold og spennende vinteraktiviteter.

Hurtigruten og Turistforeningen

Hurtigruten arrangerer også 12 dagers rundtur med nordlyssafari, snøscootersafari og og hvalsafari. Om du vil prøve noe helt nytt, og samtidig bli kjent med nye mennesker, arrangerer også Den Norske Turistforening snøhuletur i Troms, helgetur i Nordmarka i Oslo og kitekurs på Hardangervidda.

Hva skjer i nærområdet?

Bor du i Oslo kan du ta en tur i Korketrekkeren, stå på ski på Tryvann, gå ski i marka eller ta med barna på Teknisk Museum. Er du i nærheten av Bergen, hva med en tur til Akvariet? Her møter du alt fra pingviner, seler, krokodiller, skilpadder, silkeaper og mange flere dyrearter. De fleste byer i Norge har skatter man ofte tar for gitt – sjekk hva som skjer lokalt i ditt nærmiljø denne uken.

Når har ditt fylke vinterferie?

Vinterferien faller på uke 8, 9 og 10 – avhengig av hvilket fylke du bor i.

Uke 8, 18-22.februar
Oslo, Akershus, Aust-Agder, Hedmark, Nord-Trøndelag, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag, Telemark, Vest-Agder, Vestfold og Østfold.
Uke 9, 25.feb-01.mars
Buskerud, Hordaland (utenom Voss og Odda), Møre og Romsdal, Oppland, Rogaland.
Uke 10, 4-8mars:
Odda og Voss i Hordaland, Nordland, Troms.


Rimelige fly til storbyene