Slik velger du rett i Mexico

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

På bare et par år har Mexico blitt et av de aller mest populære reisemålene på vinteren for nordmenn. Alle reisearrangører har satt inn fler fly, funnet frem nye hotell og destinasjoner – men hva skal du velge? Vi viser veien til rett Mexico for deg.
Publisert 3 september 2013

Når man reiser på charterferie til Mexico så kommer man til Riviera Maya, et område langs den karibiske kysten. Man lander på den internasjonale flyplassen i Cancun og derfra er det alt fra 20 minutter til to timer å kjøre til hotellet, avhengig av hvor du har valgt å bo. Her får du noen tips på hvordan du skal velge rett område å bo i.

Kjæresteparet

Om man vil ha en romantisk ferie for to så har man mye å velge mellom på Riveria Maya. Playa del Carmen er perfekt om man gjerne vil ha litt hverdagsliv rundt seg, et stort utvalg av restauranter – både enkle tacorestauranter og fine gourmetrestauranter, shopping, barer og en fantastisk strand. Vil man bare ha en avslappende ferie uten for mye annet enn et fint hotell og strand så kan man velge Tulum, Puerto Aventuras eller Akumal. Vil man ha litt av begge deler så er noen av de mindre byene langs med kysten bra valg, som for eksempel Puerto Morelos eller en av øyene Isla de Holbox og Isla Mujeres. Her finnes det litt butikker og restauranter, men alt er veldig avslappet.
Finn din reise her.

Barnefamilien

Om man vil bo på et hotell med mange fasiliteter så er det best å velge all-inclusive. Vil man kunne gå inn til et sentrum så er Playacar, en del av byen Playa del Carmen, et bra alternativ. Her ligger det mange fine all inclusive-hotell i alle prisklasser. Bilfrie Isla de Holbox er også bra, men man skal vite at reisen dit fra flyplassen kan være lang. Puerto Aventuras er også et bra område, det finnes ikke noe sentrum men et hyggelig havneområde med litt butikker og restauranter. Her holder også en av de mange “Svøm med delfin”-arrangørene til og det er populært å sitte i havnen å se på disse fantastiske dyrene. Akumal er også veldig barnevennlig, og her ligger det flere store all inclusive-hotell, men ikke noe sentrum. Uansett hvor man velger å bo er stranden helt fantastisk.
Finn din reise her.

Partygjengen

Det er ingen hemmelighet at i Mexico kan man feste hele natten, og dagen, om man vil. Alkohol er billig og det finnes mange kjente barer og nattklubber. Er det det man er ute etter har man to valg, enten Playa del Carmen eller Cancun. Riviera Mayas mest kjente nattklubb er Coco Bongo i Cancun – et sted som er vanskelig å beskrive, det må oppleves. Det finnes også en mindre filial i Playa del Carmen. Cancun er et populært reisemål blant amerikanske collegestudenter på “Spring Break”, og har alt de som vil feste trenger. I tillegg finnes mange bra hotell, en helt fantastisk strand og veldig bra shopping. Playa del Carmen er litt roligere, barene og nattklubbene er konsentrert til et lite område langs Quinta Avenida, hovedgaten, og tar ikke over slik at de som ikke er der for å feste blir forstyrret. På kvelden er det strandbarene som trekker mest folk, alt er veldig avslappet og du får gjerne komme inn med sandaler på – det er faktisk det beste for her er det sandgolv som gjelder, også på dansegolvet.
Finn din reise her.

For den kresne

Om bare det beste er godt nok, og du vil bo på et luksushotell er mulighetene mange. Det finnes slike hotell både i Cancun og i Playa del Carmen, men noen av de aller beste ligger ikke i noen by, de har bare et eget område langs med Riviera Maya. Rett før man kommer til Tulum ligger et fantastisk luksushotell som heter Dreams Tulum Resort & Spa, og hit reiser mange på bryllupsreise eller for å bare virkelig skjemme bort seg selv. Puerto Morelos har også mange femstjerners hotell, så det kan absolutt være et bra valg for deg som vil ha mye luksus.
Her ser du alle femstjerners hotell på Riviera Maya.

Annonser:

Gode tilbud til Mexico