Her bør du bo i Mexico med barn

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Klar for å ta med familien til Mexicos hvite strender, turkise hav og deilige mat når minusgradene kommer krypende her hjemme? Da bør dere sette kursen mot Riviera Maya - Mexicos barnevennlige sørøstkyst.
Publisert 16 oktober 2018

Mexico mest turist- og barnevennlige side heter Rivera Maya, og utgjør Mexicos karibiske kyst på Yucatán-halvøya. Den strekker seg fra Cancun i nord (hvor flyplassen ligger) til Tulum i sør, og byr på en rekke kritthvite strender – hele 13 mil av dem, for å være eksakt. Her er 5 barnevennlige perler langs Riviera Maya.

Isla Mujeres

På denne barfotøya vil du finne paradis for både barn og voksne. Et rolig tempo, lite trafikk, korte avstander og vakker øynatur uten like. Stranden Playa Norte er kanskje den mest barnevennlige stranden i hele Mexico. Stranden er grunn med hvit melissand og turkist hav. Denne siden av øya er også skjermet fra Atlanterhavets store bølger og vind, så her er det rolige forhold for de minste. Du finner massevis av gode restauranter langs strendene, samt et trygt, men spennende bysentrum midt på øya. De fleste lokale og turister kommer seg rundt med golfbil. Glad i utflukter? Barna kommer til å elske skilpaddefarmen på øya, og dere kan kjøre dit i golfbil. Denne øyen finner du kun 25 minutter med båt fra Cancun, så det er en kort reise fra flyplassen.
Hotell på Isla Mujeres

Playa del Carmen

Et mekka for familier barn barn. Her finner dere rundt 20 hotell (mange av dem all inclusive) som er omringet av hvite sanstrender, en avslappet atmosfære og alle fasiliteter dere måtte trenge i umiddelbar nærhet. Playacar er kanskje det beste for barnefamilier, med kort avstand til sentrum. Om dere vil være sikret massevis av aktiviteter for de små på ferien, så er Playa del Carmen stedet. Her finner dere blant annet Xel ha – et utendørs naturakvarium hvor barna kan snorkle hele dagen lang og se fisker i alle mulige farger. Dere kan også gli nedover lazy river i store baderinger, eller se fisk fra en glassbåt. I Xcaret økopark kan dere vandre i jungel, se store skilpadder, aper, sommerfuglhage, laguner og naturbassen, samt observere delfiner, sting rays og nurse sharks. Barn under 5 år kommer gratis inn. Andre aktiviteter er zoo, snorkling og zipline, og om kvelden kan dere dra på cirque du soleil eller på kino.
Charter til Playa del Carmen

Isla Holbox

Den ultimate barfotøya har så å si ingen biler og tar dere vekk fra turistmengdene i Cancun og Playa del Carmen. Det tar ca. 2 timer å komme seg hit fra Cancun flyplass.
Her finner du en rolig atmosfære, og på denne øyen er biler byttet ut med golfbiler - noe barna synes er kjempegøy. Her er det ingen fancy kjedehotell, men små hotell og økoresorter. Holbox har en liten landsby med butikker og restauranter langs sandete veier, men uten at det føles veldig “turist”. Tilbring dagene på stranden, utforsk øya med golfbil, dra på utflukter på havet eller få arrangert en tur til å se mayaruiner og cenoter i innlandet.
Charter til Isla Holbox

Cancun

Cancun er kommersielt og har masse fasiliteter som fine hotell, store kjøpesentre og plenty med aktiviteter. Fra piratecruise og hoteller med barneklubb, samt en drøss av vannaktiviteter og -utflukter. Det er kort vei til alle utflukter på Yucatan-halvøyen herfra, og dette er også byen du lander i når du flyr til Mexicos barnevennlige sørøstkyst. Veldig handy, med andre ord. Og om vi må si det selv, så er det her du finner det mest turkise vannet på hele kysten, i kontrast til Cancuns melishvite strender. Det er nesten uvirkelig! Obs: Det kan brått bli dypt når man skal vasse ut i havet, så de minste bør holde seg til bassenget. 25 minutter med båt herfra kan dere tilbringe dagene på Isla Mujeres - en øy dere ikke bør gå glipp av.
Charter til Cancun

Akumal

Akumal ligger omtrent midt mellom Playa del Carmen og Tulum, og er en liten rolig strandby med hvite strender og et korallrev rikt på fargerikt marineliv - ja, til og med havskilpadder! På gammel maya betyr nemlig Akumal “Land of turtles”, og navnet kommer av at skilpadder elsker å slumre i havet utenfor et av Riviera Mayas mest fredfulle steder. I nord finner dere den kurvede Half Moon Bay, og i lagunen Yal-ku kryr det av fargerik fisk og andre spennende havdyr. Akumal Bay er også et must for strandløvene. I Aktun Chen Parque Natural kan dere dra på eventyr i huler, cenotes og underjordiske elver.
Charter til Akumal

Fly til Mexico
Pakkereiser med all inclusive-hotell til Mexico
Charter til Mexico


Tilbud - Mexico