Oppdag solsikre favoritten Rhodos

Teresen
Reiseguiden, besøkt 8 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: teresen, medlem siden 2013
Foto: teresen, medlem siden 2013
Rhodos er en av de absolutte favorittene i den greske øyverden. Det er en mangfolding øy med mange fine feriebyer, lange strender, solsikkert vær og bra shopping.
Publisert 25 juli 2014

Rhodos er en av de mest besøkte greske øyene, kanskje ikke så rart med tanke på at det er en øy som det er lett å forelske seg i. Den greske maten, de hvite husene, de gamle damene som selger håndverk eller de koselige små gatene – den greske sjarmen kan du finne overalt. Dessuten finnes det noe å gjøre for alle i familien; fantastisk bra shopping, spennende severdigheter, langstrakte strender, god mat og et hett uteliv. Været er varmt og deilig på sommeren så en charterreiser til solgudens øy er noe mange lengter etter. Dessuten finnes det hotell for alle lommebøker og ønskemål.

Rhodos by lokker med shopping og fornøyelser

Rhodos by er en myldrende hovedstad med trendy kaffebarer og designbutikker. Dessuten har gamlebyen den største bebodde middelalders bykjernen i Europa. Hvert år vandrer millioner av turister blant de koselige brosteinsgatene for å shoppe, fotografere kirker og besøke museum. Ofte får man følelsen av å ha reist tilbake i tiden når man går rundt her. Gamlebyen omringes av en ringmur, et tydelig spor fra riddertiden. To ganger i uken er det også mulig å gå en tre kilometer lang vandring på den gamle ringmuren.

De beste feriebyene ligger på østkysten

Både charterturister og lokalbefolkningen velger oftest å feriere på den vakre østkysten. Her ligger mange herlige feriebyer på rekke og rad, blant annet Kalithea, en stille og rolig by seks kilometer fra Rhodos by. Sør for Kalithea ligger Faliraki som er en ferieby med et stort utvalg av restauranter, utesteder og barnas favoritt er vannlandet. En bit bort fra sentrum ligger luksushotellene på rad rett ved stranden. Andre feriebyer verdt å nevne er Afandou og Kolymbia.

Ixia – ferieperle på vestkysten

Feriebyen ligger på Rhodos vestkyst og passer for deg som vil ha en stille og rolig ferie, men likevel kort vei til mer liv og røre. Her er det hyggelige restauranter, butikker og herlige strender med deilige solsenger og strandtavernaer.

Rett plass for sol og badeferien

Er du ute etter en veldig herlig sol og badeferie på stranden så skal du sikte deg inn på strendene på Rhodos herlige østkyst. Enter velger du et hotell i området, eller så kan du ta deg hit med buss eller leiebil for å bare nyte av de vakre strendene noen timer. Strendene som ligger her er blant de fineste på øya, dessuten er vannet roligere her enn på vestkysten der det blåser mer og er mer bølger, noe som passer bra for barnefamilier.

Her er de fineste strendene

I Rhodos by finnes Ellis Beach, en rullesteinsstrand som ofte er full av skandinaviske turister. I Kolymbia ligger Rhodos lengste sandstrand og Faliraki lokker med en fire kilometer lang sandstrand. Kalitheas strand er barnevennlig og her ligger dessuten et bra dykkesenter. I nærheten av Faliraki ligger også Anthony Quinn-bukten, ei herlig badevik med krystallklart vann. Tsambikistranden er en langgrunn strand med myk sand, klart vann og kanskje er det den fineste på hele Rhodos. Lindosstranden er en langgrunn strand med fin sand og mange turister.

Besøk postkortvakre Lindos og Akropolis

Selv om du ikke bor i nærheten av postkortvakre Lindos så er et besøk her noe du ikke burde gå glipp av. Den koselige bykjernen kryller av små butikker med greske souvenirer, matplasser, slingrende brosteinsgater og eseltaxi som kan ta deg opp til Akropolis ruiner. Vil du gå opp selv tar det cirka ti minutter å gå de 300 trappetrinnene til toppen 116 meter over havet. Inngangsbillett koster cirka seks euro go da blir du belønnet med en utrolig vakker utsikt over de hvitkalkede husene, havet og naturen. Glem ikke kameraet!

Ta en tur over til Tyrkia

Rhodos ligger veldig nært den tyrkiske kysten og føler du for å oppleve et annet land så går det båt over til Tyrkia. Etter to timer kommer du til Marmaris og her kan du spasere rundt i basaren og shoppe gull, skinnprodukter og keramikk.

Slik kommer du deg til Rhodos

De fleste charterselskapene har reiser til Rhodos. Flyreisen tar cirka fire timer og da lander du på flyplassen i Rhodos by. Charterreisene går hit mellom april og oktober, og det er varmest i juli og august. Foretrekker du å booke fly og hotell hver for seg så går det også rutefly til øya.

I Reiseguidens søkemotor finner du alle reiser til Rhodos:
- Alle charterreiser til Rhodos
- Familievennlige charterhotell på Rhodos
- Rhodos beste voksenhotell
- Luksushotell i Hellas


Luksuscharterhotell på Rhodos