4 romantiske hotell på Rhodos

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Ving
Foto: Ving
Foto: Apollo
Foto: Startour
Barnefritt, luksuriøst, romantisk og med utsikt over havet. Dette er noen av kriteriene vi har satt når vi har plukket ut 4 ultimate hotell for kjæresteparet på Rhodos i sommer.
Publisert 13 mai 2016

Lindos Blu, Lindos

Dette 5-stjerners boutiquehotellet ligger i rolige omgivelser utenfor “Den hvite byen” Lindos har virkelig tatt hensyn til design og detaljer. Dette hotellet har god, personlig service og en romantisk atmosfære, og selve hotellet ligger i en skråning ned mot sandstranden med fenomenal utsikt over Vlicha-bukten. Kos dere blant annet på hotellets spa, ta en runde på tennisbanen, kos dere i boblebad og badstue eller prøv hotellets treningsrom. Nyt en deilig middag på hotellets egne restaurant, Smeraldo, med utsikt over havet. I Lindos, «Den hvite byen», kan du besøke den naturlige festningen Akropolis og det doriske tempelet som er bygget til ære for gudinnen Athene Lindia. Fra høyden får du en vakker utsikt over havet mot Tyrkia. Vil dere ha et skikkelig luksuriøst opphold, bestill en juniorsuite eller dobbeltrom med direkte utgang til bassenget som du deler med naborommet. Ellers har alle rom store vinduer med havutsikt, moderne innredning og delikate bad med regndusjer. Aldersgrensen på hotellet er 17 år, og dere reiser hit med blant annet Startour og Apollo.
Les mer om Lindos Blu og bestill her.

SENTIDO Ixian All Suites, Ialyssos

Dette elegante 4-stjerners hotellet nord på øya passer fint for en rolig ferie med soling, god mat og mye tid til hverandre. Hotellet har 69 suiter med egne bassenger, samt sin egen rullestensstrand. Alle rom har eget basseng, enten på sin private terrasse eller på bakkeplan om du bor i 1.etasje. For en ekstra minneverdig ferie, bestill et av rommene med utsikt mot havet og direktetilgang til basseng fra en solterrasse og to selsenger som strekker seg ut i bassenget. Bassenget deler dere med ca. 3 andre rom, og det beste er at dere får en vakker utsikt over havet. Disse rommene har dype badekar med enten ocean view eller garden view. Vil dere oppleve litt byliv og se nye ting ligger Rhodos by kun 6 km unna med sin vakre gamleby. Hotellet har alt fra hotellbar til en mer casual beach-restaurant ved bassenget og den elegante á la carte-restauranten DeGu7. Dere finner også spa og treningsrom her. Hotellet har 16-års aldersgrense, og Wifi er inkludert på alle rom. Reis hit med Ving.
Les mer om SENTIDO Ixian All Suites og bestill her.

Esperos Village, Faliraki

Bestill dere en suite eller sjekk inn på et av de andre mer luksuriøse rommene på dette hotellet som ligger nordvest på Rhodos. Denne vakre oasen for kjæresteparet med utsikt over havet ligger i en fjellside overfor Faliraki, med flere bygninger spredt utover et større område. For å komme dere til stranden kan dere hoppe på gratisbussen som går fra hotellet hvert 20 minutt, og det er tilgang til både rullesteinsstrand og sandstrand. Rommene er stilrene og hjemmekoselig dekorert. Spis en deilig middag i uteserveringen på hovedrestauranten, eller test ut trimrommet og tennisbanen gratis (tennisutstyr kommer i tillegg). Herfra kan dere også besøke Faliraki, og da er et godt tips å stoppe innom Manolis taverna i Faliraki, restauranten til gourmeten og livskunstneren Ilias Papanikolaou. Kos dere med deilig gresk mat som tzatziki, innbakt fetaost, lammekjøtt i rødvin og kalamari. Ved Faliraki finnes det også badeland, restauranter, musikkbarer og fornøyelser. Gratis Wifi i enkelte fellesområder, og aldersgrense på hotellet er 16 år. Du reiser hit med Apollo.
Les mer om Esperos Village og bestill her.

Sunprime Miramare Beach, Ialyssos

Dette hotellet ligger rett ved havet og kun 4,5 km unna vakre Rhodos by og den middelalderske Gamlebyen. På 60-tallet var hotellet populært blant elitekjendisene, blant annet Jackie Kennedy, men har siden den gang fått en skikkelig renovering. Det kilometerlange hotellområdet kjennetegnes av infinity-poolen med både bro og beach bar, bungalower og leilighetsbygg, samt gangstier som slynger seg gjennom et frodig hageområde. Dere finner også en kunstig lagune her som er et fint sted for avslapning. Nedenfor infinity-poolen finner du en rullestensstrand og solsenger. Alle rom har balkonger/terrasser, mange med utsikt mot havet. Her kan dere også delta på SATS ELIXIA-treningstimer med utdannede instruktører helt gratis, eller skjemme dere bort litt ekstra på Sunprime Spa. Utenfor hotellområdet strekker det seg en gate med alt fra greske restauranter til suvenirbutikker. Hotellet har aldersgrense 16 år, gratis wifi på hele hotellet og all inclusive kan bestilles i tillegg. Du reiser hit med Ving.
Les mer om Sunprime Miramare Beach og bestill her.

Finn flere reiser til Rhodos hos Reiseguiden:
- Charterreiser med voksenhotell på Rhodos
- Alle charterreiser til Rhodos
- Hotell på Rhodos


4-5 stjerners charterreiser til Rhodos

Om Rhodos Hellas, Europa

Rhodos har vært en favoritt for mange nordmenn i flere tiår. Her kan du se vakre middelalderbyer eller bare nyte solen på en av de flotte strendene.

Det er ingen hemmelighet at Rhodos er et svært populært reisemål. Her finner du noe av Hellas’ aller beste klima, mengder av arkeologiske ruiner, fine strender og mange vakre byer.

Den største byen på øya er Rhodos by som ligger på den nordlige spissen. Her ligger det en liten strand, men den store severdigheten er gamlebyen som er omringet av en høy mur. Når du vandrer rundt her går du i samme gater som ridderne fra malteserordenen gjorde i middelalderen. På museene kan du lese mer om byens forsvunne underverk ¬– Kolossen av bronse som sto i havnen.

De beste sandstrendene finner du på Rhodos’ østkyst. Den største ligger i badebyen Faliraki der også de fleste hotellene ligger. Litt sørover ligger byene Kolymbia og Lindos, som begge har flere herlige strender.

Byen Lindos er også et populært reisemål. De søte hvite husene ligger vakkert til ved skrenten av et fjell ved en imponerende borgruin.

Hvert år i slutten av mai kan du se et av verdens merkeligste naturfenomener på Rhodos. I Petaloudes-dalen samles tusenvis av sommerfugler for å hvile seg i de grønne skogene og fossefallene. Alle sommerfuglene er dessuten av samme art – sebraglansspinnere (Euplagia quadripunctaria). Dalen ligger på det vestlige Rhodos, omtrent 15 km fra Rhodos by.

4t.
Flytid fra Oslo