Publisert 10 oktober 2008

Bratislava er en by som har havnet litt i glemmeboka for oss nordmenn, byer som Budapest og Praha frister mer. Men nå som Norwegian har direktefly fra Oslo er det fler og fler som oppdager denne spennende byen. Med klassisk kultur, hyggelig utesteder, kort vei til alt og billig mat er dette en by du bare må besøke!

Gamlebyen og gjemte gullkorn

Kjernen i den gamle bydelen er liten, men vakker med sine fine hus. De hyggelige uteserveringen trenges side ved side med små butikker. Men vil du lokalbefolkningens egne favoritter må du spørre deg frem for de er vanskelige å finne på egen hånd. Noen ganger krever det at du går inn i et vanlig bolighus og der bak en helt vanlig dør venter en restaurant. Det er bare lukten av mat i trappeoppgangen som avslører at her kan du få servert et nydelig måltid.

Øl + varmrett = 30 kroner

At Bratislava er en populær by for utdrikkingslag eller partyturer er alle engelskmenn og øterrikerere som finenr veien hit et bevis for. På nyttårsaften går det for eksempel et spesialtog fra Wien til Bratislava tur og retur. Og man kan lett forstå hvorfor – det er billig å reise hit og det er billig å være her. Et glass øl og en varmrett kan du får for 30 kroner, og byen ligger sentralt midt i Europa.

Hotelltips

Om du kan tenke deg å bo enkelt så er Hotel Kyjev et bra alternativ. Det femten etasjer høye huset med 185 rom er et av de største hotellene i byen. Det ligger i nærheten av den gamle bydelen og de har en veldig god frokostbuffe. Innredningen er typisk for den gamle øststat-tiden med vegg til vegg tepper og brune møbler. Det er ganske slitt men helt okei, og hyggelig personale som er bra på engelsk.

Slik kommer du deg hit

Det går direktefly fra Oslo til Bratislava med Norwegian. Fra flyplassen går buss nummer 61 og 96 til sentralstasjonen i Bratislava. Taxi er billig om du foretrekker det.

Fly til Bratislava

Billige hotell i Bratislava