Full frihet på seilferie i Middelhavet

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Glitrende hav, sjarmerende landsbyer og friheten til å kaste loss og reise videre når du vil. Dette er noen av fordelene ved å velge seilferie i Middelhavet i sommer.
Publisert 19 februar 2018

En seilferie er den ultimate drømmen for mange. Seil selv eller lei en skipper som kan styre showet og guide dere rundt. En skipper vil gjerne kunne seile dit du ønsker og finne naturlige ankringsplasser så man slipper havneavgifter. Spis lunsj på dekk med det glitrende Middelhavet i bakgrunnen, og avslutt hver dag med en deilig og rimelig middag i en av kystbyene. Vi gir deg vakre og varierte områder til sommerens seilferie.

Seiling i Kroatia

Kroatia har et forutsigbart vær, velorganiserte marinaer og båter av generelt god standard. Dette gjør Kroatia til et trygt og enkelt land å seile i. Er du i tillegg fan av sjømat, er Kroatia stedet for deg. De tre største områdene for seiling er Kornati, Split & Dubrovnik.
» Se flypriser til Kroatia

Kornati, Kroatia

Her finner du flest båthavner å velge mellom, samt mange øyer og perfekte vindforhold. Langs denne delen av Adriaterhavskysten får du virkelig en smak av Kroatias rike historie. Noen fine øyer å besøke her er Pašman, Pag Ugljan, Dugi Otok, Ist, Iž og Murter. Herfra kan du også besøke nasjonalparken Plitvice Lakes. Byen Zadar har en rik historie som går 3000 år tilbake, og Šibenik med sin flotte katedral og nærhet til nasjonalparken Kornati-øyene ligger på UNESCOs verdensarvliste. Smak også deilig lokal saueost på Pag.

Split, Kroatia

Utenfor Split finner du noen av Kroatias mest kjente og populære skjønnheter; øyene Hvar, Brac og Vis. Opplev de gamle brosteinsbyene med sine rustikke klokketårn, nonner som ferdes i gatene og lavendelengene på Hvar. Bli med på arrangert tur og opplev Den blå lagune eller få skipperen til å ta dere til Den grønne lagune hvor dere kan hoppe i havet og snorkle i og utenfor grotten. Et tips er å tilbringe en dag i den rolige bukten på øyen Palmizana, som lokker til seg alt fra yatcher, seilbåter og mindre båter. Her er det mange bra lunsj-restauranter som serverer alt fra selvdyrket olivenolje til fantastisk sjømat. Besøk også byen Split på fastlandet og gå deg vill i den sjarmerende gamlebyen.

Dubrovnik, Kroatia

Den idylliske perlen Dubrovnik er en av de mest populære byene i Kroatia og vil trollbinde deg med sin frie Middelhavs-sjarm. Andre ting å se i området er de nesten ubebodde Elafitiøyene som er perfekte for dagsutflukter. Besøk også nasjonalparkøyen Mljet eller nasjonalparken Lastovo archipelago. Den lange halvøyen Pelješac produserer noen av Kroatias fineste viner, og Mali Ston er kjent for å være et gastronomisk sentrum med de lengste bymurene i Europa.

Seiling i Hellas

Charterferier til Hellas er alltid populært, men med en seilbåt får du sett så mye mer. Oppdag det autentiske Hellas med øyhopping mellom de ulike øyene. Legg til i en idyllisk bukt og nyt lyden av bølgeskvulp og la den greske sommersolen gi deg en gylden brunfarge.
» Se flypriser til Hellas

Sporadene, Hellas

I Sporadene finner finner du 11 vakre øyer, blant annet Skopelos og Skiathos som fikk enorm oppmerksomhet etter innspillingen av Mamma Mia. Her finner du rolige hvite strender, turkist hav og tradisjonelle greske landsbyer hvor du kan nyte fersk tzatziki og greske oliven. Det er kort vei mellom øyene, som gir rom for mer avslapning og utforskning av hvert enkelt sted. Disse øyene oser av autentisk gresk tradisjon. Dra frem fiskestangen og fisk kveldens middag fra dekk, eller legge enkelt til i en av de tradisjonelle havnebyene og nyt de greske spesialitetene på en av byenes tavernaer.

Korfu, Lefkada og de Joniske Øyer i Hellas

På Hellas' nordvestlige kyst finner du en av de mest attraktive områdene i hele Middelhavet for seiling med sine perfekte forhold. Slapp av på hvite sandstrender, legg til i en rolig havn, utforsk tavernaene eller finn en egen privat bukt å tilbringe dagen i. Korfu er en av Hellas' mest frodige øyer, og byr også på golf, dykking, venetiansk kultur og vakre Korfu by. På Lefkada finner du blant annet ville olivenlunder og de gode vindene som gjør øya så populær blant kitesurfere. De Joniske øyer er kjent for å være Hellas' vakreste, og i denne øygruppen finner du alt fra hemmelige bukter, sjarmerende landsbyer, vakre strender og skogkledde fjell. I denne delen av Hellas vil du finne en vennlig lokalbefolkning som vil få deg til å føle deg hjemme.

Seiling i Tyrkia

Gled deg til en enkel seilopplevelse i Tyrkia, hvor seilsesongen varer helt til november. Lei blant annet en Gulet, en tradisjonell lang trebåt som er typisk tyrkisk, for en skikkelig Middelhavsfølelse. Detur arrangerer også flere seilbåt-cruise om du ønsker å bli kjent med nye mennesker på turen. Områdene rundt Marmaris og Bodrum er de mest ideelle for en uglemmelig seilferie.
» Se flypriser til Tyrkia

Marmaris til Fethiye, Tyrkia

Marmariskysten er ubeskrivelig vakker, og kan kombineres med en lengre reise østover bortover kysten. Seil for eksempel fra Marmaris til Fethiye, eller omvendt, med en rekke spennende stopp på veien. Gled deg blant annet til snorkling ved Karacaoren Reef, syvmilsstranden Patara Beach, sjarmerende fiskerlandsbyer og krystallklart vann med bratte fjell i bakgrunnen. Det er heller ikke uvanlig å se både flygefisk og delfiner mens du seiler bortover havet. Prøv et foryngende leirebad i Ekincik-gulfen, nyt tradisjonell meze eller fersk kalamari i fiskerlandsbyen Dalyan og utforsk undervannsruinene av et gammelt romersk bad i Kleopatrabukten i Manastir. Göcek tilbyr flere fine naturhavner og pulserende liv i selve byen, og i endestoppet Fethiye kan du gå på markedsbasaarer og oppleve den flere tusen år gamle kjøpskulturen. Marmaris og Göcek-området leverer.

Bodrum – Gökova-gulfen, Tyrkia

Start i Bodrum og opplev byen og de gamle ruinene ved Halicarnassus før du seiler østover i Gökova-gulfen. Her vil du kunne seile vekk fra turistmassene og finne mange private, bortgjemte ankringsplasser. Pinje- og furuskog-kledde fjell reiser seg i bakgrunnen, og du kan enkelt legge til og ta deg en tur i skogene. Besøk den vakre fiskerlandsbyen Cokertme, De Syv Øyer med sine gode snorklemuligheter og korallrev, og Sedir som består av tre øyer og la tærne synke ned i sanden på Kleopatraøya hvor det sies at Kleopatra en gang badet. Turgutreis som ligger øst for Bodrum er også verdt å besøke om du har tid.


Tilbud – Seileferier