Riviera Maya er vinterens ferieparadis

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Stine Berg
Foto: sperlbauer, medlem siden 2006
Foto: manuel, medlem siden 2007
Foto: cereza, medlem siden 2006
Foto: stine, medlem siden 2011
Foto: Stine Berg
Riviera Maya er et komplett reisemål som har alt du trenger for å få en bra ferie. Sol, vakre strender, spennende utflukter, god mat, latinske rytmer og hyggelige folk. Her kommer du garantert til å trives!
Publisert 7 september 2011

Riviera Maya er et komplett reisemål som har alt du trenger for å få en bra ferie. Sol, vakre strender, spennende utflukter, god mat, latinske rytmer og hyggelige folk. Her guider vi deg til det beste på Mexico karibiske kyst.

Velg rett plass å bo

Riviera Maya en lang kyststrekning på 40 mil og mesteparten er kritthvit sandstrand. Lengst oppe i nord ligger Cancun. En storby som er så heldig å ha en av de vakreste strendene i hele Mexico. Her kan man sole og bade hele dagen, og danse hele natten på en av byens mange nattklubber. 35 kilometer sør for Cancun ligger den lille fiskelandsbyen Puerto Morelos der alt går i et sakte tempo. Perfekt for de som bare vil sole og slappe av i en meksikansk landsby. Vil du ha litt av alt så velger du Playa del Carmen som har en fantastisk lang og bred sandstrand, shopping, restauranter, barer og nattklubber. Playa, som den heter blant lokalbefolkningen, passer for alle. Playacar er en del av Playa del Carmen hvor det ligger flere store all-inclusive hotell.

Cirka 30 minutter fra Playa med bil ligger den eksklusive feriebyen Puerto Aventuras, her bor man på all-inclusive hotell og kan shoppe i de hyggelige små butikkene i havnen, eller se på de som svømmer med delfinene her, eller enda bedre – gjør det selv! Lengre sør langs kysten ligger Akumal, et stille og rolig sted mest kjent for sin vakre strand og badevennlige lagune. Ytterligere 30 minutter sørover kommer man til byen Tulum og stranden Tulum, som ikke må forveksles. Her bor man enten i bungalower på den sørlige delen av stranden, eller på en av de store all-inclusive hotellene på den nordlige delen av stranden. Tulum er det Mexico man ser i alle reisekataloger og kanskje er dette verdens vakreste strand. For de som vil litt bort fra allfarvei er Isla de Holbox et bra alternativ for hele familien.

Mekka for utflukter

Et selvfølge når man er på Riviera Maya er å oppleve mayaindianernes kultur og historie, og du kan velge mellom de mest kjente utgravningen Chichén Itza og Tulum, eller mindre kjente som Cobá og Uxmal. Du kan dra på jungelsnorkling der du snorkler i cenoter, som er underjordiske vannhull med krystallklart vann. Utenfor kysten av Riviera Maya ligger også verdens nest største korallrev der man kan både snorkle og dykke. Et besøk på kvinnenes øy, Isla Mujeres, er en perfekt dagsutflukt. De store naturparkene Xcaret og Xel-Ha er også verdt et besøk. Og når du er her kan du gjøre noe som mange drømmer om, nemlig å svømme med delfiner. En dyr opplevelse som er verdt hver eneste krone.

Ekte meksikansk mat

Bestill tacos på en liten taqueria i Mexico og du kommer til å få servert små maistortillas med hakket kjøtt, kylling eller fisk, kanskje med en bit avocado eller litt guacamole. Ved siden av får man flere forskjellige sterke salsasauser. Prøv deg fram forsiktig slik at du ikke får deg en het overraskelse! Fajitas, gorditas, tamales og burritos er også meksikanske spesialiteter du burde smake på. Man bruker mye chili, men den servers nesten alltid ved siden av så vær ikke redd for å prøve nye matretter. Lime, koriander, løk, brune bønner, tomat og avocado er også mye brukt i det meksikanske kjøkkenet. Til maten smaker det best med en kald meksikansk øl, gjerne med lite limesaft og salt på kanten av glasset.

Shopping på Riviera Maya

Fargerik keramikk, fargerike tepper, tequila og hengekøyen er alle meksikanske minner som du kan ta med deg hjem. Vil du shoppe finnes det mange butikker i Playa del Carmen, de fleste med fokus på surf- og badeklær, men også en hel del annet. Cancun har alt du kan tenke deg av butikker og det er ikke noe problem å bruke en hel dag på shopping her. Det mest populære kjøpesentret Plaza La Isla ligger ved en lagune i hotellsonen, og har et stort utvalg av butikker.

Slik kommer du deg til Riviera Maya

I vinter kommer det til å gå to direktefly fra Oslo til Cancun annenhver uke med Apollo, Star Tour og Ving. Når man lander i Cancun får man regne med alt fra 30 minutter til 2 timer på transferbussen, avhengig av hvor man skal bo. Flyreisen tar cirka 10 timer.

Charter til Riviera Maya