Rhodos er best i september

Linae
Medlem siden 2012, besøkt 38 land

Foto: Shutterstock
Rhodos er alltid en god idé, men i september er øyen ekstra herlig. Temperaturene i luften og i vannet er perfekt, masseturismen er forduftet og prisene er lavere enn i høysesongen.
Publisert 5 august 2016

28 grader om dagene, 21 om nettene og 26 i vannet. Perfekt, synes nå vi! På Rhodos finnes det noe for alle. Den gamle bydelen i Rhodos by er magisk med sin middelalder-bymur, sine trange gater og koselige restauranter. Vil du heller skjemme bort deg selv og noen du er glad i på et av øyas mange voksenhotell er dette stedet å gjøre det på. Noen av våre favoritter er Sunprime Miramare i Ixia og Sensimar Imperial Resort & Spa by Atlantica ved Kolymbiabukten. For barnefamilien finnes det mange bra resorts å velge mellom, hvor et av de mest kjente er Sunwing Kallithea Beach. Gå heller ikke glipp av den hvite byen Lindos med sine små gylne sandstrender og koselige atmosfære. I september slipper du dessuten unna alle turistene som flokker seg til i juli og august. Bare fordeler, med andre ord – så hva venter du på? Vil du heller reise med rutefly finner du også rimelige fly og hotell i listen under.


alle charterreiser til rhodos i september

Sammenlign alle reiser


alle all inclusive-reiser til rhodos i september

Sammenlign alle reiser


rutefly til rhodos i septemberpopulære hotell i rhodos by i september

Om Rhodos Hellas, Europa

Rhodos har vært en favoritt for mange nordmenn i flere tiår. Her kan du se vakre middelalderbyer eller bare nyte solen på en av de flotte strendene.

Det er ingen hemmelighet at Rhodos er et svært populært reisemål. Her finner du noe av Hellas’ aller beste klima, mengder av arkeologiske ruiner, fine strender og mange vakre byer.

Den største byen på øya er Rhodos by som ligger på den nordlige spissen. Her ligger det en liten strand, men den store severdigheten er gamlebyen som er omringet av en høy mur. Når du vandrer rundt her går du i samme gater som ridderne fra malteserordenen gjorde i middelalderen. På museene kan du lese mer om byens forsvunne underverk ¬– Kolossen av bronse som sto i havnen.

De beste sandstrendene finner du på Rhodos’ østkyst. Den største ligger i badebyen Faliraki der også de fleste hotellene ligger. Litt sørover ligger byene Kolymbia og Lindos, som begge har flere herlige strender.

Byen Lindos er også et populært reisemål. De søte hvite husene ligger vakkert til ved skrenten av et fjell ved en imponerende borgruin.

Hvert år i slutten av mai kan du se et av verdens merkeligste naturfenomener på Rhodos. I Petaloudes-dalen samles tusenvis av sommerfugler for å hvile seg i de grønne skogene og fossefallene. Alle sommerfuglene er dessuten av samme art – sebraglansspinnere (Euplagia quadripunctaria). Dalen ligger på det vestlige Rhodos, omtrent 15 km fra Rhodos by.

4timer
Flytid fra Oslo
Reis fra Haugesund til Rhodos