Høstweekend i Praha

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: iStock
Den tsjekkiske hovedstaden er den perfekte weekendbyen, og med et stort utvalg av både kulturopplevelser, shopping og ølstuer er det et reisemål som kan passe for de aller fleste. Og best av alt; her får du mye for pengene!
Publisert 7 mars 2019

Praha er ikke bare en billig storby, det er også en utrolig vakker by med så mange flotte bygninger at du uten problem kan bruke hele helgen på å utforske byens arkitektur. Om du foretrekker å bruke tiden inne i butikker med visakortet i handen så er du også kommet rett. Her tipser vi om noe av det du kan gjøre en helg i Praha.

Kirker, kirker, kirker…

Og en syngagoge, for den får du virkelig ikke gå glipp av når du er her. Det er Europa eldste synagoge og Prahas eldste gotiske bygning, du finner den rett nord for Gamlebyen. Prahas kirker er velkjente og det finnes utrolig mange vakre kirker å besøke om man vil det. Det ligger en på nesten hvert eneste gatehjørne og det er gratis å gå inn å ta en titt. Et besøk i St. Vitus katedralen er også noe du burde få med deg, den tar pusten fra de fleste. Katedralen ligger er en del av slottet.

Karlsbroen

Så godt som alle som kommer til Praha befinner seg en eller annen gang på Karlsbroen, en middelalderbro som er hele 520 meter lang og 10 meter bred. På broa står flere statuer, blant annet en statue av St. Johannes fra Nepomuk, og det sies at om du rører foten p åstatuen får du et ønske oppfyllt. Den beste tiden å se Karlsbroen er tidlig på morgenen. Senere på dagen fylles den av turister og selgere, noe som jo i og for seg er en opplevelse i seg selv!

Slottet

Det enorme slottet i Praha dekker et areale på 70 000 kvadratmeter og er en av de mest populære severdighetene i byen. Det er faktisk det største slottet i verden, og her kan du se de tsjekkiske kronjuvelene, St. Vitus katedralen, St. George basilikaen og de forskjellige slottene for ulike årstider.

Mat og øl

Restauranter finner du overalt i Praha, og en tommerfingerregel er at jo nærmere sentrum jo dyrere blir det. Drar du litt utenfor sentrum kan du få en god middag for rundt 120 kroner per person inkludert øl til maten, og kanskje en liten avec til kaffen etterpå. Typiske matretter i Tsjekkia består ofte av snitzel, svinekjøtt eller and, og man kan sammenligne maten med det man er vant til i Tyskland, Østerrike og Ungarn. Til maten drikker man gjerne øl, og det lokale bryggeriet Staropramen er kanske det mest kjente, men det finnes mange fler. Spør gjerne de som jobber i restauranten hva de anbefaler.

Shopping i Praha

Uansett hvilken type shopping du foretrekker finnes det noe for deg i Praha. Alt fra eksklusive merkebutikker til små, lokale markeder og vintagebutikker. Palladium er et stort kjøpesenter med mer enn 170 buitkker - perfekt om det regner. Et besøk på et av byens mange markeder burde du også få med deg, det mest kjente er Havelmarkedet som ligger midt i Gamlebyen. Det er også her i Gamlebyen at du finer Prahas mest eksklusive handlegate med merker som Dior og Hermes. Det er goså populært å kjøpe krystall når man er i Tsjekkia på grunn av de bra prisene sammenlignet med hva du får betale i Norge.

Bo billig og bra i Praha

Som en av Europas billigste hovedstader så er Praha en by der du kan bo både bra og billig – en perfekt kombinasjon! Vil du bo på et morderne designhotell er The ICON Hotel & Lounge et bra valg, og vil du virkelig unne deg litt ekstra luksus så skal du bestille et rom på Four Seasons Hotel Prague.
Se alle hotell i Praha.

Slik kommer du deg til Praha

Det går flere direktefly fra Norge til Praha, og flyreisen er på 1 time og 50 minutter. Fra flyplassen som ligger 20 kilometer utenfor sentrum tar det cirka 30 minutter med buss, som også er den billigste reisemåten. Det går også å ta taxi eller tog.

I Reiseguidens søkemotor finner du din reise til Praha:
Alle weekendreiser til Praha
Flybilletter til Praha
Hotell i Praha


Flybiletter til PrahaPopulære hotell i Praha