Publisert 31 august 2022

Velg rett Kanariøy basert på hva du er ute etter å se og gjøre i ferien. Vi har funnet frem forskjellige aktiviteter som du kan prøve på de fem mest populære Kanariøyene.

Gran Canaria – vandring, sykkelturer og karneval

Gran Canaria er den tredje største av de tretten øyene i den spanske øygruppa Kanariøyene. Her finnes det et stort utvalg av aktiviteter å velge mellom. For golfentusiasten finnes det flere bra golfbaner som tilbyr herlige dager på golfbanen året rundt. For deg som foretrekker å gå på tur kan øya friste med flere turstier med fantastisk utsikt og unik flora, og er du heldig går du forbi en bortgjemt vingård. Liker du å sykle har du kommet til rett plass, og her kan du ta en ny sykkeltur hver dag med forskjellig vanskelighetsgrad. Reiser du alene kan det være morsomt å bestille en sykkelreise slik at du kan dele opplevelsen med andre som har samme interesser. Shopping er også en aktivitet, og i Las Palmas er det lett å shoppe seg svett. Alt fra kjøpesenter til lokale boutiquer har du å velge mellom. Vil du heller danse deg svett til skjønne rytmer skal du dra hit i februar når det er karneval i Las Palmas.
» Se charterreiser til Gran Canaria

Tenerife – golf, kamelturer og badeland

Tenerife er Kanariøyenes største øy, og med både nasjonalparker og beskyttede naturområder er det lett å forstå at det finnes mange muligheter for å være aktiv her. Akkurat som på mange av de andre øyene er golfbanene veldig bra her og lokker til en runde golf, gjerne tidlig på dagen før det blir for varmt. Turstiene på øya er utrolig flotte og byr på dramatiske landskap rundt vulkanen Teide. For deg som vil oppleve noe eksotisk finnes det organiserte kamelturer å bli med på, en perfekt aktivitet for hele familien. Foretrekker du ekstremsport kan utforske grotter og klatring. Vil du aktivere hele familien er badelandet Siam Park den ultimate utflukten. Det er Europa største temapark for vannleker og et herlig ferieeventyr for hele familien. Loro Parque er en annen populær utflukt der man får se og oppleve alt fra fargeglade papegøyer til imponerende spekkhuggere.
» Se charterreiser til Tenerife

Lanzarote – GoKart og vulkanvandring

En av mest populære aktivitetene på Lanzarote er Go Karting San Bartolome. En morsom opplevelse for hele familien med herlig utsikt og gratis transfer fra hotellet. Noe du ikke får gå glipp av når du er her er et besøk i nasjonalparken Timanfaya National Park. Et utrolig imponerende område med vakker natur i overflod. Her kan man vandre blant vulkaner og spise kanarisk mat som er tilberedt med geotermisk varme som finnes naturlig i parken. For den aktive familien anbefales et besøk i Rancho Texas Park der man kan få se mange ville dyr som hvite tigre og pumaer til beltedyr og eksotiske reptiler – alt i et barnevennlig miljø. Også på Lanzarote finnes det mange muligheter til å spille golf, sykle og gå på tur. Liker du deg best i vannet kan du velge mellom aktiviteter som dykking, fiske og paraseiling.
» Se charterreiser til Lanzarote

Fuerteventura – Kanariøyenes surfeparadis

Fuerteventura er en uoppdaget perle for syklister, og øya har perfekte forhold for aktiviteter som for eksempel mountainbike og landeveissykling. Det er begrenset med trafikk på de fleste veiene og veinettet er blant de beste på Kanariøyene. Vannsport som seiling, surfing, snorkling og dykking er også populært her. Også Parque Natural de Corralejo er vel verdt et besøk. Her kan du springe opp til toppen av de mektige sanddynene for og så surfe eller springe ned, se kameler og sole & bade. Da det ofte blåser en hel del her lokker øya også til seg mange kitesurfere og windsurfere. Det finnes også mange reisearrangører som har treningsreiser til Fuerteventura, og da kan man være der en hel uke med full fokus på forskjellige treningsformer som Zumba, yoga, dans og crossfit. Perfekt for deg som elsker å trene, men også gjerne vil ha litt sol og bad.
» Se charterreiser til Fuerteventura

La Gomera – golf og utflukter til havs

Golf er en aktivitet som blir mer og mer populær på vakre La Gomera, men enn så lenge finnes det bare en golfbane her, og den ligger på øyas sydside. Vil du se øya på en annerledes måte er en tur på hesteryggen å anbefale. Du finner ridesentre som arrangerer slike turer i Valle Gran Rey og El Cedro. Elsker du å være i eller på vannet finnes det aktiviteter som seiling, båtturer, dykking og snorkling. Er du heldig kan du se både delfiner og hvaler som leker seg i vannet rundt La Gomera. Liker du å gå på tur kommer du ikke til å bli skuffet – storslått utsikt og vakker natur finner du i Garajonay National Park.
» Se charterreiser til La Gomera