Publisert 4 januar 2019

Selv om øya er en av de største i øygruppen Dodekanesene, er den likevel ikke større enn at det er enkelt å komme seg rundt. Du finner Rhodos sørøst for det greske fastlandet og nær den tyrkiske grensen. Med sin perfekte beliggenhet i Middelhavet, er det nesten alltid sol og varmt på Rhodos. I tillegg til bading og soling, er det mange minnesmerker fra oldtiden, gode shoppingmuligheter og vakker natur. Her skal vi viser deg det beste av Rhodos.


Rhodos By

Med en perfekt blanding av gammelt og nytt, har byen noe for alle. Så snart du har passert bymuren i den gamle delen av byen kan du føle historiens vingeslag. Gamlebyen er en av de best bevarte middelalderbyene i Europa og står på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du alt fra basarer til designerbutikker og i de trange smugene vrimler det av restauranter og kaféer. I Mandraki-havnen samler turistene og lokalbefolkningen seg for å nyte god mat og drikke på de mange restaurantene og barene. Den nyere delen av byen byr på mange hoteller, gode shoppingmuligheter og god mat og drikke. I tillegg til tradisjonelle butikker og restauranter finnes det også internasjonale kjedebutikker og spisesteder her. Trenger du å kjøle deg ned kan du velge mellom to strender midt i byen. Den ene er Elli Beach med klart vann og mange tilbud for turistene. På den vestlige bredden finner du Windy Beach, hvor surfere fra hele verden har sitt paradis på grunn av gode vind- og bølgeforhold. Blir du lei av å gå rundt i byen, kan du hoppe på et mini-tog som tar deg rundt til alle severdighetene. For familier med barn er det en fin lekeplass rett ved siden av den gamle bydelen. Der kan mor og far nyte en frappe i kaféen som ligger rett ved siden av lekeplassen. I tillegg er det et stort akvarium nær Elli Beach hvor barn som ønsker å lære mer om dyr og planter under havet vil trives.
Finn din reise til Rhodos by her.


Østkysten

På østkysten av Rhodos finner du de fleste og de mest populære feriestedene. Afandou er et koselig og rolig sted hvor du får oppleve det som er genuint gresk, både i form av mat og atmosfære. Det er også en lang strand, flotte shoppingmuligheter og en 18-hulls golfbane i nærheten. Kolymbia er et fredelig feriested med en rolig strand og et lite sentrum med noen butikker og restauranter. Dette er stedet for å slappe av og ta livet helt med ro. Haraki er en annen koselig landsby for de som ønsker en rolig ferie uten for mange turister. Lindos, som ligger lenger sør er en nesten 4000 år gammel landsby. Den er også øyas mest berømte, mye takket være sine fine strender, hvitkalkede hus, og fremfor alt på grunn av festningen Akropolis. Det mindre feriestedet Lardos passer for deg som foretrekker en landlig følelse og en autentisk gresk landsby i stedet for de større turiststedene. Her er det lett å slappe av, men ønsker du mer fart er det kort vei til nærmeste turiststed. Kiotari som ligger i nærheten, er en by som har gått fra å være en søvnig fiskerlandsby til å bli et populært reisemål med flere luksuriøse hotell. Her finner du også en lang fin strand. Kallithea er en region med fine strender og koselige landsbyer som for eksempel Koskinou. Kallithea er ofte forbundet med familier, mye takket være Ving sitt store Sunwing Hotel som ligger her. Faliraki er et annet populært feriested, som har en av de lengste sandstrendene og et bredt utvalg av hoteller, uteliv, shopping og restauranter.

Vestkysten

For deg som ønsker å unngå store folkemengder og vil slippe trengsel på stranden er vestkysten av Rhodos stedet. Her er det et roligere tempo og klimaet er behagelig. Selv på sommeren kan du forvente at det blåser på vestkysten. Dette gjør stedet perfekt for de som ønsker å surfe eller windsurfe. Siden bølgene kan bli ganske høye, velger mange barnefamilier å holde seg ved bassenget. Med kort avstand fra Rhodos By ligger Ixia med en steinstrand, restauranter og et relativt stort utvalg av butikker. Ixia har også en av verdens vakreste solnedganger. Ialyssos er Rhodos nest største by og ligger et stykke fra Ixia. Her finner du også en fin strand og like ved kan du besøke ruinene av den gamle hovedstaden på øya, Ialyssas, som byen har sitt navn fra. Tholos, eller Theologos som feriestedet også kalles, ligger lenger sør, og tilbyr en rolig atmosfære, høye bølger og en koselig middelalderatmosfære med trange gater og små torg.


Rhodos beste strender

Østsiden av øya har de beste strendene. Her finner du også de fleste turiststedene på øya. På vestsiden er det også mange strender, men her er det mer vind og ikke like mange turister. Surfere og andre eventyrere liker seg på vestkysten. Noen av øyas beste strender er Agathi, Faliraki, Kalathos Beach, Lindos og Tsambika stranden hvor sistnevnte er en av de mest populære blant barnefamilier. Her er vannet varmt og grunt og du får kjøpt deg en matbit og drikke på stranden. Kallithea stranden er også populær blant familier, selv om dette er en grusstrand. Andre populære strender som består av stein eller klipper, er Anthony Quinn stranden som er ideell for snorkling. Den er ikke å anbefale for barnefamilier på grunn av skarpe steiner under vann. Strendene Fourni og Prasonisi tiltrekker seg også besøkende, men ikke like mange som de mest populære strendene på østkysten. Ellis Beach og Windy Beach ligger i Rhodos By, og er perfekt for de som ønsker å kombinere shopping og bading.


Attraksjoner

I tillegg til Rhodos By, med gamlebyen som er en attraksjon i seg selv, det er mange fine steder å besøke på øya. En av de mest populære attraksjonene er landsbyen Lindos som er ca 4000 år gammel og preget av trange smug omkranset av pittoreske hvite hus. I Lindos finner du også den mektig Akropolisklippen med ruinen av et gammelt tempel. Der kan du nyte en vakker utsikt over havet og landsbyen nedenfor. En av øyas hovedattraksjoner er fjellet Filerimos, hvor det høyeste korset i Hellas på hele 18 meter troner på toppen. Korset kan besøkes med en vandring på Golgotaleden og utsikten du får når du kommer til toppen er vel verdt slitet for å komme opp. Oppe på fjellet kan du også besøke et kloster fra middelalderen. Sommerfuglenes dal i Petaloudes er en populær attraksjon som tiltrekker seg folk fra hele verden. Dalen er grønn og frodig med fossefall, dammer og broer, og selvfølgelig yrer det av sommerfugler i alle regnbuens farger. Sianna er en liten fjellandsby med flott utsikt over havet hvor du kan kjøpe og smake timianhonning, lokal vin og drikken Souma som minner om vår vodka.

I Reiseguidens søkemotor finner du din reise til Rhodos:
Charter til Rhodos
Hotell på Rhodos
Rutefly til Rhodos
Leiebil på Rhodos