Fem billige weekendbyer

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto:Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: beoj, medlem siden 2006
Vend nesen østover og la deg lokke av herlige spa-opplevelser, billig mat og drikke, samt sjarmerende middelaldermiljø.
Publisert 12 april 2013

Her er fem billige weekendbyer i Øst-Europa:

Praha – byen for kulturtørste turister

I Praha finnes det kirker på nesten hvert eneste gatehjørne. Det koster ingen ting å ta en liten kikk. Karlsbroa, en av byens største attraksjoner, er en oppelvese i seg selv. På formiddagen forvandles broa fra en fredfull turistattraksjon til et område fullt av liv med kunstnere, malere og andre som vil vise frem og selge sine produkter. Ett besøk på en ølstue er vanskelig å unngå når du er i Praha. Ølstuene på strekningen mellom Gamleby torget og Karlsbroa er dog ikke å anbefale ettersom de er fulle av turister og prisene er derfor høyere.
Les mer om Praha her.

Bratislava – utdrikningslagenes paradis

Budsjettbyen Bratislava har havnet litt i skyggen av Budapest og Praha. Billig mat og drikke har gjort Bratislava til en populær by for utdrikningslag og partyturer. Et ikke så uvanlig syn er engelskmenn og østerrikere med absurd påkledning og med et par øl for mye innabords. Folk kommer dog ikke hit kun for fest og moro, Slovakias hovedstad byr også på herlig gatekunst som får forbipasserende til å trekke på smilebåndet. Er du interessert i matkultur skal du prøve Slovakias uoffisielle nasjonalrett; Bryndzové halusky – potetpasta med geitost og sprø bacon.
Les mer om Bratislava her.

Riga – mer enn spa

Riga er et rimelig weekendreisemål bare noen få timer unna med fly. Latvias sjarmerende hovedstad kan by på god mat, vakre bygninger i flott jugendstil, rimelig shopping, deilige spa og et pulserende uteliv. Alt dette kan du få til en billig penge og med en god porsjon gjerstfrihet. De fleste severdigheter, butikker og kulturelle aktiviteter er innen gåavstand, og selve byen ligger bare ti minutter fra flyplassen. Tradisjonell latvisk mat inneholder mye kjøtt og fisk. Grøt, er heller ikke uvanlig.
Les mer om Riga her.

Vilnius - Europas billigste hovedstad

Stadig flere nordmenn får opp øynene for Vilnius i Litauen. Her kan du spise, drikke og overnatte for en latterlig liten sum av penger - her er det ekstremt billig å feriere. Byen har mye historie. KGB-museet er en sterk opplevelse, hippiebydelen Uzupis bør du få med deg, likeså det jødiske kvarteret i gamlebyen, og det finnes en rekke gamle kirker av ulike slag. Er du glad i øl er dette byen for deg!

Tallinn – et spa-mekka

Tallinn er Europas best bevarte middelalderby. Hele det historiske sentrum er på UNESCOs liste over verneverdige steder. Selvom Tallinns poularitet har vokst de siste årene, har prisnivået likevel holdt seg lavt. Mange velger å komme hit på et spa-opphold, og i Tallinn er spamulighetene mange - men det er viktig å velge riktig spa. Man får som regel det man betaler for. Hotel Telegraaf og Hotel Meriton har spa-avdelinger av god kvalitet.
Les mer om Tallinn her.


Direktefly Ålesund - Vilnius

Flyselskapet Wizz Air starter opp en ny direkte flyrute mellom Ålesund-Vigra og Vilnius - hovedstaden i Litauen. Rutestart blir den 5. juni 2013.


Fly til weekendbyeneBillig 5-stjerners overnatting