6 hemmeligheter i Praha

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto: johan_84_, medlem siden 2006
Foto: rolf_52, medlem siden 2007
Har du vært i Praha tidligere er du antagelig interessert i å oppdage byens, for mange, skjulte skatter.
Publisert 3 oktober 2009

Her er seks tips til deg som allerede har vært i gjennom de typiske turistseverdighetene.

Rikt konsertliv

Praha har et rikt konsertliv. I kirkene er det konserter hver kveld - Mozart, Bach og Vivialdi står stadig på programmet. For deg som ikke er så begeistret for klassisk musikk finnes det masse å velge på. Byens mest populære konsertarena for nykomlinger og innbyggerne er Akropolis. Arenaen tilbyr live musikk regelbundet og er i tillegg både restaurant og klubb. Ettersom stedet ligger utenfor turistområdene er både ølen og maten billigere enn i sentrale Praha.

Bedre oversikt

Går du til Narodni-gaten mot nasjonalteateret og Most Legii-broen, får du en bedre oversikt over Karlsbroen - det er først da du ser hvor fin broen egentlig er.

Prahas egen Central Park

Reiser du til Praha under høstsesongen (trefjerdedeler av året) vil du før eller senere gå lei av turiststrømmene. Da kan det være bra å vite at det finnes rolige grøntområder så og si overalt i Praha, men som ikke er helt lett å finne. En av parkene som er verdt ett besøk er parken ved Karlovo namesti (Karlsplassen), som størrelsemessig er Prahas svar på Central Park.

Tsjekkerne går til Kampa-området når de vil oppleve gateteater, show og markeder. Litt lengre framme ligger John Lennon-muren. Grafittien på muren var og er en fredlig ungdomsprotest mot myndighetene. På baksiden av muren finnes det en liten kafé som skal være en ekstraordinær opplevelse.

Utflukter i nærheten

Kutna Hora
Området ligger åtte mil utenfor Praha, men kan være verdt ett besøk. Hit reiser folk blant annet for å se den morbide skjelettkirken Kostnice, som er innredet med bein fra tusenvis av avdøde mennesker. I tillegg er S:ta Barbaras katedralen fra 1500-tallet verdt ett besøk.

Terezin (Theresienstadt)
Dette fortet fra 1780 ble i 1939 en av nazistenes konsentrasjonsleier. Terezin fungerte mer som en mellomstasjon enn som en dødsleir. Her passerte “genetisk uønskede” mennesker som skulle gasses ihjel. Fortet ligger fem mil nordvest for Praha.

Skiltene i Praha
Dersom du lurer på hvorfor det finnes to sett med nummerskilt, ett røtt og ett blått, på husene i Praha, så er forklaringen følgende: De røde skiltene er nummeret på husene i byen, en form for disktriksnummer. I dag brukes “de røde” for det meste i administrative sammenheng. De blå skiltene er gatenummeret.

Flybilletter til Praha

Populære hotell